Football Talk

Ιστορική στιγμή για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, η εθνική ομάδα μπήκε στην κατάταξη της FIFA

Ιστορική στιγμή για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, η εθνική ομάδα μπήκε στην κατάταξη της FIFA

Η εθνική ομάδα γυναικών της Σαουδικής Αραβίας έγραψε ιστορία καταφέρνοντας να μπει στην κατάταξη της FIFA, έχοντας λάβει μέρος σε εννέα διεθνείς αγώνες την περασμένη χρονιά.

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας, είναι πλέον το Νο. 171 στην κατάταξη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία αναγνώρισε για πρώτη φορά την επίσημα την ομάδα. Το ντεμπούτο των γυναικών της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί ένα  ιστορικής σημασίας γεγονός καθώς μέχρι το 2019, η χώρα δεν είχε καν γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου.    

Η δημοσίευση της FIFA:

Οι δηλώσεις της επικεφαλής του Γυναικείου Τμήματος Ποδοσφαίρου, Λαμία Μπαχάιαν:

«Η εθνική μας ομάδα έγραψε ιστορία όταν ιδρύθηκε πριν από 18 μήνες και από τότε το ταξίδι της έχει εμπνεύσει εκατομμύρια σε όλη τη Σαουδική Αραβία και την περιοχή», δήλωσε η Μπαχάιαν, επόπτρια του Γυναικείου Τμήματος Ποδοσφαίρου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του SAFF. «Η είσοδος στην κατάταξη της FIFA (είναι αυτό) προς το οποίο χτίζουμε και σηματοδοτεί μόνο την αρχή αυτού που θέλουμε να πετύχουμε με αυτά τα κορίτσια. Μπορούν να γράψουν τη δική τους ιστορία τώρα. «Είμαστε ήδη σε ενεργές συνεργασίες με πολλούς παγκόσμιους φορείς και ομοσπονδίες και προσκαλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στο γυναικείο ποδοσφαιρικό μας κίνημα καθώς προσπαθούμε να του δώσουμε την πλατφόρμα που πραγματικά του αξίζει».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0