Football Talk

Προκριματικά Euro 2024, 6ος όμιλος: «Εκτέλεσε» τους Σουηδούς ο Λουκάκου - Επιβλητική η Αυστρία κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν!

Προκριματικά Euro 2024, 6ος όμιλος: «Εκτέλεσε» τους Σουηδούς ο Λουκάκου - Επιβλητική η Αυστρία κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν!
Το Βέλγιο μπήκε με το... δεξί στη νέα εποχή με προπονητή τον Ντομένικο Τοντέσκο, περνώντας επιβλητικά από τη Σουηδία με 3-0! Χατ-τρικ ο Λουκάκου, εξαιρετικός και ο Λουκεμπάκιο. Στον ίδιο όμιλο για τα προκριματικά του Euro 2024, η Αυστρία κέρδισε εύκολα το Αζερμπαϊτζάν (4-1) με πρωταγωνιστή τον Μάρτσελ Ζάμπιτζερ!
Με άλλο αέρα από την αλλαγή προπονητή, με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και τους Λουκεμπάκιο-Λουκάκου να πετάνε... φλόγες, το Βέλγιο πέρασε πανηγυρικά από το Friends Park της Σουηδίας, νικώντας με 3-0. Εύκολα κέρδισαν και οι Αυστριακοί, στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, με τον Ζάμπιτζερ με δύο γκολ και ασίστ να είναι ο πρωταγωνιστής στην εντός έδρας επικράτηση επί του Αζερμπαϊτζάν (4-1).



Ο Ρομέλου Λουκάκου… ξεμπούκωσε την κατάλληλη στιγμή για την εθνική του (είχε να σκοράρει από τον Οκτώβρη του 2021) και υπέγραψε με χατ-τρικ το επιβλητικό διπλό.

Πρώτα άνοιξε το σκορ με άψογη κεφαλιά στο 35’, και ύστερα «σφράγισε» τη νίκη με όμορφη ατομική ενέργεια, ενώ ήταν ο ίδιος που έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα με το έτοιμο γκολ που του προσέφερε ο Μπακαγιόκο στο 83’.

Έτσι, το Βέλγιο έκανε ιδανικό ξεκίνημα στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro, αλλά και στην νέα εποχή με τον Τοντέσκο στο «τιμόνι».

Οι ενδεκάδες:

Σουηδία (Άντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον, Έκνταλ, Λίντελοφ, Βάλκβιστ, Φόρσμπεργκ, Γκούσταφσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ
 
Βέλγιο (Τοντέσκο): Κουρτουά, Τεάτ, Βερτόνγκεν, Φαές, Καστάνιε, Καράσκο, Ονάνα, Ντε Μπρόινε, Τροσάρ, Λουκάκου, Λουκεμπάκιο


Ευχάριστη βραδιά και για τους Αυστριακούς στο Λιντζ. Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα απέναντι στο αδύναμο Αζερμπαϊτζάν και με πρωταγωνιστή τον Σάμπιτζερ που πέτυχε δυο γκολ (το δεύτερο με φοβερή εκτέλεση φάουλ) οι παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ πανηγύρισαν άνετη επικράτηση με 4-1.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0