Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 2ος όμιλος: Έκανε το 2/2 η Γαλλία χάρις τον Μενιάν, «σβηστή» νίκη για την Ολλανδία

Προκριματικά EURO 2024, 2ος όμιλος: Έκανε το 2/2 η Γαλλία χάρις τον Μενιάν, «σβηστή» νίκη για την Ολλανδία

Λίγο έλειψε να την… πατήσει η Γαλλία στην έδρα της Ιρλανδίας, αλλά εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει με 1-0, χάρις τις επεμβάσεις του Μενιάν και το εξαιρετικό γκολ του Παβάρ. «Παρθενική» νίκη, στον όμιλο που βρίσκεται και η Ελλάδα, σημείωσε η Ολλανδία απέναντι στο Γιβραλτάρ με 3-0.

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική στον όμιλο της Εθνικής για τα προκριματικά του EURO 2024. Γαλλία και Ολλανδία συνέχισαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους δίχως βέβαια να εντυπωσιάσουν. Οι «μπλε» κέρδισαν 1-0 δύσκολα την Ιρλανδία εκτός έδρας, ενώ οι «οράνιε» έφτασαν σε ένα «σβηστό» 3-0 απέναντι στο Γιβραλτάρ.

Η Γαλλία μετά την ευρεία νίκη επί της Ολλανδίας με 4-0 την 1η αγωνιστική, κατάφερε να κάνει το 2/2 στον όμιλο, καθώς επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ιρλανδίας. Οι «μπλε» ήταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι για περίπου 80 λεπτά, αλλά δυσκολεύτηκαν αρκετά στο να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Χαρακτηριστικά στο πρώτο μέρος απουσίασε η πολύ μεγάλη φάση στο παιχνίδι, με τους Ιρλανδούς να περιορίζονται κυρίως σε παθητικό ρόλο.

Το αμυντικό πλάνο της ομάδας του Κένι λειτουργούσε εξαιρετικά ως το 50’, όταν και ανέλαβε δράση ο Παβάρ. Ο δεξιός μπακ των Γάλλων πίεσε ψηλά και ανάγκασε τους γηπεδούχους σε λάθος, κλέβοντας την μπάλα. Χωρίς να το σκεφτεί καν εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», αφήνοντας τον Μπαζούνου ανήμπορο να αντιδράσει.

Όλα έδειχναν ότι οι «μπλε» θα έφταναν σε μία άνετη νίκη, αλλά από την στιγμή που δεν έβρισκαν με κάποιο τρόπο δεύτερο γκολ, οι Ιρλανδοί αναθάρρεψαν. Από το 80’ κι έπειτα η εικόνα του αγώνα είχε αλλάξει άρδην, με τον Μενιάν να δέχεται τρομερή πίεση στα τελευταία λεπτά, αλλά να μην «λυγίζει». Μάλιστα στο 89’ ο Γάλλος γκολκίπερ πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα στην κεφαλιά του Κόλινς, γλιτώνοντας έτσι τη Γαλλία από την γκέλα.

Η Ολλανδία από την άλλη είχε πολύ εύκολο έργο απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ και έφτασε σε άνετη επικράτηση με 3-0. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νέιθαν Άκε, καθώς πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των «οράνιε».

Το σκορ άνοιξε με κεφαλιά στο 23’ ο Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος μάλιστα μπήκε σε μία ιδιαίτερη λίστα με δεινούς σκόρερ της Ολλανδίας. Παρά τις ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, το σκορ παρέμεινε στο 1-0 ως την ανάπαυλα.

Έκτοτε, ανέλαβε δράση ο Άκε. Ο μπακ της Μάντσεστερ Σίτι έκανε το 2-0 στο 50’ με κεφαλιά, ενώ λίγο αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για το Γιβραλτάρ, με τον Γουόκερ να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη, για σκληρό μαρκάρισμα.

Έχοντας ισχυρό προβάδισμα αλλά και παίκτη παραπάνω, η Ολλανδία έφτασε στο τρίτο γκολ και πάλι με τον Άκε στο 83’, ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Βαθμολογία 2ου ομίλου

1. Γαλλία 2 6 (5-0)

2. Ελλάδα 1 3 (3-0)

3. Ολλανδία 2 3 (3-4)

4. Ιρλανδία 1 0 (0-1)

5. Γιβραλτάρ 2 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (16/06)

Γαλλία – Γιβραλτάρ (21:45)

Ελλάδα – Ιρλανδία (21:45)

Ρεπό: Ολλανδία

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0