Football Talk

Γαλλία - Ολλανδία 4-0: Στο πρώτο βράδυ… αρχηγίας του Εμπαπέ, κυριάρχησαν οι «τρικολόρ»! (video)

Γαλλία - Ολλανδία 4-0: Στο πρώτο βράδυ… αρχηγίας του Εμπαπέ, κυριάρχησαν οι «τρικολόρ»! (video)

Καταπληκτική Γαλλία, στην πρώτη της επίσημη αναμέτρηση μετά τον χαμένο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και άνετη επικράτηση με 4-0 της Ολλανδίας!

Την ώρα που η Εθνική μας ομάδα επικρατούσε με χαρακτηριστική ευκολία με 3-0 του Γιβραλτάρ, οι Γάλλοι κατάφερναν να αποδείξουν ποιο είναι το φαβορί του 5ου ομίλου, «καθαρίζοντας» την Ολλανδία, μέσα σε ένα… εικοσάλεπτο.

Προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του «αρχηγού» Κιλιάν Εμπαπέ, ανοίγοντας το σκορ και συνεχίζοντας το σερί που τον θέλει να χρησιμοποιείται από τον προπονητή του σε εθνικό επίπεδο, την τελευταία πενταετία.

Πέντε λεπτά μετά, το πρώτο γκολ του Ουπαμεκανό εντός του 2023 ήταν γεγονός, για να έρθει ο Εμπαπέ, στο πρώτο του βράδυ ως αρχηγός της χώρας του και να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του.

Σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία και στο 21ο λεπτό, το σκορ έφτασε στο… 3-0, με την «παρέα» του Φαν Ντάικ να αισθάνεται δικαίως πως… διαλύεται στο «Σταντ ντε Φρανς».

Ο Ρόναλντ Κούμαν προέβη δικαίως σε αλλαγή στο 33ο λεπτό, περνώντας εκτός τον Τέιλορ για να βάλει τον Βέγκορστ και από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι έκοψαν τον ρυθμό τους.

Περιορίστηκαν κατά βάση σε παθητικό ρόλο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, έβαλαν 4ο γκολ με τον Εμπαπέ και η πρώτη τους νίκη στο νέο ημερολογιακό έτος, στην πρώτη τους απόπειρα μετά τον τελικό του Μουντιάλ, κρίνεται με… χαρακτηριστική ευκολία επιτυχημένη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Γαλλία:
Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Ερνάντες, Τσουαμενί (76' Καμαβινγκά), Ραμπιό (89' Τουράμ), Κομάν (67’ Ντιαμπί), Εμπαπέ, Γκριεζμάν (76' Φοφανά), Κόλο Μουανί (89' Ζιρού)

Ολλανδία: Σίλεσεν, Τίμπερ, Γκερτρίντα (87' Μαλάσια), Φαν Ντάικ, Ακέ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρουν (67’ Μπλιντ), Τέιλορ (33’ Βέγκορστ), Μπέργκχαϊς (68’ Μάλεν), Ντεπάι, Σίμονς (68’ Κλάασεν)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0