Football Talk

Γκουστάβο Πογιέτ: «Δεν σκεφτόμαστε τη δεύτερη ευκαιρία μέσα από τα μπαράζ»

Γκουστάβο Πογιέτ: «Δεν σκεφτόμαστε τη δεύτερη ευκαιρία μέσα από τα μπαράζ»
Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2024 ξεκινά από το Φάρο της Πορτογαλίας και τον αγώνα με το Γιβραλτάρ. Στο πλαίσιο της πρεμιέρας, ο Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την απευθείας πρόκριση που είναι το ζητούμενο αλλά και τους παίκτες του που γνωρίζει καλά πλέον.
Με αρκετές προσδοκίες για διάκριση και καλή παρoυσία στα προκριματικά του Euro 2024 αρχίζει η Εθνική μας ομάδα τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις το βράδυ της Παρασκευής (24/3) κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας λοιπόν, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε για τις βλέψεις της «γαλανόλευκης» αλλά και την ετοιμότητα των παικτών του.

Για το δώρο που θα ήθελε για τη συμπλήρωση ενός έτους: «Το κλειδί αύριο είναι παίξουμε στο πιο καλό επίπεδο. Να νικήσουμε και να μην κρατήσουμε τίποτα. Το ματς της Δευτέρας είναι φιλικό. Δεν έχουμε καν κοιτάξει τη Λιθουανία».

Σε αυτό τον έναν χρόνο που είναι στον πάγκο της Ελλάδας, ρωτήθηκε κατά πόσον είναι ικανοποιημένος από το ελληνικό ποδόσφαιρο από πλευράς υλικού: «Όταν ανέλαβα ήξερα τον βασικό στόχο. Ήταν το Nations League. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολη η πρόκριση αλλά δεν σκεφτόμαστε τώρα τη δεύτερη ευκαιρία μέσα από τα μπαράζ. Θα πάρουμε παραπάνω ρίσκα αλλά θέλουμε να πάρουμε την απευθείας πρόκριση. Όσον αφορά τους παίκτες, πάντα έρχονται νέοι παίκτες στην ομάδα και επιλέγουμε τους παίκτες στην καλύτερη κατάσταση και αυτό είναι το πλεονέκτημα γιατί μπορούμε να επιλέξουμε».

Για τους παίκτες του«Ξέρω το γκρουπ πολύ καλά. Ξέρω προσωπικότητες και αντιδράσεις. Τα πάντα. Είναι πιο εύκολο. Έναν χρόνο πριν θα ήθελα 2-3 εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα. Ξέρω το τι μπορούν να πετύχουν τα παιδιά. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, όχι τέλεια αλλά σίγουρα καλύτερη. Είμαι ένας προπονητής που σέβεται την μπάλα. Είναι το πώς θα εξελιχθεί το κάθε παιχνίδι. Θα σας απαντήσω πιο σίγουρα μετά το αυριανό παιχνίδι».

Για την προσέγγιση ως προς την ενδεκάδα: «Εξαρτάται από το σήμερα. Από την προπόνηση. Δεν θα έχουμε εκπλήξεις στην βασική εντεκάδα για το ματς. Έχω στο μυαλό μου ένα πλάνο, πάντα θα προκύψει κάτι αλλά έχω μία εικόνα για την εντεκάδα αύριο».

Για τον Βλαχοδήμο«Πολύ σημαντική η εμπειρία του. Υπάρχουν παίκτες που έχουν σκαμπανεβάσματα αλλά ο Βλαχοδήμος είναι πολύ σταθερός, παίζει απέναντι στους καλύτερους, έχουμε πολύ καλή σύνδεση και σημαντικό να έχουμε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή».

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0