Football Talk

Κροατία – Ουαλία 1-1: Έσωσε το βαθμό με «buzzer beater» ο Μπρόντχεντ! (video)

Κροατία – Ουαλία 1-1: Έσωσε το βαθμό με «buzzer beater» ο Μπρόντχεντ! (video)

Η Κροατία ήταν ανώτερη σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι στην Ουαλία, ο Κράμαριτς άνοιξε το σκορ στο 28’, με το 1-0 να παραμένει έως το τελευταίο λεπτό, όμως ο Μπρόντχεντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Βρήκε δίχτυα στο 90+3’ και έδωσε έτσι έναν «χρυσό» βαθμό στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Έφτασε μία… ανάσα από το να ξεκινήσει με το δεξί η Κροατία στα προκριματικά του EURO 2024, αλλά ο Μπρόντχεντ σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, στην πρώτη τελική της ομάδας του εντός εστίας, δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ουαλία! Ο Κράμαριτς στο 28ο λεπτό έλυσε το «γόρδιο δεσμό» κάνοντας το 1-0, με τους Κροάτες να έχουν τον έλεγχο, να πιέζουν και να δημιουργούν τελικές προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να κατορθώνουν να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα. Πράγμα που τελικά τους κόστισε, με το 1-1 να τους στερεί το τρίποντο στην πρεμιέρα τους στον 4ο όμιλο. Έτσι, η Τουρκία βρίσκεται ως μόνη πρώτη στην κορυφή, με την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής.

Οι Κροάτες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν ευκαιρίες. Αφού προειδοποίησαν τρεις φορές με τα σουτ των Μόντριτς, Μπρόζοβιτς και Κράμαριτς, ο τελευταίος άνοιξε τελικά το σκορ υπέρ της εθνικής ομάδας της χώρας του στο 28ο λεπτό. Απέφυγε πολύ όμορφα τον Γουίλιαμς και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Γουόρντ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν αναζητώντας ένα δεύτερο τέρμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με το 1-0 να παραμένει έως και το ημίχρονο.

Παρόμοια ήταν και η εικόνα στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Ντάλιτς έβγαιναν με αξιώσεις απέναντι στους Ουαλούς, όμως δεν κατόρθωναν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, ώστε να «κλειδώσουν» τη νίκη. Ο Τζέιμς απείλησε για την Ουαλία στο 60’, αλλά το σουτ του κατέληξε εκτός εστίας.   

Όλα έδειχναν η Κροατία θα φτάσει εύκολα στους τρεις βαθμούς. Ο Μπρόντχεντ όμως, είχε διαφορετική άποψη. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των αντιπάλων του και με κοντινή προβολή, ύστερα από εκτέλεση πλάγιου άουτ από τα δεξιά, έγραψε το τελικό 1-1, στην πρώτη τελική της Ουαλίας στο τέρμα του Λιβάκοβιτς! Έδωσε έτσι το βαθμό της ισοπαλίας στην εθνική ομάδα της χώρας του.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς (90+2 Μάιερ),  Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς (76’ Πάσαλιτς), Κράμαριτς (76’ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Λιβάγια (53’ Μούσα)

Ουαλία (Ρ. Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ροδόν, Γουίλιαμς (64’ Τόμας), Αμπαντού, Γουίλσον, Ράμσεϊ (64’ Μπερνς), Μορέλ (90+2’ Τζειμς), Τζέιμς (64’ Μπρόντχεντ), Μουρ (70’ Μπράντσο)

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0