Football Talk

Γαλλία – Ολλανδία: «Παρέλαση» αστέρων στο δρόμο της εθνικής σε μονομαχίες από… το πάνω ράφι! (video)

Γαλλία – Ολλανδία: «Παρέλαση» αστέρων στο δρόμο της εθνικής σε μονομαχίες από… το πάνω ράφι! (video)

Η κληρωτίδα έφερε στον όμιλο της εθνικής Ελλάδας δύο από τις πιο ισχυρές ομάδες στον κόσμο. Το ταλέντο σε Γαλλία και Ολλανδία περισσεύει, με τις αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Euro 2024 να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Γάλλοι και Ολλανδοί  θα διασταυρωθούν με την εθνική μας ομάδα στη φάση των προκριματικών για το Euro 2024. Δύο ομάδες από την ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δύο ευρωπαϊκά μεγαθήρια που δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Είναι τα αδιαμφισβήτητα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Η ποιότητα στο ρόστερ τους ατομικά και συνολικά τρομάζει, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι δύο ομάδες που διαθέτουν τρομερή εμπειρία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Εμπαπέ και … οι άλλοι!

 Κατά πολλούς, η Γαλλία είναι η εθνική ομάδα με το μεγαλύτερο ατομικό ταλέντο στον κόσμο. Ακόμα και χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά, το βάθος στο ρόστερ δίνει πολλές ελευθερίες  στον Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος καλείται να μετατρέψει τις εξαιρετικές μονάδες παικτών σε ένα αρμονικό σύνολο.

Νέα εποχή για τους «τρικολόρ»  με το περιβραχιόνιο να περνά στον Κιλιάν Εμπαπέ, μετά την απόσυρση του Ούγκο Γιορίς από την εθνική ομάδα. Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας και το απέδειξε με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Μοναδικό μελανό σημείο της ιστορίας, η αντίδραση του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος φημολογείται πως σκέφτεται να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα, μετά την ανάθεση της αρχηγίας στον Εμπαπέ.



Οι 18 από τους 23 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στις κλήσεις του Ντεσάν για τα δύο ματς με Ολλανδία και Ιρλανδία, ήταν παρόντες και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Επομένως, είναι φανερή η επιθυμία του Ντεσάν να στηριχτεί σε ένα βασικό κορμό του ρόστερ.

Μόλις τρεις παίκτες κλήθηκαν για πρώτη φορά και αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο με το εθνόσημο. Ο τερματοφύλακας της Λανς, Μπρις Σάμπα, ο Κεφρέν Τουράμ, γιος του Λίλιαν Τουράμ και μικρότερος αδερφός του Μάρκους που αγωνίζεται στη Γκλάντμπαχ και ο Ζαν –Κλαιρ Τοντιμπό, που αντικατέστησε τον τραυματία Γουέσλεϊ  Φοφανά. Κλήσεις που ήταν αναμενόμενο να έρθουν, μιας και οι τρεις τους πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις στα γήπεδα της Ligue 1.

Οι «οράνιε» βρίσκουν το δρόμο τους!

Η Ολλανδία παραμένει μια από τις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στο Κατάρ έφτασε ένα βήμα από την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου και με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο, θέλει να κάνει ένα θετικό ξεκίνημα με φόντο την τελική φάση του Euro 2024.

Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ επιστρέφει στην εθνική ομάδα μετά από πολύ καιρό, ενώ οι Μέμφις Ντεπάι και Κόντι Χάκπο αναμένεται να ηγηθούν επιθετικά. Μεγάλο πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο οποίος θα απουσιάσει από τους αγώνες με Γαλλία και Γιβραλτάρ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα έχει στη διάθεσή του έξι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά με το εθνόσημο. Χεερτρούιντα , Βίφερ, Φερμπρούγκεν, Φέερμαν, Μπότμαν και Μπρόμπεϊ είναι πολύ πιθανό να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους με την Ολλανδία.

Δύο από τις πιο ολοκληρωμένες εθνικές ομάδες του κόσμου θα βρεθούν και στη χώρα μας για τις αναμετρήσεις με την εθνική Ελλάδας. Δύο ισχυρά «crash test» με χρήσιμα συμπεράσματα για το σύνολο του Γκας Πογιέτ, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για την εξέλιξη της εθνικής.

Πάνος Κορομηλάς 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0