Football Talk

TransferRoom: Στο Λονδίνο χτύπησε η καρδιά των μεταγραφών, με ελληνική παρουσία!

TransferRoom: Στο Λονδίνο χτύπησε η καρδιά των μεταγραφών, με ελληνική παρουσία!

Ολοκληρώθηκε χτες το όγδοο φόρουμ του «TransferRoom», στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Τσέλσι, Στάμφορντ Μπριτζ, το τριήμερο 20 με 22 Μαρτίου. Πρόκειται για διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου οι ομάδες ενημερώνονται άμεσα για την διαθεσιμότητα των παικτών παγκοσμίως.

Ξεκινώντας το 2017, το «TransferRoom», έγινε η διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα που παρουσιάζει ανά πάσα στιγμή στους συλλόγους, τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για μεταγραφή ή δανεισμό και συμβάλλει στην απευθείας επικοινωνία μεταξύ των συλλόγων.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της πλατφόρμας, περισσότερες από 650 ομάδες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων η «ελίτ» της Ευρώπης όπως η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μονακό και η Γιουβέντους, μεταξύ άλλων. Συνήθως, οι «μεγάλοι» σύλλογοι το χρησιμοποιούν κυρίως για να βρίσκουν εύκολα ομάδες να παραχωρούν δανεικούς τους ποδοσφαιριστές τους. Συνολικά το «TransferRoom», έχει μεσολαβήσει σε πάνω από 3.000 πετυχημένες συμφωνίες.

Πως λειτουργούν οι συναντήσεις ανάμεσα στις ομάδες

Κατά την διάρκεια του τριημέρου, διεξάγονται συνομιλίες περίπου 15 λεπτών, μεταξύ εκπροσώπων διάφορων ομάδων αλλά και μάνατζερ στις οποίες ανταλλάσσονται λεπτομέρειες και ξεκαθαρίζονται οι προθέσεις για παίκτες προς πώληση, δανεισμό ή αγορά, καθώς και για άλλες συνεργασίες μεταξύ των συλλόγων. Οι συνομιλίες είναι προκαθορισμένες, με τις ομάδες να έχουν δηλώσει πριν την έναρξη της συνάντησης, με ποιους ενδιαφέρονται να… καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Ελληνικό «χρώμα» και στη φετινή συνάντηση

Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπείται από τον αρχισκάουτερ Μάκη Λιβαθηνό, ο ΠΑΟΚ από τον Αντρέι Φεντσένκοφ (συνεργάτη του Ζοσέ Μπότο), η ΑΕΚ από τον τεχνικό διευθυντή, Ράντοσλαβ Κουχάρσκι, ο Άρης από τον τεχνικό διευθυντή Ρόμπερτ Παλίκουτσα, ο ΟΦΗ από τον αρχισκάουτερ Ιβάν Σλάβοφ και ο Ολυμπιακός απο τον Head of Scouting & Sports Technology, Γιάννη Θεοδώρου.

Δείγμα της επιτυχίας του «TransferRoom», είναι μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στη χώρα μας, αυτή του Σέρτζι Κανός στον Ολυμπιακό, όπου έγινε μέσω της πλατφόρμας, καθώς εκεί η Μπρέντφορντ ενημέρωσε για την διαθεσιμότητα του παίκτη.

Γιάννης Νικολόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0