Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 9ος όμιλος: Ελβετία… πέντε αστέρων – «Αυτοχειρία» για Ισραήλ

Προκριματικά EURO 2024, 9ος όμιλος: Ελβετία… πέντε αστέρων – «Αυτοχειρία» για Ισραήλ

Η Ελβετία συνέτριψε με 5-0 τη Λευκορωσία και από το ξεκίνημα των προκριματικών δείχνει πως θα είναι το «αφεντικό» του ομίλου, ενώ το Κόσοβο «τσίμπησε» έναν βαθμό στην έδρα του Ισραήλ, χάρις σε αυτογκόλ.

Σχετικά Άρθρα

Επίδειξη δύναμης έκανε η Ελβετία με αντίπαλο τη Λευκορωσία, την οποία φιλοδώρησε με πέντε γκολ και έτσι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στον 9ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024.

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ρενάτο Στέφεν ο οποίος σημείωσε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της χώρας, καθάρισε από πολύ νωρίς τη νίκη. Μόλις στο 4’ ο 31χρονος εξτρέμ έκανε το 1-0, ενώ ως το ημίωρο (17’, 29’) είχε προσθέσει ακόμα δύο γκολ για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Έτσι το δεύτερο μέρος ήταν… διαδικαστικού χαρακτήρα, ωστόσο η Ελβετία δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και μέσα σε ένα τρίλεπτο σημείωσε δύο επιπλέον γκολ. Ο αρχηγός Γκρανίτ Τσάκα στο 62’ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής «έγραψε» το 4-0, ενώ ο Ζεκί Αμντουνί στο 65’ πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ με το εθνόσημο για να διαμορφώσει το τελικό 5-0.

Στο έτερο ματς του ομίλου, Ισραήλ και Κόσοβο έμειναν στο 1-1 και έτσι μοιράστηκαν τους βαθμούς. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει πικρή γεύση στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη.

Στο πρώτο μέρος όλα πήγαν… λάθος για το Ισραήλ. Όχι μόνο δημιούργησε σωρεία ευκαιριών οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες, αλλά στο 36΄ βρέθηκε πίσω στο σκορ από… αυτογκόλ. Ο Ντάσα άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι το Κόσοβο πήρε προβάδισμα στη μοναδική φάση που πλησίασε την περιοχή του Γκλέιζερ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, οι Κοσοβάροι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, λίγο μετά την έναρξη του β΄ μέρους (49’) με τον Ράσιτσα. Ωστόσο, μετά από χρήση VAR, το γκολ δεν μέτρησε και έτσι το Ισραήλ αυτή τη φορά την γλίτωσε.

Μετά από αυτό οι ποδοσφαιριστές του Χαζάν φάνηκε ότι αφυπνίστηκαν, αφού επέβαλλαν ξανά το ρυθμό τους και η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα, στο 56’ ο Πέρετζ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σόλομον και έκανε το 1-1. Το σκορ ως το φινάλε δεν άλλαξε, παρότι και οι δύο ομάδες είχαν τη δυνατότητα να σκοράρουν, με το Κόσοβο ωστόσο να μένει ικανοποιημένο από την έκβαση του αγώνα.

Η αγωνιστική του 9ου ομίλου ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου (25/3) με την αναμέτρηση Ανδόρα – Ρουμανία στις 21:45.

Βαθμολογία 9ου ομίλου

1. Ελβετία 1 3 (5-0)

2. Κόσοβο 1 1 (1-1)

3. Ισραήλ 1 1 (1-1)

4. Ρουμανία 0 0 (0-0)

5. Ανδόρα 0 0 (0-0)

6. Λευκορωσία 1 0 (0-5)

Επόμενη αγωνιστική (28/3):

Ελβετία – Ισραήλ

Κόσοβο – Ανδόρα

Ρουμανία - Λευκορωσία


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0