Football Talk

Super League: Όπου Play-out και… σκοτωμός για την παραμονή

Super League: Όπου Play-out και… σκοτωμός για την παραμονή

Με την έναρξη των Play-off όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στα «πάνω πατώματα» της Super Leagueτραβώντας την προσοχή από τον χαμό που γίνεται στον... «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα και τα Play-out, τα οποία θα καθορίσουν τις ομάδες που θα παραμείνουν στα «μεγάλα σαλόνια» του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φέτος παρακολουθούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων, καθώς ο τίτλος «πολιορκείται» από τέσσερεις διεκδικητές. Η προσοχή όμως του φίλαθλου κοινού δεν θα πρέπει να στρέφεται μόνο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, διότι δεν γίνεται μόνο εκεί «μάχη». Με μία γρήγορη ματιά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας μπορεί να διακρίνει κανείς τέσσερεις ομάδες οι οποίες δεν παλεύουν για την κατάκτηση κάποιου τίτλου, αλλά για την σωτηρία τους στην κατηγορία.

 

11η θέση ΠΑΣ Γιάννινα 23 βαθμούς:

 

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΣ είναι ο πιο «άνετος» όσον αφορά τις ομάδες που κινδυνεύουν για υποβιβασμό, αφού όμως βαθμολογικά ο κίνδυνος είναι υπαρκτός δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα. Οι Γιαννιώτες μετά από ένα «σκουριασμένο» ξεκίνημα στην σεζόν με συνολικά 8 ήττες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έκαναν επανεκκίνηση και μεταλλάχθηκαν σε μία στιβαρή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα για κάθε αντίπαλο. Αξίζει μονάχα να δει κανείς τα αποτελέσματα που είχε εντός έδρας με τις ομάδες που κυνηγούν το πρωτάθλημα. Απέναντι στον Ολυμπιακό ενώ βρισκόταν με δύο γκολ πίσω κατάφερε να ισοφαρίσει μέσα σε 11 λεπτά. Νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ σπάζοντας το αήττητο σερί 14 αγώνων της. Έχασε πολύ δύσκολα 1-0 από τον Παναθηναϊκό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+5’. Ενώ απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ. Αν διατηρήσει την ίδια εικόνα και στα Play-out δύσκολα θα δούμε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League 2 του χρόνου.

 

Το πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα:

 

2η αγωνιστική (01/04): ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ

3η αγωνιστική (08/04):  Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα

4η αγωνιστική (22/04): ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

5η αγωνιστική (29/04): Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα

6η αγωνιστική (06/05): ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

7η αγωνιστική (13/05): Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

 

 Πάρτι» του ΠΑΣ Γιάννινα και 2-0 την ΑΕΚ! (vids) - Όλα Πράσινα

12η θέση Λαμία 20 βαθμούς:

 

Άλλη μία σεζόν που η Λαμία θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή της στην κατηγορία. Οι συνεχόμενες αλλαγές στον πάγκο της ομάδας όπως είναι φυσιολογικό την έχουν φθείρει, με τον Λεωνίδα Βόκολο να αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά προπονητή για την φετινή σεζόν μετά τον Τζανλούκα Φέστα και τον Σάββα Παντελίδη. Μπορεί η ομάδα της Φθιώτιδας να έχει κερδίσει μόλις δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως αρνείται υποδειγματικά να χάσει μετρώντας 11 ισοπαλίες. Στην πρεμιέρα των Play-out και την νίκη με 2-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε το τρίτο τρίποντο της στην σεζόν και δείχνει άκρως ετοιμοπόλεμη.



Το πρόγραμμα της Λαμίας:

 

2η αγωνιστική (01/04): Παναιτωλικός – Λαμία

3η αγωνιστική (08/04): ΟΦΗ – Λαμία

4η αγωνιστική (22/04): Λαμία – Ατρόμητος

5η αγωνιστική (29/04): Αστέρας Τρίπολης – Λαμία

6η αγωνιστική (06/05): Λαμία – Λεβαδειακός

7η αγωνιστική (13/05): Ιωνικός - Λαμία


Λαμία: Με αλλαγές κόντρα στον ΠΑΟΚ

13η θέση Λεβαδειακός 18 βαθμούς:

 

Όπως η Λαμία έτσι και οι Βοιωτοί έχουν αλλάξει τρεις φορές προπονητή μέσα στην σεζόν. Στην αρχή της χρονιάς στον πάγκο βρισκόταν ο Γιάννης Ταουσιάνης ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Βόσνιο Γιάσμινκο Βέλιτς. Πλέον υπεύθυνος της ομάδας από τα μέσα Φεβρουαρίου είναι Γιάννης Πετράκης. Ο Λεβαδειακός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τις ομάδες από το πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα με 10 ήττες απέναντι στα κλαμπ που αγωνίζονται πλέον στα Play-off, με πιο βαριά εξ αυτών το 6-0 με τον Ολυμπιακό. Οι αναμετρήσεις από εδώ και στο εξής όμως σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα των Play-out θα είναι μεταξύ ισάξιων αντιπάλων με τους οποίους θα μπορεί να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε αγωνιστική. Η ομάδα από την Λιβαδειά επέστρεψε μόλις πέρσι στην μεγάλη κατηγορία και θα δώσει τα πάντα στα εναπομείναντα παιχνίδια για να παραμείνει στην Super League.

 

 

Το πρόγραμμα του Λεβαδειακού:

 

2η αγωνιστική (01/04): Λεβαδειακός – Ατρόμητος

3η αγωνιστική (08/04): Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός

4η αγωνιστική (22/04): Λεβαδειακός – Ιωνικός

5η αγωνιστική (29/04): Παναιτωλικός – Λεβαδειακός

6η αγωνιστική (06/05): Λαμία – Λεβαδειακός

7η αγωνιστική (13/05): Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

 
Πολύτιμος βαθμός για τον Λεβαδειακό στο Ηράκλειο στην πρεμιέρα των play  out: 1-1 στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ [βίντεο] | Hellasjournal.com

 

14η θέση Ιωνικός 18 βαθμούς:

 

Η ομάδα της Νίκαιας βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με τον Λεβαδειακό καθώς πέρα από την βαθμολογική συγκομιδή τους που είναι ίδια έχει εξίσου 10 ήττες από τις ομάδες των Play-off. Ο Μάντζης με τα έξι του γκολ και ο Χουτεσιώτης με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις έχουν ξεχωρίσει αλλά δεν θα μπορέσουν μόνοι τους να κρατήσουν τον Ιωνικό στην κατηγορία. Από τις αρχές του 2023 τα «κλειδιά» της ομάδας έχει παραλάβει ο Μιχάλης Γρηγορίου αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος προπονητή, Δημήτρη Σπανό. Παρά τα ανεπυτιχή αποτελέσματα οι φίλοι του Ιωνικού όμως δίνουν βροντερό παρών στα εντός έδρας παιχνίδια σπρώχνοντας τους ποδοσφαιριστές τους προς την νίκη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης εκεί όπου κατά την είσοδο των ομάδων, το γήπεδο πήρε «φωτιά» ανοίγοντας τον δρόμο για μία σπουδαία επικράτηση με 1-0.

 

Το πρόγραμμα του Ιωνικού:

 

2η αγωνιστική (01/04): Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης

3η αγωνιστική (08/04): Παναιτωλικός – Ιωνικός

4η αγωνιστική (22/04): Λεβαδειακός – Ιωνικός

5η αγωνιστική (29/04): Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα

6η αγωνιστική (06/05): ΟΦΗ – Ιωνικός

7η αγωνιστική (13/05): Ιωνικός – Λαμία

 


Άγγελος Κρεμαστός

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0