Football Talk

Αποσύρθηκε ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ!

Αποσύρθηκε ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ!

Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα έβαλε και επίσημα στα 39 του χρόνια ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ!

Ποδόσφαιρο… τέλος για τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ! Ο στράικερ από το Τόγκο αποφάσισε να βάλει «στοπ» στην ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 39 ετών. Ο Αντεμπαγιόρ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Σεμάσι, στο πρωτάθλημα της πατρίδας του.

Η καριέρα του 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μερλάν, ομάδα του Τόγκο πριν τον εντοπίσει η γαλλική Μετς και τον κάνει δικό της. Έμεινε εκεί από το 1999 έως το 2003, όταν και τον απέκτησε η Μονακό. Τρία χρόνια και… 26 γκολ μετά έκανε το μεγάλο βήμα για την Premier League και την Άρσεναλ.

Στους «κανονιέρηδες» έμεινε επίσης τρεις σεζόν, σκόραρε 62 γκολ σε 142 αγώνες και είδε τη Μάντσεστερ Σίτι να πληρώνει 29.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της! Από τους «πολίτες» δόθηκε δανεικός στη Ρεάλ Μαδρίτης (με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Ισπανίας) αλλά και στην Τότεναμ, η οποία τον αγόρασε για λιγότερα από επτά εκατομμύρια το 2015, αλλά ένα χρόνο μετά τον άφησε ελεύθερο.

Η Κρίσταλ Πάλας ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, όμως ούτε εκεί στέριωσε (15 συμμετοχές και ένα γκολ σε έξι μήνες). Στη συνέχεια έφυγε για την Τουρκία, όπου αγωνίστηκε σε Μπασακσεχίρ (28 γκολ σε 72 ματς) και Καϊσέρισπορ. Τον Φεβρουάριο του 2020 πήγε στην Κλουμπ Ολίμπια της Παραγουάης, όμως το ίδιο καλοκαίρι έφυγε. Έμεινε ελεύθερος για ένα χρόνο και το 2021 υπέγραψε στην τελευταία του ομάδα, την Σεμάσι.

Τα επίσημα στατιστικά του μας λένε πως κατάφερε 207 γκολ και 65 ασίστ σε 593 συμμετοχές με συλλόγους, ενώ με την εθνική του Τόγκο έπαιξε 66 φορές και σκόραρε 29.

Στην καριέρα του κατέκτησε μόλις έναν τίτλο, το κύπελλο Ισπανίας το 2011, πέντε φορές αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη χώρα του και μια φορά (2008) κορυφαίος Αφρικανός!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0