Football Talk

Προκριματικά Euro 2024, 6ος όμιλος: «Πεντάρα» της Σουηδίας, νίκη με ανατροπή για την Αυστρία

Προκριματικά Euro 2024, 6ος όμιλος: «Πεντάρα» της Σουηδίας, νίκη με ανατροπή για την Αυστρία

Η σαρωτική Σουηδία επικράτησε πολύ εύκολα του Αζερμπαϊτζάν με 5-0, ενώ η εμφανώς ανώτερη Αυστρία υπερίσχυσε κόντρα στην Εσθονία με 2-1 στο Λιντζ.

Τα... σπαμένα της Σουηδίας για την πρεμιέρα με το αριστερό κόντρα στους Βέλγους «πλήρωσε» το Αζερμπαϊτζάν ενώ η Αυστρία έμεινε μόνη, πρώτη στην κορυφή.

Αυστρία – Εσθονία

Για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, Αυστρία και Εσθονία αναμετρήθηκαν στο Λιντζ για τα προκριματικά του Euro 2024, σε ένα ματς που ανέδειξε νικητή την γηπεδούχο ομάδα, η οποία ήταν πολύ ανώτερη καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.  

Στο 17’, ύστερα από φάουλ που καταλογίστηκε στην Αυστρία, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα δίνοντας πέναλτι για τους γηπεδούχους. Ο Γκρεγκόριτς δεν μπόρεσε να σκοράρει από τα 11 μέτρα, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Η Εσθονία προηγήθηκε στο σκορ στο 25ο λεπτό με τον Σάπινεν να εξαπολύει ένα σουτ μετά από φοβερή ασίστ με κεφαλιά του Ζέντσοφ, κάνοντας το 0-1. Στο 35’, η Αυστρία σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με τον Πος να δοκιμάζει να σκοράρει με το κεφάλι χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Αυστρία ξεκίνησε πιο δυναμικά στο δεύτερο 45λεπτο και στο 48’ είχε μια ακόμα ευκαιρία με τον Γκρεγκόριτς να σουτάρει όμως να στέλνει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 64’, ο τερματοφύλακας της Αυστρίας έκανε μια φοβερή απόκρουση σταματώντας ένα πολύ δυνατό σουτ του Κάινζ το οποίο κατευθυνόταν προς το κέντρο της εστίας. Η ισοφάριση ήρθε στο 68ο λεπτό με τον Κάινζ να διορθώνει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Μόλις δύο λεπτά πριν την λήξη (88’), ο Γκρεγκόριτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ σε 2-1.    

Σουηδία – Αζερμπαϊτζάν

Η Σουηδία υποδέχθηκε το Αζερμπαϊτζάν στο Φρεντς Αρένα για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024 και επικράτησε εύκολα με το εμφατικό 5-0 επί των φιλοξενούμενων

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα για τους Σουηδούς ήρθε στο 25’, με τον Αλεξάντερ Ισάκ να «δοκιμάζει» ένα σουτ εντός περιοχής, το οποίο ωστόσο σταμάτησε σε αντίπαλο αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Στο 29ο λεπτό, πάλι ο Ισάκ, βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα και σημειώνει γκολ το οποίο στη συνέχεια ακυρώνεται, ύστερα από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ. Το 1-0 για την Σουηδία έγινε από τον Φόσμπεργκ στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Με μια πολύ ωραία ατομική ενέργεια, ο επιθετικός των γηπεδούχων νίκησε τον Μπαλάγιεφ και έθεσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Στο 41’, το Αζερμπαϊτζάν λίγο έλειψε να… απαντήσει με κεφαλιά του Νταντάσοφ,  στην οποία ο πορτιέρε των αντιπάλων είπε «όχι» με μια φοβερή απόκρουση. Ένα αυτογκόλ του Μουσταφαζάντα του Αζερμπαϊτζάν έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους που βρίσκονταν πλέον πίσω με 2-0. Στο 79’, ο Κάρλστρομ για την Σουηδία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 υπέρ των Σκανδιναβών.  Στο 88’, ο Κάρλσον διεύρυνε ακόμα περισσότερο την διαφορά των δυο ομάδων με ένα ασταμάτητο σουτ το οποίο κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Άντονι Ελάνγκα νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε ένα τετ-α-τετ και έκανε το τελικό 5-0 και «καθάρισε» για τους Σουηδούς.

Βαθμολογία 6ου ομίλου:

1. Αυστρία 2 6 (6-2)
2. Βέλγιο 1 3 (3-0)
3. Σουηδία 2 3 (5-3)
4. Εσθονία 1 0 (1-2)
5. Αζερμπαϊτζάν 2 0 (1-9)

Επόμενη αγωνιστική:

Αζερμπαϊτζάν - Εσθονία

Βέλγιο - Αυστρία 




Βασιλική Μπαρτζιώτη 

www.bnsports.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0