Football Talk

Ελλάδα - Ιρλανδία 1-0: «Έφυγε» για... EURO η Εθνική Νέων, μετά από οκτώ χρόνια!

Ελλάδα - Ιρλανδία 1-0: «Έφυγε» για... EURO η Εθνική Νέων, μετά από οκτώ χρόνια!
Ένα και να... καίει από την Εθνική Ελλάδας Νέων κόντρα στην Ιρλανδία (28/03, 1-0) με το γκολ του Σμυρλή να την «στέλνει» στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στη Μάλτα το ερχόμενο καλοκαίρι.
Το γκολ του Σμυρλή κόντρα στην Ιρλανδία (28/03, 1-0), στάθηκε αρκετό για να «τσεκάρει» την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19, που το καλοκαίρι του 2023 θα διεξαχθεί στη Μάλτα από τις 3 έως τις 16 Ιουλίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υπό τις οδηγίες του Αναστάσιου Θέου, επέστρεψε στην τελική φάση της εν λόγω διοργάνωσης μετά από οκτώ χρόνια, αφού τελευταία φορά είχε βρεθεί εκεί το 2015. Συνολικά, πρόκειται για την 16η φορά που θα δώσει το «παρών».

Στο 41ο λεπτό η κεφαλιά του Γκρέιαν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μοναστηρλή και στο 44ο λεπτό το σουτ του Τσίκου μπλόκαρε με δυσκολία ο Μέισον. Στο 48ο λεπτό η Εθνική Ομάδα βρήκε το πολυπόθητο γκολ πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2023. Ο Κούτσιας μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Σμυρλή που με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική Ομάδα.

Στο 53' ο Ζεφί βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 82ο λεπτό ο Φεριζάι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μοναστηρλή με δυνατό σουτ. Η Εθνική Ομάδα άντεξε την πίεση των Ιρλανδών και το τελικό σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Βαν Ντερ Έικ έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην γαλανόλευκη αποστολή.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Μοναστηρλής, Τασιούρας (41' Δεληγιάννης), Καλογερόπουλος, Γεωργιάδης, Κεραμίτσης, Σπυράκος, Τσίκος (46' Σμυρλής), Συμεωνίδης (64' Νικολάου), Γκούμας (78' Κυριόπουλος), Τζίμας (46' Σταυρόπουλος), Κούτσιας.

Ιρλανδία (Τόμ Μόαν): Μέισον, Κούρτις, Ράιαν, Γκρέιαν, Αμπάνκουα, Μέρφι, Γκάλλαχερ, Βάουγκαν (63' Φεριζάι), Βάτα, Ζέφι (63' Μούρ), Λόνεργκαν (75' Ούμεχ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0