Football Talk

Σκωτία – Κύπρος 3-0: «Πλήρωσε» τα λάθη και μοιραία γνώρισε την ήττα

Σκωτία – Κύπρος 3-0: «Πλήρωσε» τα λάθη και μοιραία γνώρισε την ήττα

Χάρις τα γκολ των Τζον ΜακΓκιν και Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, η Σκωτία επικράτησε 3-0 της Κύπρου στο Χάμπτεν Παρκ για την 1η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024.

Το… πάλεψε η Κύπρος, αλλά τα λάθη και η ανωτερότητα των Σκωτσέζων έκανε τη διαφορά στο Χάμπτεν Παρκ, με την Σκωτία να παίρνει εν τέλει μία άνετη νίκη με 3-0. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με αμυντικούς προσανατολισμούς και για περίπου 20 λεπτά έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, μία αδράνεια στην άμυνα των Κυπρίων, έδωσε τη δυνατότητα στον Τζον ΜακΓκιν να σκοράρει στο 21’ και να διώξει το άγχος από τις πλάτες των συμπαικτών του.

Η Κύπρος στη συνέχεια έδειξε διάθεση να ισοφαρίσει και δημιούργησε απειλές για την εστία του Γκαν, χωρίς όμως να έρθει το πολυπόθητο γκολ.

Ούτε βέβαια η Σκωτία έδειχνε ότι μπορεί να διασπάσει ξανά την αμυντική γραμμή των Κυπρίων. Ειδικά στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι έκαναν «δώρο» στην ομάδα του Στιβ Κλαρκ, η οποία κατάφερε να φτάσει σε μία άνετη νίκη.

Ο Νικόλας Ιωάννου έκανε τραγικό λάθος στο 87’ και οι Σκωτσέζοι δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο, με τον Ντάικς να τροφοδοτεί τον ΜακΤόμινεϊ που πέτυχε το 2-0. Κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά, με την Σκωτία στις καθυστερήσεις να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση.

Έπειτα από νέα αδράνεια, ο Ρόμπερτσον έκανε το γύρισμα στον ΜακΤόμινεϊ κι αυτός με πλασέ σκόραρε ξανά για το 3-0 στο 90+3’. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ιωάννου αποβλήθηκε στο φινάλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς κλώτσησε πάνω στα νεύρα του την μπάλα και τιμωρήθηκε.

Έτσι, η Σκωτία ξεκινά με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2024 και την Τρίτη (28/3) αντιμετωπίζει την Ισπανία. Από την άλλη η Κύπρος έχει ρεπό τη 2η αγωνιστική του ομίλου και για αυτό θα αντιμετωπίσει σε φιλικό την Αρμενία (28/3).

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0