Football Talk

Ισπανία - Νορβηγία 3-0: Στο ντεμπούτο του στα 32, ο Χοσέλου «καθάρισε» για τον Ντε Λα Φουέντε! (video)

Ισπανία - Νορβηγία 3-0: Στο ντεμπούτο του στα 32, ο Χοσέλου «καθάρισε» για τον Ντε Λα Φουέντε! (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χοσέλου, που στο ντεμπούτο του σε ηλικία 32 (!) ετών σκόραρε δις μέσα σε δύο λεπτά, η Ισπανία νίκησε με 3-0 τη Νορβηγία στην πρεμιέρα της για τα προκριματικά του EURO 2024!

Η ομάδα του πέτυχε γκολ νωρίς (13'), όμως είδε τους Νορβηγούς να πλησιάζουν στην ισοφάριση. Τότε, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ισπανίας, ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε πέρασε στο ματς τον Χοσέλου (81'). Ο στράικερ της Εσπανιόλ που ντεμπούταρε -και αυτός- σε ηλικία 32 χρόνων, πέτυχε δύο γκολ σε δύο λεπτά και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του!

Οι Ισπανοί είχαν την κατοχή από την αρχή του παιχνιδιού και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 13ο λεπτό ο Μερίνο έσωσε μια "χαμένη" μπάλα, ο Μοράτα είδε τον Μπαλντέ, εκείνος έκανε σέντρα-σουτ και ο Ντάνι Όλμο άνοιξε το σκορ από κοντά! Έτσι, ο νεαρός μπακ της Μπαρτσελόνα πιστώθηκε ασίστ στο ντεμπούτο του με τη «Φούρια Ρόχα».

Και η Νορβηγία όμως λίγο έλειψε να σκοράρει στη δική της πρώτη φάση. Στο 29' ο Αουρσνές με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή είδε τον Κέπα να αποκρούει σε κόρνερ. Τίποτα (!) αξιόλογο δεν είδαμε μέχρι την ανάπαυλα, με τους παίκτες του Ντε Λα Φουέντε να έχουν ανούσια κατοχή μπάλας και τους γηπεδούχους να αμύνονται μαζίκα.

Στο δεύτερο μέρος οι Νορβηγοί μπήκαν πιο.. επιθετικά και έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 55'. Ο Πέντερσεν πλάσαρε με το αριστερό, ο Νάτσο διέκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα και ο Κέπα απομάκρυνε πάνω τη γραμμή!

Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου τα ηνία του ματς και πλησίασαν στο 2-0 με τον Πίνο στο 75', με τον άσο της Βιγιαρεάλ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση! Τέσσερα λεπτά αργότερα, στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Σέρλοθ είδε τη μπάλα να του έρχεται... λουκούμι, όμως το πλασέ έφυγε μόλις άουτ!

Όσα δε...μπήκαν σε τόσες ευκαιρίες, μπήκαν σε δύο λεπτά! Ο Χοσέλου, στο ντεμπούτο του με την εθνική σε ηλικία 32 ετών, μπήκε αλλαγή στο 81' και σκόραρε τόσο στο 83' όσο και στο 85'.

Πρώτα, με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-0, και έπειτα, σκόραρε σε κενή εστία ύστερα από επέμβαση του Νίλαντ για το τελικό 3-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Ντε Λα Φουέντε): Κέπα, Καρβαχάλ, Νάτσο, Λαπόρτ, Μπαλντέ, Μερίνο (81' Φαμπιάν Ρουίθ), Ρόδρι, Γκάβι (58' Ογιαρθάμπαλ), Όλμο (67' Πίνο), Άσπας (58' Θεμπάγιος), Μοράτα (81' Χοσέλου).

Νορβηγία (Στόλε Σολμπάκεν): Νίλαντ, Πέντερσεν (74' Ριέρσον), Στράντμπεργκ, Όστιγκαρντ, Μέλινγκ, Μπέργκ, Έντεγκαρντ, Αουρσνές, Μπέργκε (74' Σολμπάκεν), Ελγιουνούσι (74' Λάρσεν), Σέρλοθ.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0