Football Talk

Γιουνάιτεντ: Φινλανδός ισχυρίζεται πως κατέθεσε προσφορά για να αγοράσει τους «κόκκινους διαβόλους» από κοινού με τους οπαδούς!

Γιουνάιτεντ: Φινλανδός ισχυρίζεται πως κατέθεσε προσφορά για να αγοράσει τους «κόκκινους διαβόλους» από κοινού με τους οπαδούς!
Μία ιδιαίτερη προσφορά φαίνεται πως έφτασε στα γραφεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την επόμενη των Γκλέιζερς εποχή (αν και εφόσον εν τέλει αποχωρήσουν). Ένας Φινλανδός επιχειρηματίας, ονόματι Τόμας Ζιλιάκους, αναφέρει πως κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά του 50% των μετοχών με το υπόλοιπο μισό να ενθαρρύνει τους φίλους της ομάδας να δώσουν από 3 δολάρια ο καθένας για να το κατοχυρώσουν.
Σχετικά Άρθρα
Τα ιδιοκτησιακά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απασχολούν τις τελευταίες μέρες το Νησί με την προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών για την εξαγορά των μετοχών από τους Γκλέιζερς να ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης (22/3) αλλά να πέφτει στο... κενό.

Πέρα λοιπόν από τους Ράτκλιφ και τον Σεϊχη από το Κατάρ, που δεν προχώρησαν όμως σε κάποια πρόταση μέχρι το deadline, υπάρχει και ένας ακόμα εναλλακτικός παίκτης στο τραπέζι., σύμφωνα με το BBC. Αυτός ακούει στο όνομα Τόμας Ζιλιάκους και είναι Φινλανδός επιχειρηματίας. Ο Ζιλιάκους λοιπόν φαίνεται πως ενδιαφέρεται για το 50% του κλαμπ, θεωρώντας πως το υπόλοιπο μισό πρέπει να ανήκει στους φίλους της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις.

«Κάθε σύλλογος πρέπει τελικά να ανήκει στους οπαδούς του. Η προσφορά μου βασίζεται στην ισότητα με τους φιλάθλους», δήλωσε ο Ζιλάκιους.

«Η παρούσα κατάσταση, όπου δισεκατομμυριούχοι σεΐχηδες και ολιγάρχες αναλαμβάνουν τα κλαμπ και τα ελέγχουν ως προσωπικές τους παιδικές χαρές δεν είναι κάτι υγιές.

«Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του συλλόγου είναι λίγο κάτω από τα 3,9 δισ. $ (3,17 δισ. £). Αυτό σημαίνει ότι εάν κάθε ένας από τους οπαδούς του συλλόγου συμμετείχε στην αγορά του, το συνολικό ποσό ανά οπαδό θα ανερχόταν σε λιγότερο από $6.

 «Η ομάδα μου θα χρηματοδοτήσει το μισό από το ποσό που χρειάζεται για την ανάληψη του συλλόγου και θα ζητήσει από τους φιλάθλους, μέσω μιας νέας εταιρείας που δημιουργείται για τον συγκεκριμένο σκοπό, να συμμετάσχουν για το άλλο μισό. Αν συμμετέχει κάθε θαυμαστής σημαίνει λιγότερο από 3 $ ανά φαν», κατέληξε. Ενδιαφέρουσα πρόταση αν μη τι άλλο.

Την ίδια στιγμή φτάνουν πληροφορίες από το Νησί και το Sky Sports που μιλούν για «άνοιγμα» της Eliot Management να εμπλακεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γιουνάιτεντ, βοηθώντας οικονομικά τους Γκλέιζερς. Κάπως έτσι και με τους Ράτκλιφ και Γιασίμ να μην καταθέτουν την Τετάρτη πρόταση (22/3) αυξάνονται οι πιθναότητες οι Αμερικανοί να παραμείνουν στο... τιμόνι των «κόκκινων διαβόλων».


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0