Football Talk

Νορβηγία - Γεωργία 1-1: Λείπει ο Χάαλαντ, δεν κερδίζουν οι «Βίκινγκς»

Νορβηγία - Γεωργία 1-1: Λείπει ο Χάαλαντ, δεν κερδίζουν οι «Βίκινγκς»

Η Νορβηγία, χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ, δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στο Μπατούμι και ολοκλήρωσε τον δεύτερό της αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024 με ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Γεωργία.  

Το ματς του πρώτου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2024 μεταξύ Γεωργίας και Νορβηγίας δεν ανέδειξε νικητή. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1 σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε αναδείξει νικήτρια την Νορβηγία, ωστόσο εκείνη δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά τις πολλές ευκαιρίες που είχε.   

Στο 16ο λεπτό, ο Αλεξάντερ Σέρλοθ άνοιξε το σκορ για την Νορβηγία, στέλνοντας την μπάλα με να δυνατό σουτ στην δεξιά πλευρά της εστίας των αντιπάλων. Στο 30’, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ,  λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, καθώς βγήκε σε ένα τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Γεωργίας. Η προσπάθειά του έληξε έχοντας βρει εμπόδιο έναν από τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Οι ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τους Νορβηγούς, αυτή τη φορά με τον Αουρσνές στο 34’,ο οποίος δοκίμασε ένα σουτ το οποίο πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι. Η Γεωργία είχε την πρώτη καλή της ευκαιρία στο 39’,  με τον Κβαρασκέλια να εξαπολύει ένα σουτ με πολύ καλές προδιαγραφές, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Νίλαντ. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με την Νορβηγία να έχει κρατήσει την κατοχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Γεωργία είχε ανεβάσει πολύ τους ρυθμούς της σε σχέση με το πρώτο μέρος και τελικά στο 60’ ισοφάρισε με τον Μικαουτατζέ. Ο 22χρονος επιθετικός αξιοποίησε μια πολύ ωραία πάσα και έκανε το σουτ για το 1-1. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, παραλίγο να έχουμε το 2-1 για την Γεωργία καθώς ο Λομπιανίτζε εκτέλεσε δύο διαδοχικά σουτ προς το κέντρο του τέρματος, αλλά ο τερματοφύλακας των Νορβηγών πραγματοποίησε μια φοβερή διπλή απόκρουση και δεν επέτρεψε στους Νορβηγούς να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Ο Σέρλοθ στο 72’, επιχείρησε να σκοράρει ξανά για τους «Βίκινγκς», ωστόσο το σουτ που δοκίμασε κατέληξε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 79’ οι Νορβηγοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι καθώς ο Αουρνσές έπεσε στο χορτάρι μετά από δυνατό μαρκάρισμα αμυντικού της Γεωργίας, ωστόσο ο διαιτητής εξέτασε στο VAR την επίμαχη φάση και αποφάσισε να μην καταλογίσει στους γηπεδούχους την «εσχάτη των ποινών». Το ματς παρά την υπεροχή της Νορβηγίας έληξε με ισοπαλία 1-1.     



Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0