Football Talk

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3: «Γαλανόλευκος» μονόλογος και το ταξίδι προς το EURO ξεκινά με χαμόγελα (video)

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3: «Γαλανόλευκος» μονόλογος και το ταξίδι προς το EURO ξεκινά με χαμόγελα (video)

Η Ελλάδα έκανε το... χρέος της απέναντι στο Γιβραλτάρ, το οποίο κέρδισε με 3-0 και μπήκε με το «δεξί» στα προκριματικά του EURO 2024. Μασούρας, Σιώπης και Μπακασέτας τα γκολ της Εθνικής, με τους δύο τελευταίους να γράφουν ιστορία.

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή εξετελέσθη για την Εθνική. Στο στάδιο του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, η Ελλάδα ξεκίνησε το ταξίδι της προς το EURO 2024 με μία άνετη νίκη επί του Γιβραλτάρ με σκορ 3-0. Η «γαλανόλευκη» έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και δίχως να αγχωθεί στο ελάχιστο έφτασε στο πρώτο της «τρίποντο» στον προκριματικό όμιλο.

Η εικόνα του αγώνα ήταν η... αναμενόμενη. Η Εθνική μας ομάδα από το ξεκίνημα πίεσε για γκολ και αυτό δεν άργησε να έρθει. Στο 11’ οι Έλληνας κυκλοφόρησαν με ωραίο τρόπο την μπάλα, αυτή έφτασε στον Μπάλντοκ, ο οποίος έστρωσε στον Μασούρα που την έστειλε στα δίχτυα.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα, η Ελλάδα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και ο «γαλανόλευκος μονόλογος» συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Χαρακτηριστικά η κατοχή της Εθνικής άγγιξε το 75%. Ο Γιακουμάκης και ο Μάνταλος έφτασαν σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο γκολ, ενώ ο Πέλκας στο 36’ είχε δοκάρι. Το καλύτερο όμως οι διεθνείς το είχαν φυλάξει για το φινάλε του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 45’ ο Μανώλης Σιώπης με έναν κεραυνό, πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ με το εθνόσημο και έκανε το 2-0.


Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και οι ποδοσφαιριστές του Πογέτ επέστρεψαν από τα αποδυτήρια για να τελειώσουν τη δουλειά. Ο Μάνταλος στο 58’ με μία τρομερή μπαλιά, βρήκε τον Μπακασέτα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και ο αρχηγός της Εθνικής δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον Κόλινγκ για το 3-0. Ήταν το τρίτο σερί ματς που ο Μπακασέτας βρίσκει δίχτυα με το εθνόσημο και έγραψε ιστορία.


Στη συνέχεια, ήταν ώρα αλλαγών για τον Ουρουγουανό ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκανε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο, ενώ και ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε μετά από δύο χρόνια.

Τα πάντα μπορεί να είχαν κριθεί, αλλά η πίεση και η «δίψα» των διεθνών για ένα ακόμη γκολ συνεχίστηκε. Στο 70’ ο Παυλίδης με σουτ βρήκε κι αυτός το δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά μετά και ο Μάνταλος είδε το δοκάρι να του αρνείται το γκολ.


Ως το σφύριγμα της λήξης το σκορ δεν άλλαξε και η Ελλάδα μπήκε στα προκριματικά του EURO 2024 με χαμόγελα. Επόμενος αγώνας της Εθνικής είναι με τη Λιθουανία (27/3) σε φιλικό αγώνα, καθώς τη 2η αγωνιστική των προκριματικών έχει ρεπό, ενώ τον Ιούνιο (16/6) θα υποδεχθεί την Ιρλανδία για την 3η αγωνιστική.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιβραλτάρ (Χ. Ρίμπας): Κόλινγκ, Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σάρτζεντ, Βαλαρίνο (62' Κουμπς), Τορίγια (62' Μουέλι), Μπρίτο (85' Τζόλεϊ), Λόπες, Ρόναν (85' Τσιπολίνα), Γουόκερ, Κασιάρο (85' Στάις).

Ελλάδα (Γ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (86' Γιαννούλης), Σιώπης, Μπακασέτας (71' Φορτούνης), Μάνταλος, Μασούρας (86' Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (63' Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (62' Παυλίδης).

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0