Football Talk

Αρχηγός στην εθνική στα 24; Πριν τον Εμπαπέ το έκαναν οι Κριστίανο, Νεϊμάρ, Βαράν και… Ντράξλερ!

Αρχηγός στην εθνική στα 24; Πριν τον Εμπαπέ το έκαναν οι Κριστίανο, Νεϊμάρ, Βαράν και… Ντράξλερ!

Μπορεί ο Κιλιάν Εμπαπέ να έγινε πρώτος αρχηγός στην εθνική Γαλλίας σε ηλικία 24 ετών, ωστόσο πριν από εκείνον υπήρξαν άλλοι τέσσερις αστέρες που το «πέτυχαν» νωρίτερα!

Από το πρωί της Τρίτης (21/3) ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι και επίσημα ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας. Ο νεαρός στράικερ πήρε τη θέση του Ουγκό Γιορίς, που αποσύρθηκε από τους «Τρικολόρ»!

Έτσι ο Εμπαπέ πήρε μόλις στα 24 του χρόνια τις «ευθύνες» που κουβαλάει ο αρχηγός σε μια τόσο σπουδαία χώρα. Όμως πριν από τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν, το είχαν κάνει και άλλοι, σε ακόμη μικρότερη ηλικία!

Κριστίανο προ… 16 χρόνων!

Πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω… στο 2007. Τότε ήταν που ο 22 ετών Κριστιάνο Ρονάλντο γινόταν και επίσημα ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας. Σε ένα -νικηφόρο με 2-0- φιλικό απέναντι στη Βραζιλία, ο «CR7» φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο.

Ο σούπερ σταρ από τη Μαδέιρα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να οδηγήσει την πατρίδα του στην κατάκτηση του Euro 2016, αλλά και στην κορυφή του Nations League το 2019.

Αρχηγός μετά τον… πόνο ο Νεϊμάρ!

Πάμε στο 2014. Το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Βραζιλίας έχει ολοκληρωθεί. Η Γερμανία είναι η νικήτρια, ενώ η οικοδέσποινα Βραζιλία έχει ταπεινωθεί στον ημιτελικό από τα «πάντσερ» με το περιβόητο 7-1. Ο Νεϊμάρ είχε μείνει εκτός από εκείνο (και όχι μόνο) το ματς εξαιτίας του «δολοφονικού» χτυπήματος από τον Ζουνίγκα, στο ματς των προημιτελικών της Σελεσάο με την Κολομβία.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, η ομοσπονδία της Βραζιλίας ανακοινώνει πως ο «Νέι» θα είναι ο νέος αρχηγός της πεντάκις Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Τι συνέβη μέχρι σήμερα; Ένας χαμένος τελικός Κόπα Αμέρικα και ένας.. κερδισμένος, αλλά με τον άσο της Παρί εκτός λόγω τραυματισμού!

         

 

Ο Βαράν και ο… Ντράξλερ!

Τι κοινό έχουν Ραφαέλ Βαράν και Τζούλιαν Ντράξλερ; Έχουν ίδια ηλικία (29), και επίσης έγιναν αρχηγοί πολύ νωρίς στις εθνικές τους ομάδες! Πρώτος το κατάφερε ο Γερμανός, όταν το 2014 επελέγει από ομοσπονδία και συμπαίκτες να βγαίνει πρώτος στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα έγινε ο νεότερος παίκτης από το 1912 που «οδηγεί» τη Γερμανία ως αρχηγός σε μεγάλο τουρνουά.

Όσο για τον Βαράν, ο Γάλλος που από αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο εθνικών ομάδων πριν από περίπου ενάμιση μήνα (2 Φεβρουαρίου), είχε καταφέρει να γίνει αρχηγός στους «Τρικολόρ» όντας μόλις 21 ετών! Δηλαδή, το 2015!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0