Football Talk

Ολυμπιακός: Με... φόρα και στις Εθνικές ομάδες

Ολυμπιακός: Με... φόρα και στις Εθνικές ομάδες

Σεντρίκ Μπακαμπού, Γιώργος Μασούρας και Χάμες Ροντρίγκες βρήκαν δίχτυα με το εθνόσημο, ο Χουάνγκ πρόσθεσε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση με τη Νότιο Κορέα και ο Φορτούνης φόρεσε ξανά την γαλανόλευκη μετά από δύο χρόνια. 

 

Η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων σε συνδυασμό με το τριήμερο ρεπό που έδωσε ο Μίτσελ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αρκετούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να ξεκουραστούν και να… φορτίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει του φινάλε της σεζόν. 

Την ίδια ώρα ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας αρκετούς από τους διεθνείς να ξεχωρίζουν στις Εθνικές τους ομάδες και να επιβεβαιώνουν την φόρμα τους. 

Ξεκινώντας από την Εθνική Ελλάδα, ο Γιώργος Μασούρας ξεκίνησε βασικός και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη επί του Γιβραλτάρ. Ένα γκολ που σε συνδυασμό με την καλή του εμφάνιση αναμφίβολα θα ενισχύσει την ψυχολογία για τη συνέχεια. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη στην επιστροφή του με το εθνόσημο μετά από δύο χρόνια. Ο Τρικαλινός άσος αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά και εμφανίστηκε σα να μην έλειψε μια μέρα. 

Λίγες ώρες νωρίτερα στην Ουλσάν της Νότιας Κόρεας ο Ινμπόμ Χουάνγκ υποδέχθηκε τον Χάμες Ροντρίγκες. Οι δύο άσοι του Ολυμπιακού ξεκίνησαν βασικοί, με τον Κολομβιανό σούπερ σταρ μάλιστα να σκοράρει και να γράφει ιστορία καθώς έφτασε τα 26 τέρματα με την Εθνική του ομάδα και έγινε ο δεύτερος σκόρερ της χώρας του. Ειδικά για τον Χάμες που προερχόταν από απουσία ενός μήνα το προηγούμενο διάστημα ήταν σημαντικό να αποκτήσει ρυθμό και ψυχολογία, ενώ όσων αφορά στον Χουάνγκ επιβεβαίωσε πως πρόκειται για… σταθερή αξία καθώς ήταν από τους καλύτερους της ομάδας στο τελικό 2-2 με τους Κολομβιανούς. 

Ένας ακόμα «ερυθρόλευκος» που επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι ήταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο Κονγκολέζος επιθετικός ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Μαυριτανία και πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 3-1 της ομάδας του για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Με αυτό το τέρμα ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε τα 10 γκολ μέσα στο 2023.

Για την ίδια διοργάνωση ο Ντιαντιέ Σαμασέκου αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά στη νίκη της Εθνικής ομάδας του Μάλι επί της Ζάμπια με 2-0. Ο μέσος του Ολυμπιακού είναι και η πιο μεγάλη αγωνία του Μίτσελ καθώς παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψει ο Εμβιλά και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να τον δει να επιστρέφει με κάποιο πρόβλημα από την Εθνική του ομάδα. 

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0