Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 5ος όμιλος: Κυρίαρχοι Τσέχοι, έχασαν ευκαιρία τα Νησιά Φερόε!

Προκριματικά EURO 2024, 5ος όμιλος: Κυρίαρχοι Τσέχοι, έχασαν ευκαιρία τα Νησιά Φερόε!

Εμφατική επικράτηση της Τσεχίας επί της Πολωνίας με 3-1, με εντυπωσιακό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, την στιγμή που τα Νησιά Φερόε δεν κράτησαν το «μηδέν» με τη Μολδαβία και ισοφαρίστηκαν στο φινάλε σε 1-1.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται πως απέκτησε από νωρίς ο 5ος όμιλος των Προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την Τσεχία να κάνει επιτυχημένα την… δουλειά της απέναντι στην Πολωνία, την στιγμή που τα Νησιά Φερόε έμοιαζαν πως περνούν νικηφόρα από την έδρα της Μολδαβίας, αλλά ισοφαρίστηκαν στο 88’.

Στην πρώτη αναμέτρηση, η Τσεχία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και φρόντισε από νωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία της, σημειώνοντας δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο. Ο Κρέτσι άνοιξε το σκορ στα πρώτα… δευτερόλεπτα της συνάντησης, ενώ με τη συμπλήρωση ακριβώς δύο λεπτών, έγινε και το 2-0 από τον Κβανκάρα.

Από εκεί και πέρα, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, η «παρέα» του Λεβαντόφσκι πήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει, με τον Κούτσκα να κάνει το 3-1 και τον Σιμάνσκι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα!

Στην άλλη πλευρά, τα Νησιά Φερόε αρχικά κατάφερναν να προηγηθούν σε πρώτο ημίχρονο εκτός έδρας συνάντησης μετά από οκτώ χρόνια και εν συνεχεία να φτάσουν μία «ανάσα» από το να πανηγυρίσουν ένα σπουδαίο «διπλό» απέναντι στη Μολδαβία.

Αμύνθηκαν εξαιρετικά, είχαν και την τύχη με το μέρος τους και κατάφεραν να φύγουν με το πολυπόθητο αποτέλεσμα, χάρη στο γκολ του Μίκελσεν, στο 27ο λεπτό!

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (2ης):

Μολδαβία - Τσεχία (27/03, 21:45)

Πολωνία - Αλβανία (27/03, 21:45)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1.Τσεχία 3 (3-0)

2.Νησιά Φερόε 1 (1-1)

3. Μολδαβία 1 (1-1)

4. Αλβανία 0 (0-0)

5.Πολωνία 0 (0-3)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0