Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1: Ντέρμπι για… 45 λεπτά, κυρίαρχοι οι «πολίτες»! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1: Ντέρμπι για… 45 λεπτά, κυρίαρχοι οι «πολίτες»! (video)

Τρομερή εμφάνιση της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Λίβερπουλ και πολύ μεγάλη νίκη για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, που επικράτησε με ανατροπή με 4-1. Άνετο απόγευμα, κατάρρευση των «κόκκινων» στο δεύτερο μέρος, πήρε χρόνο και ο Κώστας Τσιμίκας.

Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους έμοιαζε με ντέρμπι. Από εκεί και πέρα όμως, η Μάντσεστερ Σίτι πάτησε το πόδι στο γκάζι και η Λίβερπουλ έμοιαζε να έχει φύγει από το γήπεδο. Δεν πρόβαλλε καμία αντίσταση και πολύ φυσιολογικά ήρθε η «βαριά» ήττα με 4-1, σε ένα παιχνίδι που μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο.


Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 4-1; Η Λίβερπουλ κατάφερε να προηγηθεί με πανέξυπνο γκολ στο 17ο λεπτό! Ο Ζότα εντόπισε το τεράστιο κενό στην άμυνα των «πολιτών», ο Αλεξάντερ – Άρνολντ του πέταξε τη μπάλα στο χώρο, ο Ακάντζι πρόλαβε τον Πορτογάλο, όμως εκείνος είχε προλάβει να πατήσει για τον Σαλάχ που ήρθε με φόρα, πλάσαρε με το αριστερό κι έκανε το 1-0! Μάλιστα, ο Αιγύπτιος έφτασε σε ακόμα ένα ρεκόρ, αφού έγινε ο κορυφαίος σκόρερ των «κόκκινων» σε εκτός έδρας ματς στην Premier League και παράλληλα έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά ματς μέσα στην ίδια σεζόν, απέναντι στην Σίτι.

Η ομάδα του Πεπ δεν άλλαξε τίποτα και η απάντηση που βρήκε ένα δεκάλεπτο αργότερα ήταν κλασσική... Σίτι. Με υπομονή, με τη μπάλα κάτω, με τον Γκρίλις – που λίγο νωρίτερα είχε σταματήσει επικίνδυνη τελική πάσα σε αντεπίθεση της Λίβερπουλ – ν' ανοίγεται αριστερά και να κάνει την ασίστ στον Άλβαρες για το 1-1. Άμεση ισορροπία στο ντέρμπι και οι διώκτες της πρωτοπόρου Άρσεναλ συνέχισαν με ηρεμία να πιέζουν ψηλά. Λίγο μετά το ημίωρο η Λίβερπουλ «φώναξε» για δεύτερη κίτρινη στον Ρόδρι σε μαρκάρισμα πάνω στον Χάκπο, όμως ο Ισπανός συνέχισε και το φινάλε του πρώτου μέρους περισσότερο ένταση είχε παρά ουσία.

Ο Πεπ έβγαλε ξανά την ομάδα του στο γήπεδο με αποφασιστικότητα και η ανατροπή ήρθε στα πρώτα 53 δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους! Τρομερή μπαλιά του Άλβαρες δεξιά προς τον Μαχρέζ, αυτός είδε τον Ντε Μπρόινε που είχε πάρει θέση στην περιοχή και με τον Άλισον να μην προλαβαίνει στην έξοδο, ο Βέλγος έκανε το 2-1!

Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Λίβερπουλ, στο 53' ο Γκιντογκάν εκμεταλλεύτηκε την κόντρα του Άρνολντ σε σουτ του Άλβαρες για να νικήσει ξανά από κοντά τον Άλισον για το 3-1 της Σίτι!

Το παιχνίδι ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο των γηπεδούχων, με τον Κλοπ να περνάει τους Τσιμίκα, Φιρμίνο, Τσάμπερλεϊν και Νούνιες στο τελευταίο 20λεπτο φρεσκάροντας την ομάδα του μήπως και υπάρξει διεκδίκηση κάποιου αποτελέσματος. Άλλωστε, υπάρχουν back-to-back ντέρμπι με Τσέλσι και Άρσεναλ μέχρι την άλλη βδομάδα κι έτσι οι Ζότα, Έλιοτ, Ρόμπερτσον και Σαλάχ βγήκαν για να μην επιβαρυνθούν. Ο Γκρίλις που ήδη είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο ματς, κατάφερε στο 74' να βάλει και τ' όνομά του στον πίνακα των σκόρερ μετά το 1-2 με τον Ντε Μπρόινε από αριστερά και το πλασέ στην κίνηση για να γράψει το τελικό 4-1 στο «Έτιχαντ».


Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα):
Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (83' Σίλβα), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκρίλις (89' Γκουντογκάν), Άλβαρες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (70' Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Έλιοτ (70' Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ (70' Νούνιες), Χάκπο (82' Μίλνερ), Ζότα (70' Φιρμίνο)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0