Football Talk

Η ΑΕΚ στην Τούμπα παίζει πολλά, όχι όμως τα πάντα!

Η ΑΕΚ στην Τούμπα παίζει πολλά, όχι όμως τα πάντα!

Γιατί ενώ η ΑΕΚ έχει τεράστια ανάγκη να κερδίσει τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του, δεν πρέπει να την επηρεάσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα κι αν φέρει.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μετά από ένα 15νθημερό με Εθνική ομάδα και μπόλικη (εκ νέου τοξικότητα από έναν και μόνο σύλλογο), πολιτικές παρεμβάσεις, ακόμα και του… πρωθυπουργού (!!!), για τους διαιτητές κι άλλα πολλά, επιστρέφουμε στη δράση. Επιστροφή στο χορτάρι εκεί όπου πρέπει και μιλάνε οι πραγματικοί πρωταγωνιστικές που είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές και όχι οι κάθε λογής παράγοντες.

Η ΑΕΚ πάει το βράδυ της Κυριακής να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έχει το πιο δύσκολο παιχνίδι να δώσει αυτή την αγωνιστική: Αγωνίζεται στην έδρα ενός πολύ δυνατού αντιπάλου, ο οποίος επίσης «καίγεται» να κερδίσει, ενώ την ίδια ημέρα τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός έχουν, θεωρητικά, εύκολα εμπόδια να περάσουν παίζοντας με Βόλο και Άρη, αντίστοιχα, στις έδρες τους.

Η ΑΕΚ, δηλαδή, πριν τη σέντρα γνωρίζει ότι έχει το πιο μεγάλο εμπόδιο να ξεπεράσει. Το θέμα είναι φυσικά ότι μπορεί να το κάνει. Όμως άλλο το «μπορώ» κι άλλο τελικά το «κάνω». Και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ μπορούσε να κερδίσει. Δεν τα κατάφερε όμως. Επιβάλλεται, όμως, πλέον η ομάδα του Αλμέιδα να μάθει, στα εννέα ματς που απομένουν, να παίρνει στο γήπεδο αυτό που της αξίζει. Επιβάλλεται να αρχίσει να κερδίζει ξανά ντέρμπι και πλέον και μακριά από τη Φιλαδέλφεια.

Τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ στο μυαλό της πριν την Τούμπα; Να δουλέψει και να πειστεί ότι δεν πρέπει να δει αυτή την αναμέτρηση ως τον υπέρ πάντων αγώνα… Πολύ απλά γιατί δεν είναι τέτοιος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εννοείται η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει. Εννοείται στο γήπεδο θα μπει να κάνει ακριβώς ό,τι έχει κάνει σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της ως τώρα: θα μπει να παίξει χωρίς σκοπιμότητα και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Θα το κάνει αν βγάλει αποτελεσματικότητα μπροστά επιτέλους και δεν πληρώσει αμέσως τα όποια αμυντικά λάθη γίνουν. Να μην την πατήσει δηλαδή όπως στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό και καλείται να πάει… ψυλλιασμένη σε αυτό το ματς και με συγκέντρωση, όλων όσων παίξουν, στο 101%.

Η ΑΕΚ στα δυο τελευταία ματς πήρε μόλις έναν βαθμό από τους έξι που διεκδίκησε. Την πήγε λίγο πίσω. Αν δεν κερδίσει στην Τούμπα είναι πιθανό να βρεθεί ακόμη και 4η στη βαθμολογία, όταν μόλις πριν δυο αγωνιστικές ήταν πρώτη. Σίγουρα δεν θα κάνει καλό στην ψυχολογία όλων των απ’ έξω αυτό το σενάριο. Την ομάδα είναι το θέμα να μην την επηρεάσει. Καθαρά ρεαλιστικά, το ακριβώς αντίθετο σενάριο (να δούμε δηλαδή την ΑΕΚ ξανα πρώτη σε δύο – τρεις αγωνιστικές) μπορεί να συμβεί! Ολοι παίζουν με όλους και μάλιστα δυο φορές. Το ζητούμενο είναι να είσαι πρώτος την 10η αγωνιστική των playoff. Και η ΑΕΚ μπορεί να είναι πρώτη ακόμη τον Μάη, ακόμα κι αν δεν κερδίσει στην Τούμπα. Απλώς, σε ένα τέτοιο σενάριο, η πίεση θα αυξηθεί, η αμφιβολία θα μεγαλώσει και το έργο θα γίνει πιο δύσκολο.

Πάμε τώρα στο σενάριο που η ΑΕΚ πάρει το ματς. Θα έχει φύγει με τρεις βαθμούς από μία δύσκολη έδρα, κερδίζοντας έναν δυνατό αντίπαλο. Δεν εξασφαλίζεται όμως ο τίτλος με νίκη στην Τούμπα! Ακόμη κι έτσι πάλι δεύτερη θα είναι λογικά. Θα καταφέρει όμως να βγάλει την όποια πίεση έχει από πάνω της σε μεγάλο βαθμό, θα την μεταφέρει στους αντιπάλους της και θα μειώσει τις αμφιβολίες.

Εν κατακλείδι: Η ΑΕΚ παίζει πολλά στην Τούμπα σε αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ, όχι όμως και τα πάντα. Τα «πρέπει» να κερδίσεις τους αγώνες γιατί χάνεσαι δεν έχουν φτάσει ακόμα. Όσο όμως πετάς βαθμούς τα «πρέπει» θα έρχονται χρονικά πιο κοντά. Κι αυτό ίσως να μην είναι καλό στο τέλος της ημέρας… Γι’ αυτό και η ΑΕΚ θα πάει στη Θεσσαλονίκη με στόχο να μπει στο γήπεδο, να παίξει το παιχνίδι της και να το κερδίσει. Για τα αγωνιστικά θα μιλήσουμε την Κυριακή…

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0