Football Talk

ΑΕΚ: Οι ανανεώσεις των συμβολαίων και η διαφορετική φιλοσοφία

ΑΕΚ: Οι ανανεώσεις των συμβολαίων και η διαφορετική φιλοσοφία

Μετά τον Ρότα και ο Μήτογλου ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ – Τι δείχνουν αυτές οι κινήσεις και τι να περιμένουμε για το μέλλον

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ το μεσημέρι της Τετάρτης (22/3) ανακοίνωσε την αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του Γεράσιμου Μήτογλου, μέχρι το 2026. Επί της ουσίας η διοίκηση επιβράβευσε τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό γι’ αυτό τον 1,5 χρόνο που είναι στην ομάδα, κάνοντάς του αύξηση στις ετήσιες αποδοχές του.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον Λάζαρο Ρότα, την 1η του Φλεβάρη, ανακοινώνοντας τότε, επίσης, αναπροσαρμογή και επέκταση συμβολαίου με τον διεθνή μπακ μέχρι το 2026. Αυτές οι δυο κινήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ δείχνουν πως η ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι και μετά βαδίζει και λειτουργεί σε πιο σταθερά βήματα. Σε βήματα αναγνώρισης και επιβράβευσης.

Ο ερχομός και η δουλειά του Ματίας Αλμέιδα, σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία που έχει με τη διοίκηση, οδηγούν, επιτέλους, την ΑΕΚ στο να πατάει πάνω στην ποδοσφαιρική λογική και να δημιουργεί μία ομάδα με παρόν και μέλλον.

Τόσο ο Ρότα, όσο και ο Μήτογλου είναι νέα παιδιά, που με τον Αλμέιδα έχουν κάνει τεράστια βήματα αγωνιστικής προόδου. Συν τοις άλλοις δεν δημιουργούν και κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια. Όλα αυτά τα βλέπει και τα κρίνει σωστά ο προπονητής, με τη διοίκηση να εμπιστεύεται πλήρως τις εισηγήσεις του.

Στο μέλλον αναμένεται να δούμε κι άλλες τέτοιες παρόμοιες κινήσεις, με παίκτες να ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους καιρό πριν εκπνεύσουν αυτά που «τρέχουν». 
 
Επί της ουσίας οι πρόωρες ανανεώσεις και αναπροσαρμογές στα συμβόλαια των Ρότα και Μήτογλου είναι κίνητρο για όλους τους παίκτες. Βλέπουν όλοι στην πράξη πως η δουλειά, η καλή συμπεριφορά και η πρόοδος στην ΑΕΚ ανταμείβεται, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο με τον Αλμέιδα να είναι δίκαιος, όσο και σε οικονομικό, με τη διοίκηση να προσφέρει καλύτερα ετήσια συμβόλαια.

Μέσα στις περιπτώσεις των δυο παικτών όπου ανανέωσαν πρόωρα, βάλτε και τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος στις 10 Ιανουαρίου επέκτεινε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ μέχρι το 2028. Γενικά η ΑΕΚ τη φετινή χρονιά δείχνει να πατάει πιο στέρεα στα πόδια της. Τα βήματά της είναι πιο σίγουρα. Ξέρει τι θέλει, εκτιμά αυτά που έχει και δουλεύει για ένα καλύτερο αύριο. Ήδη και μεταγραφικά έχει φτιάξει σε σημαντικό βαθμό το σκάουτίνγκ της και τσεκάρει παίκτες από παντού ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Δεν είχε αυτή τη λειτουργία μέχρι και πέρυσι… Πλέον δουλεύει σε όλα τα επίπεδα πιο σταθερά και με ποδοσφαιρική αρμονία μεταξύ προπονητή και διοίκησης. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0