Football Talk

Προκριματικά EURO 2024: Τι έκαναν οι 5 «λεφτάδες» της διοργάνωσης

Προκριματικά EURO 2024: Τι έκαναν οι 5 «λεφτάδες» της διοργάνωσης
Με την 2η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024 να έχει πλέον ολοκληρωθεί, το BN Sports παρουσιάζει τα πέντε πιο ακριβά ρόστερ της διοργάνωσης και την αγωνιστική εικόνα που εμφάνισαν στην τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Στα προκριματικά του EURO 2024 παρατάσσεται ολόκληρη η «αφρόκρεμα» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ποια όμως είναι τα ακριβότερα ρόστερ των χωρών αυτών αλλά και τι εικόνα έχουν παρουσιάσει στο γήπεδο σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης;

Αγγλία: 1,11 δισεκατομμύρια ευρώ

Η Εθνική ομάδα της Αγγλίας διαθέτει τους παίχτες με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι η μία από τις δύο χώρες που ξεπερνάνε το φάσμα του δισεκατομμυρίου. Ίσως για πολλούς το νούμερο αυτό να φαντάζει υπερβολικό, όμως η Αγγλία διαθέτει στο ρόστερ της τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι αξιολογούνται πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ (Τζουντ Μπέλιγχαμ 120εκ. ευρώ, Μπακάγιο Σάκα 110εκ. ευρώ και Φιλ Φόντεν 110εκ. ευρώ).

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Αγγλία στην 1η αγωνιστική με μία εξαιρετική εμφάνιση, νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον σπουδαιότερο αντίπαλο του 3ου ομίλου, την Ιταλία. Μαζί με την εύκολη επικράτηση με 2-0 από το ημίχρονο απέναντι στην Ουκρανία τα «λιοντάρια» απολαμβάνουν μόνα τους την κορυφή με 6 βαθμούς.

Βαθμολογία 3ου ομίλου:

 

1. Αγγλία (2) 6

2. Ιταλία (2) 3

3. Βόρεια Μακεδονία (1) 3

4. Ουκρανία (1) 0

5. Μάλτα (2) 0

 

 

Γαλλία: 1,03 δισεκατομμύρια ευρώ

 

Η Εθνική ομάδα με το (κατά πολλούς) πληρέστερο ρόστερ στον κόσμο είναι η 2η χώρα που ξεπερνάει το δισεκατομμύριο. Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί το υπέρογκο αυτό ποσό αξίζει να σταθεί μόλις στον νέο αρχηγό της Γαλλίας, τον Κιλιάν Εμπαπέ όπου φτάνει τα 180εκ. ευρώ.

 

Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας μπορεί να μην είναι σταθερή αλλά είναι σίγουρα αποτελεσματική. Στο 1ο παιχνίδι απέναντι στην Ολλανδία, την «φιλοδώρησαν» με τέσσερα τέρματα, τρία εξ αυτών στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Απέναντι στην Ιρλανδία όμως κέρδισε δύσκολα 1-0, με τον Μενιάν να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Γαλλία (τον 2ο) και θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να της αποσπάσει το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

 


Β
αθμολογία 2ου ομίλου:

 

1. Γαλλία (2) 6

2. Ελλάδα (1) 3

3. Ολλανδία (2) 3

4. Ιρλανδία (1) 0

5. Γιβραλτάρ (2) 0

 

 

Πορτογαλία: 913,5 εκατομμύρια ευρώ

 

Η Εθνική της Πορτογαλίας κλείνει την πρώτη τριάδα των χωρών με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία. Για πολλά χρόνια το «χρυσό έκθεμα» της χώρας ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως στα 38 του έχει παραδώσει την σκυτάλη. Πλέον ο Ράφαελ Λεάο μαζί με τον Μπερνάρντο Σίλβα κατέχουν αυτόν τον τίτλο με την αξία τους να φτάνει τα 80εκ. ευρώ.

 Εικόνα

Η ομάδα από την Ιβηρική χερσόνησο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη δυσκολία στα πρώτα της παιχνίδια στον 10ο όμιλο καθώς αγωνίστηκε απέναντι στις πολύ κατώτερες σε δυναμική χώρες Λουξεμβούργο και Λιχτενστάιν. Στα δύο αυτά παιχνίδια σκόραρε 10 τέρματα χωρίς να δεχθεί κάποιο γκολ και σαφώς μέτρησε ισάριθμες νίκες.

 



Β
αθμολογία 10ου ομίλου:

 

1. Πορτογαλία (2) 6

2. Σλοβακία (2) 4

3. Βοσνία Ερζεγοβίνη (2) 3

4. Ισλανδία (2) 3

5. Λουξεμβούργο (2) 1

6. Λιχτενστάιν (2) 0

 

Ισπανία: 787 εκατομμύρια ευρώ

 

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει άλλη μία ομάδα από την Ιβηρική χερσόνησο. Μία ασταμάτητη «μηχανή παραγωγής» ταλέντων δείχνει πως έχει αρχίσει να δουλεύει ξανά, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 18χρονο Γκάβι που κοστολογείτε στα 80εκ. ευρώ. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως λείπει από την αποστολή της Ισπανίας λόγο τραυματισμού ο συμπαίχτης του στην Μπαρτσελόνα, Πέδρι με την χρηματιστηριακή του αξία να φτάνει τα 100εκ. ευρώ.

 Εικόνα

Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας βέβαια δεν είναι αυτή που φανταζόντουσαν οι φίλοι της Ισπανίας. Στον πρώτο αγώνα κατάφερε αν νικήσει με 3-0 την Νορβηγία, χρειάστηκε όμως τα δύο γκολ στο ντεμπούτο του 32χρονου Χοσέλου μετά το 80’ για να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Ενώ στο δεύτερο παιχνίδι δέχθηκε σκληρό «στραπάτσο» από την Σκωτία και ηττήθηκε δίκαια με 2-0 χάρις τα γκολ του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, για να βρεθεί στην δεύτερη θέση του 1ου ομίλου.

Βαθμολογία 1ου ομίλου:

1. Σκωτία (2) 6

2. Ισπανία (2) 3

3. Νορβηγία (2) 1

4. Γεωργία (1) 1

5. Κύπρος (1) 0

 

Ιταλία: 615 εκατομμύρια ευρώ

 

Η κάτοχος του τροπαίου, Ιταλία ολοκληρώνει την «πλουσιοπάροχη» αυτή πεντάδα. Με τον Νικολό Μπαρέλα να αποτελεί το σπουδαιότερο «διαμάντι» του ρόστερ της στα 70εκ. ευρώ, η «σκουάντρα τζούρα» θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Πρώτα όμως θα πρέπει να προκριθεί στην τελική φάση του EURO 2024.

 

Όπως προαναφέρθηκε η Ιταλία έχασε εντός έδρας με 2-1 από την Αγγλία στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών. Στον εκτός έδρας αγώνα με την Μάλτα πήρε την πρώτη της νίκη στον 3ο όμιλο με τον 23χρονο Ματέο Ρετέγκι να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα με τα χρώματα της χώρας του. 

 

Βαθμολογία 3ου ομίλου:

 

1. Αγγλία (2) 6

2. Ιταλία (2) 3

3. Βόρεια Μακεδονία (1) 3

4. Ουκρανία (1) 0

5. Μάλτα (2) 0

 


 

Άγγελος Κρεμαστός

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0