Football Talk

Μάλτα - Ιταλία 0-2: Άνετο «διπλό» και πρώτη νίκη στο 2023! (video)

Μάλτα - Ιταλία 0-2: Άνετο «διπλό» και πρώτη νίκη στο 2023! (video)

Με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως να δυσκολευτεί στο ελάχιστο, η Ιταλία πήρε τη νίκη απέναντι στη Μάλτα, επικρατώντας με 2-0, στην δεύτερη αγωνιστική του 3ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2024.

Μπορεί να μην ήταν έτοιμη για την πρεμιέρα απέναντι στην Αγγλία, όμως αποδείχθηκε αποφασισμένη να μην αφήσει κάποιο περιθώριο αμφισβήτησης απέναντι στη Μάλτα και πήρε σημαντική νίκη με 2-0 η Ιταλία.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έμοιαζε αποφασισμένη από την αρχή να πάρει το τρίποντο, έψαξε το γρήγορο γκολ και το βρήκε εν τέλει με τον αγαπημένο της τρόπο. Μέσω στατικής φάσης, με τον Τονάλι να εκτελεί το κόρνερ και τον Ρετέγκι να σκοράρει για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική στα προκριματικά.

Προτού να καταλάβει η Μάλτα πώς βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 15’, δέχθηκε ακόμη ένα γκολ, δώδεκα λεπτά μετά (27’), με τον Πεσίνα να μετουσιώνει σε ασίστ, ακόμη μία εξαιρετική μεταβίβαση του Τονάλι.

Κοντά και σε τρίτο γκολ βρέθηκαν οι Ιταλοί, όταν ο Γκρίφο ζήτησε πέναλτι με τη συμπλήρωση μισής ώρας, αλλά αυτό δεν καταλογίστηκε, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και πλησίασαν σε ακόμη ένα τέρμα, αλλά ο Σκαμάκα δεν κατάφερε να κερδίσει τον Μπονέλο.

Το 2-0 για την Ιταλία έμεινε μέχρι τέλους και η πρώτη της νίκη εντός του 2023 είναι γεγονός, σηματοδοτώντας παράλληλα και το 5ο «διπλό» σε ισάριθμες επισκέψεις στη Μάλτα, δίχως καν να δει την εστία της να παραβιάζεται.


Μάλτα
: Μπονέλο, Απάπ, Μποργκ, Ατάρντ (64' Μουσκάτ), Εμπόνγκ, Γιανκάμ, Γκιλαμιέρ, Μούσκατ, Κορμπολάν, Σαταριάνο (64' Νουόκο), Τζόουνς

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο (46' Νταρμιάν), Σκαλβίνι, Ρομανιόλι, Έμερσον, Πεσίνα, Κριστάντε, Τονάλι (67' Βεράτι), Πολιτάνο, Ρετέγκι (67' Σκαμάκα), Νιόντο (22' Γκρίφο)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0