Football Talk

5+1 γκολ «ποιήματα» που μας άφησαν άφωνους! (video)

5+1 γκολ «ποιήματα» που μας άφησαν άφωνους! (video)

«Γκολ-ποίημα», μια φράση που έχει δοθεί σε πάρα πολλά γκολ. Είτε από ατομική ενέργεια, είτε από ιδανική συνεργασία, αυτά τα γκολ μας έχουν αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Σήμερα (21/3), είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και συγχρόνως η καλύτερη αφορμή για να θυμηθούμε μερικά από αυτά τα ποδοσφαιρικά «ποιήματα».

 

Από την «μαγεία» του Ερίκ Καντονά το 1996, στον «σκορπιό» του Ολιβιέ Ζιρού το 2017. Τα γκολ που μας άφησαν αποσβολωμένους είναι αμέτρητα. Παρακάτω θυμόμαστε περιπτώσεις όπου ο σκόρερ συνδύασε άψογα την κλάση με το ένστικτο του και μας χάρισε στιγμές σπάνιας ομορφιάς.

1)Ερίκ Καντονά 1996, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Σάντερλαντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σάντερλαντ αναμετρήθηκαν στις 21/12/1996. Τελικό σκορ 5-0 για τους «μπέμπηδες» σε ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν έκπληξη για την ,τότε, ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτό που έχει μείνει ανεξίτηλο από εκείνο το παιχνίδι ήταν η γκολάρα του Ερίκ Καντονά. Ξεκίνησε από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.


2) Ζινεντίν Ζιντάν 2002, Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαγερ Λεβερκούσεν

Τελικός Champions League στην Γλασκώβη. Ρεάλ και Μπάγερ Λεβερκούζεν ή αλλιώς Γολιάθ εναντίον Δαυίδ. Μπορεί η έκπληξη εκείνης της διοργάνωσης να ζόρισε την «Βασίλισσα», όμως η Ρεάλ είχε... τον Ζιντάν. Σέντρα του Ρομπέρτο Κάρλος από τα αριστερά με τον Ζιζού να σκοράρει (2-1), να χαρίζει στην ομάδα του το τρόπαιο και στον θεσμό ένα γκολ σήμα-κατατεθέν.


3) Φραντσέσκο Τότι 2005, Ίντερ-Ρόμα

Η Ρόμα περνάει δια πυρός και σιδήρου με 3-2 από το «Giuseppe Meazza». Ο Φραντσέσκο Τότι πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες  εμφανίσεις με την φανέλα των «τζιαλορόσι». Σκόραρε δις και πέτυχε ,βάση ψηφοφορίας από τους οπαδούς της ομάδας, το ωραιότερο γκολ στην ιστορία του συλλόγου.


4) Λιονέλ Μέσι 2015, Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχο


 

Πρώτος ημιτελικός μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μπάγερν για μια θέση στον τελικό του Champions League. O Mέσι, σε μεγάλα κέφια άνοιξε το σκορ στο 77΄ και έδωσε το έναυσμα για την μεγάλη νίκη των Καταλανών. Ο Αργεντινός είχε να μας χαρίσει κάτι ακόμα εκείνο το βράδυ. Μόλις τρία λεπτά μετά το 1-0, έκανε το «μπάσιμο» στην περιοχή των Βαυαρών, με μια κλειστή ντρίπλα ρίχνει στο χόρτο τον Μπόατενγκ και μόνος, απέναντι στον Νόιερ πέτυχε το ομορφότερο γκολ της διοργάνωσης εκείνης της σεζόν.


5)Ολιβιέ Ζιρού 2017, Άρσεναλ- Κρίσταλ Πάλας

Πρωτοχρονιά 2017. Η Άρσεναλ υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας με στόχο τους τρεις βαθμούς που θα την εδραιώσουν στην τρίτη θέση. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ μπήκαν πολύ ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 17΄ ο Ολιβιέ Ζιρού πέτυχε το 1-0 για τους κανονιέρηδες και το ομορφότερο γκολ εκείνης της χρονιάς, 364 μέρες πριν εκείνη ολοκληρωθεί. 


Μπέντζαμιν Παβάρ 2018, Γαλλία-Αργεντινή

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και γύρος των «16». Γαλλία και Αργεντινή διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο μεγαλύτερο παιχνίδι εκείνης της φάσης. Με το σκορ να είναι στο 2-1 υπέρ της «Αλμπισελέστε», οι Γάλλοι έψαχναν την ισοφάριση. Στο 57΄ τα δυο πλάγια μπακ συνεργάστηκαν υποδειγματικά. Γλυκιά σέντρα του Ερναντές από τα αριστερά βρίσκει τον Παβάρ στο ύψος της μεγάλης περιοχής κι εκείνος σουτάρει με το αριστερό για να πετύχει το γκολ της διοργάνωσης.


Αντώνης Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0