Football Talk

Ελλάδα – Λιθουανία 0-0: Έχασε πολλά στο φιλικό, θα τα βάλει όταν… πρέπει στο νέο της «σπίτι»! (video)

Ελλάδα – Λιθουανία 0-0: Έχασε πολλά στο φιλικό, θα τα βάλει όταν… πρέπει στο νέο της «σπίτι»! (video)

Είναι δυνατό μία ομάδα με 25 ευκαιρίες για γκολ, 12 κόρνερ και πέντε κλασσικές ευκαιρίες να μην κερδίσει; Συμβαίνει, με την Εθνική μας ομάδα να είναι εξαιρετική, αλλά μη αποτελεσματική κόντρα στη Λιθουανία και να μένει στο 0-0, στο πρώτο της παιχνίδι στην OPAP Arena.

Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελλάδα, πίεση σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, αναρίθμητες καλές στιγμές, αλλά μηδέν εις το πηλίκο. Έχει πολλά θετικά στοιχεία να κρατήσει ο Γκουστάβο Πογιέτ ωστόσο απέναντι στη Λιθουανία, στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής στο νέο της «σπίτι».

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Αποφασισμένη για ένα γρήγορο γκολ ξεκίνησε την φιλική αναμέτρηση η Εθνική μας ομάδα, η οποία επιχείρησε να πιέσει από νωρίς την Λιθουανία και απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου.

Η πρώτη τελική προσπάθεια έλαβε χώρα από τον Σιώπη στο 6ο λεπτό, για να ακολουθήσει μία φάση διαρκείας, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα. Αρχικά, ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Παυλίδη, προτού το σκηνικό επαναληφθεί και η άμυνα των φιλοξενούμενων απομακρύνει σε κόρνερ.


Ακολούθησε η αναγκαστική αλλαγή του Κώστα Τσιμίκα στο 24ο λεπτό, η οποία ανέκοψε τον ρυθμό της Ελλάδας, με την Λιθουανία να αμύνεται εξαιρετικά και η μεγαλύτερη φάση μέχρι και την συμπλήρωση των 45’, ήρθε όταν ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον Ζούμπας, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 31’.


Μία ακόμη επέμβαση του Ζούμπας σε πολύ δύσκολη κεφαλιά του Μαυροπάνου και άλλη μία πάνω στη γραμμή σε μία ακόμη κεφαλιά του Έλληνα στόπερ, έστειλαν τη Λιθουανία στα αποδυτήρια με «μηδέν» παθητικό, αλλά η Εθνική έδειχνε πως μπορεί να βρει το πολυπόθητο γκολ στο δεύτερο μέρος, μην έχοντας δεχθεί καν τελική προσπάθεια στην εστία της.


H πρώτη καλή στιγμή ήρθε τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρος, με τον Τάσο Μπακασέτα να μην καταφέρνει να νικήσει τον Ζούμπας με δυνατό σουτ στην κλειστή του γωνία, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι διεθνείς μας έπαιξαν… βόλεϊ στην περιοχή, αλλά ο Χατζηδιάκος έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Φτάσαμε στο 56ο λεπτό για να δούμε την πρώτη τελική προσπάθεια της Λιθουανίας με τον Γκινέιτις, με τους ποδοσφαιριστές του Πογιέτ να βγάζουν κούραση στο δεύτερο μέρος και να μην απειλούν μέχρι το 70’, αναγκάζοντας τον Ουρουγουανό τεχνικό να προβεί σε αλλαγές, βάζοντας στο ματς τον Γιακουμάκη και τον Κωνσταντέλια.


Το σκορ ωστόσο παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε, αφού και το σουτ του Γιαννούλη σταμάτησε πάνω στη γραμμή και η πρώτη αναμέτρηση της Ελλάδας στην OPAP Arena ολοκληρώθηκε δίχως γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (24' Γιαννούλης), Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (69' Κωνσταντέλιας), Μασούρας (Λημνιός), Φορτούνης (80' Παπανικολάου), Παυλίδης (69' Γιακουμάκης)

Λιθουανία (Έντγκαρας Γιανκάουσκας):
Ζούμπας, Λασίτσκας, Καζουκόλοβας, Γκιρντβάινις (46' Αρμάλας), Μπενέτα (46' Μπαραβίκας), Σλίβκα (78' Σίμκους), Ρομανόβσκι (46' Σιργκέντας), Γκινέιτις, Νοβίκοβας, Τσέρνικ (60' Ούπστας), Παουλαούσκας (46' Λαουκτσέμις)

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0