Football Talk

Προκριματικά EURO 2024,10ος όμιλος: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «καθάρισε» για την Πορτογαλία - Η Βοσνία πέτυχε πανηγυρική εντός έδρας νίκη

Προκριματικά EURO 2024,10ος όμιλος: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «καθάρισε»  για την Πορτογαλία - Η Βοσνία πέτυχε πανηγυρική εντός έδρας νίκη
Σαρωτική η Πορτογαλία! Έκανε το καλύτερο δυνατό «ποδαρικό»  με 4-0 και τον Ρονάλντο να πετυχαίνει ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Η Βοσνία ξεκίνησε με ευρεία νίκη στην διοργάνωση, ενω η Σλοβακία παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφερε να επικρατήσει του Λουξεμβούργου στην έδρα της.

Στην πρεμιέρα των προκριματικών για το EURO 2024,  στον 10ο όμιλο δέσποζε η αναμέτρηση μεταξύ Πορτογαλίας και Λιχτενστάιν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την ομάδα του να παίρνουν μια εμφατική εντός έδρας νίκη με 4-0. Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη νίκησε κατά κράτος την Ισλανδία πετυχαίνοντας 3 γκολ στην έδρα της (3-0), ενώ Σλοβακία και Λουξεμβούργο έμειναν στο 0-0.

Πορτογαλία - Λιχτενστάιν

Η Πορτογαλία των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρομπέρτο Μαρτίνεζ υποδέχθηκε στην Λισαβόνα το Λιχτενστάιν και κατάφερε να σημειώσει μια πανηγυρική νίκη με 4-0. Ο CR7, έσπασε για ακόμα μια φορά όλα τα ρεκόρ συμπληρώνοντας τις 197 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής του ομάδας, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη.  

Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι γηπεδούχοι απειλούσαν το Λιχτενστάιν και μολις στο 9’, ο Ζοάο Κανσέλο άνοιξε το σκορ για την Πορτογαλία. Μετά την επαναφορά της μπάλας, βρισκόταν στην σωστή θέση και όταν πήρε την κατοχή επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Μπένζαμιν Μπούχελ. Στο 16ο λεπτό, ο Ζοάο Φέλιξ δοκίμασε μια σέντρα μέσα στην περιοχή η οποία όμως σταμάτησε στον γκολκίπερ της αντίπαλης ομάδας. Η πρώτη απόπειρα για γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ήρθε στο 22', όταν ο Πορτογάλος σουπερστάρ δοκίμασε μια κεφαλιά η οποία κατέληξε εκτός. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, άλλη μια άστοχη προσπάθεια από τον αρχηγό των γηπεδούχων, ο οποίος έστειλε με ένα δυνατό σουτ την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 47’, ο Μπερνάντο Σίλβα σκοράρει για το 2-0 αφού πρώτα έσωσε μια χαμένη μπαλιά η οποία είχε βρει σε αντίπαλο αμυντικό. Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία αυτή έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε στο βάθος της εστίας διευρύνοντας το προβάδισμα των Πορτογάλων. Στο 52’, ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσθέτει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με ένα σουτ στην αριστερή γωνία του Μπούχελ και διαμορφώνει το 3-0. Ο… «συνήθης ύποπτος», Κριστιάνο Ρονάλντο, άνοιξε ακόμα περισσότερο την διαφορά κάνοντας το τελικό 4-0 στο 63’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Ο Πορτογάλος επιθετικός της Αλ Νάσρ αντικαταστάθηκε στο 78’ από τον Γκονζάλο Ράμος.

Σλοβακία - Λουξεμβούργο

Σλοβακία και Λουξεμβούργο αναμετρήθηκαν στην Τρνάβα σε ένα ματς το οποίο έμεινε σε λευκή ισοπαλία (0-0)  για τις δύο ομάδες. Η γηπεδούχος άφησε πολλές ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες κατά τη διάρκεια του ματς και δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη στην πρώτη αυτή αναμέτρηση  στο πλαίσιο του Euro 2024.

Στο 18ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για την Σλοβακία με τον Ρόμπερτ Πολίεβκα, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε το ότι είχε βρει ελεύθερο χώρο και έκανε ένα βιαστικό σουτ προς την εστία το οποίο κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 37’, οι γηπεδούχοι με τον Ντούντα είχαν ακόμα μια χαμένη ευκαιρία. Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα χωρίς να έχουν ανοίξει το σκορ, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της Σλοβακίας

Στο δεύτερο 45λεπτο της αναμέτρησης, ο Ντούντα είχε ακόμα μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία (50’) με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κάνει μια φοβερή απόκρουση και να λέει «οχι»  στον 28χρονο μέσο, κρατώντας το μηδέν για το Λουξεμβούργο.Το Λουξεμβούργο λίγο έλειψε να προηγηθεί στο 72’ με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ροντρίγκες, ο οποίος έκανε φοβερούς ελιγμούς προσπερνώντας τους Σλοβάκους αμυντικούς, ωστόσο η προσπάθεια του έληξε άδοξα με την μπάλα να βγαίνει εκτός στην αριστερή πλευρά του τέρματος. 

Βοσνία - Ισλανδία 

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη υποδέχθηκε την Ισλανδία και με πρωταγωνιστή τον Κρούνιτς κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 στην Ζένιτσα ξεκινώντας την φάση των προκριματικών του EURO 2024 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης, ύστερα από γκολ του Ράντε Κρούνιτς. Στο 42’, ο Βόσνιος μέσος της Μίλαν διπλασίασε τα τέρματά του κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του. Η Βοσνία απειλούσε περισσότερο και είχε περισσότερες ευκαιρίες, παρά το οτι η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ της Ισλανδίας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να πιέζουν τους Iσλανδούς και τελικά αύξησαν τα γκολ τους στο 63ο λεπτό. Ο 20χρονος αμυντικός της Σάλτσμπουργκ, Αμάρ Ντέντιτς, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους Βόσνιους, υπογράφοντας μια σημαντική πρώτη νίκη στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0