Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 5ος όμιλος: Διά… ποδός Σβιντέρσκι η πρώτη νίκη του Σάντος - «Κόλλησε» στο μηδέν η Τσεχία!

Προκριματικά EURO 2024, 5ος όμιλος: Διά… ποδός Σβιντέρσκι η πρώτη νίκη του Σάντος - «Κόλλησε» στο μηδέν η Τσεχία!
Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο άνθρωπος που χάρισε στον Φερνάντο Σάντος την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Πολωνίας (1-0 την Αλβανία). Στραβοπάτημα της πρωτοπόρου Τσεχίας στη Μολδαβία (0-0).
Η μοίρα τα έφερε έτσι και χρειάστηκε ένας παίκτης το παρελθόν του οποίου είναι άρρηκτα συνυφασμένο με την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, για να πανηγυρίσει.Ο Φερνάντο Σάντος είδε τον Κάρολ Σβιντέρσκι να... λύνει το «γόρδιο δεσμό» λίγο πριν την ανάπαυλα στο ματς με την Αλβανία (1-0) και να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας. «Κόλλησε» στο μηδέν στη Μολδαβία η ανώτερη Τσεχία, μένοντας παρόλα αυτά μόνη πρώτη στην κορυφή του 5ου Ομίλου των προκριματικών του Euro 2024.

Η ήττα της πρώτης αγωνιστικής στην Τσεχία (3-1) είχε μετατρέψει τον αγώνα με την Αλβανία σε must win από πολύ νωρίς. Και παρότι δεν έθελξαν με την αποδοσή τους, οι Πολωνοί πήραν το ζητούμενο και τους πρώτους τους βαθμούς στον 5ο όμιλο.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ο Σβιντέρσκι στο 41΄ να είναι την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο, να πάρει το ριμπάουντ και να σημειώσει το 9ο του τέρμα με το εθνόσημο. Αυτό αποδείχθηκε αρκετό και στον Φερνάντο Σάντος να «γράψει» την πρώτη του νίκη ως τεχνικός της Πολωνίας με την παρέα του Λεβαντόφσκι να παραμένει αήττητη από τους Αλβανούς εδώ και 70 χρόνια (!).

Στο άλλο ματς του ομίλου, οι Τσέχοι αν και ανώτεροι, δεν μετέτρεψαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στη Μολδαβία και έμειναν στο 0-0. Ακυρώθηκε γκολ του Κούχτα στο 27' για οφσάιντ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0