Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 26ης αγωνιστικής της La Liga: Πρόωρη στέψη για τη Μπαρτσελόνα και σπουδαίες «μάχες» για Ευρώπη και παραμονή! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 26ης αγωνιστικής της La Liga: Πρόωρη στέψη για τη Μπαρτσελόνα και σπουδαίες «μάχες» για Ευρώπη και παραμονή! (video)
Η 26η αγωνιστική της La Liga ολοκληρώθηκε με το νικηφόρο (19/03, 2-1) για την Μπαρτσελόνα, Clasico, με την ομάδα του Τσάβι να «αγκαλιάζει» τον τίτλο! Συνεχίζει απτόητη η Ατλέτικο Μαδρίτης έχοντας από κάτω της.... χαμό για την 4η θέση, ανάλογο με αυτόν και στη «μάχη» της παραμονής!

Πρόωρη στέψη φαίνεται πως έχουμε στην Ισπανία καθώς η Μπαρτσελόνα πήρε το Clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης (19/03, 2-1) και ξέφυγε στο +12, 12 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Πιο… κάτω η Ατλέτικο δείχνει να «καθαρίζει» την είσοδο στην τετράδα, για την οποία θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ Σοσιεδάδ, Μπέτις και Βιγιαρεάλ. Χαμός και στην ουρά της βαθμολογίας μετά τις ήττες των Βαλένθια και Σεβίλλης!

Το BN Sports περνά την 26η στροφή του ισπανικού πρωταθλήματος από… ακτίνες και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.


«Κατοστάρισε» με τον καλύτερο τρόπο η Μπάρτσα!

Σε ένα όμορφο Clasico στο Καμπ Νόου η Μπαρτσελόνα έβγαλε αντίδραση και πήρε μια νίκη-μισό πρωτάθλημα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ξέφυγε 12 πόντους από τους «μερέγχες» που πλέον ελπίζουν σε.... ένα θαύμα για να διατηρήσουν τα «σκήπτρα» του πρωταθλητή Ισπανίας. 

Η ομάδα του Τσάβι παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 9’ (αυτογκόλ Αραούχο) δεν πτοήθηκε και με δυο γκολ στις καθυστερήσεις του κάθε ημιχρόνου πήρε την 100η νίκη της απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο. Σκόρερς οι Ρομπέρτο και Κεσί για τους Καταλανούς που χάνουν τον τίτλο μόνο με…αυτοκτονία!


Τα… παρελκόμενα του Clasico!

Μπορεί το παιχνίδι να παίζεται εντός τεσσάρων γραμμών, ωστόσο τόσο πριν όσο και μετά από αυτό, είχαμε διάφορα... παρατράγουδα! Αρχικά, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν τελέστηκε το καθιερωμένο δείπνο μεταξύ των διοικήσεων των δυο ομάδων, κάτι που είχε ως συνέπεια (επίσης μετά από πολλά χρόνια) ο Φλορεντίνο Πέρεθ να μην παρευρεθεί στις κερκίδες του Καμπ Νόου!

Αιτία αυτών ήταν φυσικά το «σκάνδαλο Νεγκρέιρα» και η θέση της Ρεάλ η οποία δημόσια γνωστοποίησε πως θα κινηθεί νομικά ενάντια στους «μπλαουγκράνα». Πέραν αυτών, και ο Κάρλο Αντσελότι έφυγε λέγοντας «Θα γυρίσω στη Μαδρίτη με πολλές αμφιβολίες» αναφερόμενος στο γκολ του Ασένσιο που ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ, με τον Τσάβι να απαντά: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που λέει, μιλάμε για καθαρό οφσάιντ!»


Η Ατλέτικο τη δουλειά της, η Βαλένθια τα προβλήματά της!

Το βράδυ του Σαββάτου (18/3) ήταν αρκετά ήσυχο για τον Τσόλο Σιμεόνε. Αυτό διότι η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε άνετα με 3-0 (!) τη Βαλένθια στο Μετροπολιτάνο, με τους φιλοξενούμενους να μην αντιστέκονται καν…


Οι «ροχιμπλάνκος» συνεχίζουν απτόητοι στο στόχο της 3ης θέσης, από την την άλλη η Βαλένθια -με το συνδυασμό και άλλων παιχνιδιών- «βυθίστηκε» κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού (18η) και πλέον τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για τις «νυχτερίδες» καθώς απομένουν 12 αγωνιστικές για να σωθεί η κατηγορία!

 


Σπουδαία «μάχη» για το Champions League!

Έτσι εξελίσσεται η κατάσταση αναφορικά με την τέταρτη θέση της La Liga . Όλα δείχνουν πως τρεις ομάδες θα «παλέψουν» για το τελευταίο εισιτήριο του επόμενου Champions League. Ποιες είναι και τι έκαναν;

Η Ρεάλ Σοσιεδαδ (4η, 48β.) νίκησε εύκολα με 2-0 την Έλτσε, γνωρίζοντας πως νωρίτερα η Μπέτις (5η, 45β.) είχε επικρατήσει με 1-0 της Μαγιόρκα. Η τρίτη της παρέας, η Βιγιαρεάλ έκανε και αυτή το χρέος της αφού πέρασε με το εντυπωσιακό 3-0 από την έδρα της Οσασούνα. Τρεις ομάδες για ένα εισιτήριο, με τους Βάσκους εκτός από το «προβάδισμα» να έχουν και μακράν το πιο δύσκολο πρόγραμμα (Βιγιαρεάλ, Μπέτις, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Αθλέτικ εκτός, Ρεάλ εντός).

 


Σεβίλλη: Στα προημιτελικά του Europa και στο +2 από τον υποβιβασμό!

Μοιάζει δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος τι συμβαίνει στη φετινή Σεβίλλη. Η πολυνείκης του Europa League βρίσκεται φυσικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης (με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον. Στο πρωτάθλημα όμως;

Το σύνολο του Χόρχε Σαμπαόλι ηττήθηκε με 2-0 από τη Χετάφε και.. πλησίασε στη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς απέχει από αυτή μόλις δυο πόντους! Το πρόγραμμα του υπόλοιπου πρωταθλήματος δεν είναι… υπέρ της καθώς έχει αρκετά ματς με ομάδες που είτε «κυνηγούν»την Ευρώπη είτε δίνουν παρόμοια μάχη με εκείνους (για αποφυγή υποβιβασμού)..! 


Θα «τρίζουν» τα κόκκαλα του Γιόχαν Κρόιφ! 

Αυτό νομίζω θα σκέφτηκαν όσοι είδαν την εκτέλεση πέναλτι στον αγώνα της Ράγιο Βαγιεκάνο με την Χιρόνα. Στο 41ο λεπτό ο Τρέχο έστησε τη μπάλα στην «άσπρη βούλα» και σαν άλλος Γιόχαν Κρόιφ (ή Λιονέλ Μέσι αν προτιμάτε) εκτέλεσε με πάσα προς τον Παλαθός!

Ο συμπαίκτης του όμως έστειλε τη μπάλα αρκετά αουτ και η Ράγιο το πλήρωσε, αφού αντί να κάνει το 3-1, είδε τη Χιρόνα να ισοφαρίζει στο τελικό 2-2!

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0