Football Talk

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Big-6 με Μπένετ – Μπαλτάκο: Από τα σκ@τ@, στη φούστα και στη διάλυση της συνάντησης

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Big-6 με Μπένετ – Μπαλτάκο: Από τα σκ@τ@, στη φούστα και στη διάλυση της συνάντησης

Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν μετά τη σύσκεψη των έξι ομάδων με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο στο γραφείο της ομοσπονδίας.

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των έξι ομάδων που συμμετέχουν στα Play Off της ελληνικής Super League, με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο στο γραφείο της ομοσπονδίας.

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00, ενώ κατά την άφιξη των εκπροσώπων στα γραφεία δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση για δηλώσεις.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά την είσοδό του και καθώς περνούσε μπροστά από τις κάμερες, απευθύνθηκε προς μία μερίδα δημοσιογράφων, λέγοντας: «Όλα τα σκ@τ@ μαζεμένα».

Ο Αχιλλέας Μπέος με τη σειρά του είπε όταν έφτασε: «Τι να περιμένουμε, δεν περιμένουμε τίποτα... ένα φιάσκο είναι. Το ποδόσφαιρο αν δεν γίνουν βαθιές τομές δεν γίνεται τίποτα αλλά ποιος θα τις κάνει.»

Αλαφου.jpg

Ο Γιάννης Αλαφούζος, που αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης λόγω υποχρεώσεων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε τους καλύτερους δυνατούς ξένους διαιτητές αλλά δεν θα είχαμε πρόβλημα να σφυρίξουν κι Έλληνες, καθώς φέτος λιγότερα λάθη έχουν κάνει από τους ξένους τύπου Νταμπάνοβιτς. Με την προϋπόθεση, όμως, να κρίνονται αυστηρά και στο πρώτο σοβαρό λάθος να τιμωρούνται, να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους.»

Μπεος.jpg

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Βόλος ήταν ο επόμενος που αποχώρησε από τη σύσκεψη λέγοντας: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Τόσος κόσμος, τόσοι δημοσιογράφοι, αφήνετε την ώρα σας να κάνετε τι… Αυτό το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ούτε στο Τζιμπουτί! Είναι μια φαρσοκωμωδία!

Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα. Δεν ξέρω το λόγο που μαζευτήκαμε εδώ. Εδώ μαζεύτηκαν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, όχι για το ποδόσφαιρο.

Διαφωνώ με τέτοιου είδους πρακτικές. Το τι έγινε μέσα θα σας το πουν οι άλλοι. Δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο, αν δεν παρθούν εδώ και τώρα αποφάσεις και δεν γίνουν τομές. Δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο. Το θέατρο των σκιών είναι εκεί μέσα

ΜΕλισαν.jpg

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε διάθεση για δηλώσεις. Χαρακτηριστικά, η μοναδική ατάκα που είπε ήταν «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα».

Ο Τάκης Μπιλίρης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, εξέφρασε τη θέση των "κιτρινόμαυρων": «Αν νομίζετε ότι οι διαιτητές που φέρνετε είναι αντάξιοι του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος όπως λέτε, τότε θα πρέπει να φύγετε. Με Νταμπάνοβιτς και Αλβανούς χωρίς εμπειρία, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Είτε θα φέρετε να καλύτερους διαιτητές, είτε θα φύγετε».

Αρης.jpg
Μαρινακ.jpg

Κατά την έξοδό του από τα γραφεία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Περιμένετε από μένα να σας πω τι είναι η ΕΠΟ; Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.» Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, χωρίς να πραγματοποιεί κάποια δήλωση μπροστά στις κάμερες, είπε φεύγοντας «Έκανα δώρο μια φούστα στον Μπαλτάκο για να τη φορέσει.»

καραπ.jpg

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, CEO της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε μετά το τέλος της σύσκεψης, κάνοντας μάλιστα την αποκάλυψη πως ξένος διαιτητής αυτό-προτάθηκε στον Άγγλο αρχιδιαιτήτη για το επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. «Μετά από μία τετράωρη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Παρά τα σφοδρά παράπονα που έχουμε αυτή τη σεζόν και στις προηγούμενες, ο κ. Σαββίδης εξέφρασε στήριξη στον κ. Μπένετ και στην ΚΕΔ ώστε να τελειώσει ομαλά η σεζόν και την άποψη ότι ο μόνος θεσμικός φορέας που μπορεί να φέρει ξένους διαιτητές είναι η ΚΕΔ. Καμία ομάδα και λίγκα δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτό.

Είχαμε μία σοκαριστική καταγγελία-αποκάλυψη από τον κ. Μπένετ ο οποίος μας έδειξε στην οθόνη μήνυμα από ξένο διαιτητή, χωρίς να φαίνεται τ’ όνομά του, ο οποίος αυτό-προτάθηκε να έρθει στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Αυτή η καταγγελία είναι σοβαρή. Ο κ. Μπένετ ανέφερε ότι έχει βρει διαιτητές γι' αυτό το παιχνίδι και ο συγκεκριμένος εξέφρασε την επιθυμία του ν' αλλάξουν οι διαιτητές και να έρθει ο ίδιος.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την επιθυμία του αυτή η καταγγελία να φτάσει έως το τέλος, ο κ. Μπένετ ανέφερε ότι έχει αναφερθεί στην UEFA γιατί μας φαίνεται πολύ ύποπτο, πώς ένας διαιτητής αυτό-προτείνεται για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Καταλαβαίνετε ότι αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τζιμπουτί, όχι στην Ελλάδα.»

Γκαγκα.jpg

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, μετά την ολοκλήρωσε της διαδικασίας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία ότι η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει, ώστε στις επόμενες 9 αγωνιστικές να έχουμε τις διαιτησίες που επιβάλλεται να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α' κατηγορίας, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να κατακτήσει τον τίτλο ο καλύτερος.

Υπήρξε ένταση. Δεν νομίζω ότι κάποιες από τις προηγούμενες συναντήσεις που έγιναν στο ίδιο πλαίσιο δεν υπήρξε. Επειδή ξέρετε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το περισσότερο ανταγωνιστικό, απ' όλα έχουμε ζήσει. Δεν θυμάμαι τέσσερις ομάδες μαζί. Άρα η ένταση είναι αναμενόμενη και φυσιολογική.»

μπλτακος.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0