Football Talk

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα αρνητικά ρεκόρ για τον Ντε Λα Φουέντε στο ματς με τη Σκωτία!

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα αρνητικά ρεκόρ για τον Ντε Λα Φουέντε στο ματς με τη Σκωτία!

Τέσσερα αρνητικά «νούμερα» κατέγραψε η στατιστική για τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε, μετά την ήττα της Ισπανίας από τη Σκωτία (2-0, 28/03).

Η Ισπανία γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Σκωτία για τη 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2024. Στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του στον πάγκο της «Ρόχα», ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε είδε τη… στατιστική να καταγράφει τέσσερα αρνητικά ρεκόρ!

Πρώτον, έγινε ο πρώτος προπονητής από το μακρινό 1991 και τον Βιθέντε Μιέρα, που ηττάται στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του στον πάγκο της εθνικής. Και τότε η ήττα ήταν για τα προκριματικά του Euro, πάλι 2-0 απέναντι στην Ισλανδία!

Η ήττα αυτή με 2-0 από τους Σκωτσέζους ήταν η πρώτη με 2+ γκολ διαφορά σε προκριματική φάση, ύστερα από το 2006. Τότε, οι Ισπανοί είχαν ηττηθεί με το ίδιο σκορ (2-0) από τη Σουηδία. Είναι επίσης η πρώτη ήττα με δυο γκολ διαφορά γενικά εδώ και επτά χρόνια, αφού τον Ιούνιο του 2016 οι Ιταλοί τους είχαν νικήσει με 2-0 στο Euro εκείνης της χρονιάς!

Πόσα χρόνια είχε όμως η Σκωτία να κερδίσει τους Ισπανούς; Η απάντηση είναι 39, αφού τελευταία φορά το είχε καταφέρει τον Νοέμβριο του 1984, με 3-1 σε ένα παιχνίδι προκριματικών Μουντιάλ!

Στο ίδιο παιχνίδι εντοπίζεται και η τελευταία φορά που κάποιος Σκωτσέζος πέτυχε «ντοπιέτα» εις βάρος της «Ρόχα». Ήταν ο Μο Τζόνστον και το επίτευγμά του κατάφερε το βράδυ της Τρίτης ο Σκοτ Μακτόμινεϊ!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0