Football Talk

Ουαλία: Έχει πάρει «master» στα… buzzer beater! (video)

Ουαλία: Έχει πάρει «master» στα… buzzer beater! (video)

Η Ουαλία σόκαρε την Κροατία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με το γκολ του Μπρόντχεντ να της χαρίζει ένα σπουδαίο βαθμό στο Σπλιτ. Τα «buzzer-beater», όμως, δεν αποτελούν άγνωστη λέξη για την ομάδα του Ρόμπερτ Πέιτζ. Μάλλον το αντίθετο…

Όλα έδειχναν ότι η Κροατία θα ξεκινούσε στα προκριματικά του EURO 2024 με θετικό αποτέλεσμα. Είχε τον έλεγχο, δημιουργούσε ευκαιρίες, πίεζε, ενώ πέτυχε και γκολ με τον Κράμαριτς, κρατώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Ή μάλλον σχεδόν μέχρι το φινάλε. Εκεί, έπεσε πάνω στο… υπερ-όπλο της εθνικής Ουαλίας. Τα «buzzer-beater»!

Το χρονόμετρο έδειχνε πως βρισκόμασταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι Ουαλοί μέχρι και εκείνη τη στιγμή, δεν είχαν κατορθώσει να σημειώσουν σουτ στην εστία του Λιβάκοβιτς. Αυτό δεν είχε καμία σημασία. Ένα πλάγιο, μία κεφαλιά στην περιοχή και η κοντινή προβολή του Νέιθαν Μπρόντχεντ αρκούσαν για να βρουν δίχτυα, να γράψουν το 1-1 στην εκπνοή και να φύγουν με έναν σπουδαίο βαθμό από το Σπλιτ.

Τα γκολ στα τελευταία λεπτά βέβαια, αποτελούν συχνό φαινόμενο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ρόμπερτ Πέιτζ. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα τελευταία επτά τέρματα που έχει σημειώσει σε όλες τις διοργανώσεις, τα πέντε έχουν επιτευχθεί στα εναπομείναντα δέκα λεπτά των αγώνων. Τρία εξ αυτών μάλιστα, συμπεριλαμβανομένου του τέρματος απέναντι στην Κροατία, από το 90ο λεπτό και μετά!

Η αρχή έγινε στο ματς κόντρα στην Ολλανδία (8/6/22) για το Nations League. Ο Νόρινγκτον-Ντέιβις ισοφάρισε σε 1-1 στο 90+2’, αλλά η Ουαλία δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα, με τον Βέγκχορστ να δίνει τη νίκη στους «οράνιε», κάνοντας το 2-1 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην ίδια διοργάνωση κατάφερε να πάρει έναν πόντο από το Βέλγιο (11/6/22), χάρη στο γκολ του Τζόνσον στο 86’ που έκανε το 1-1, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι με τους Ολλανδούς (14/6/22), σαν σε… επανάληψη του πρώτου, ο Μπέιλ ισοφάρισε από τη λευκή βούλα σε 2-2 στο 90+2’, αλλά ο Ντεπάι σκόραρε για το 3-2 ένα λεπτό αργότερα.

Η τελευταία φορά που οι «δράκοι» βρήκαν δίχτυα στο φινάλε, ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στα γήπεδα του Κατάρ. Εκεί, στην αναμέτρηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τη φάση των ομίλων, ο Μπέιλ και πάλι από το σημείο του πέναλτι, ισοφάρισε σε 1-1 στο 82’, σκορ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ιστορία αυτή τη φορά επαναλήφθηκε στο Σπλιτ απέναντι στην Κροατία, με τον Μπρόντχεντ να «υπογράφει» το θετικό ξεκίνημα των Ουαλών στον τέταρτο προκριματικό όμιλο του EURO 2024. Επιβεβαιώνοντας κάπως έτσι, το γεγονός πως η ομάδα του έχει μάθει πια να παλεύει έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0