Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 1ης αγωνιστικής των Play Off/Out της Super League: Τέσσερεις διεκδικητές με το... καλημέρα! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 1ης αγωνιστικής των Play Off/Out της Super League: Τέσσερεις διεκδικητές με το... καλημέρα! (video)
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός οι δύο κερδισμένοι της πρεμιέρας των Play Off της Super League! Τρίποντο «χρυσάφι» για τη Λαμία, στα Play Out, με την υπογραφή του Νίκου Βέργου.
Η πρεμιέρα των Play Off της Stoiximan Super League έριξε κι άλλο... λάδι στη «φωτιά» του τίτλου! ΑΕΚ και Παναθηναϊκός «αλληλοεξουδετερώθηκαν» (19/03) στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφήνοντας χώρο στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο την κορυφή.

Παράλληλα, στη «μάχη» των Play Out και της παραμονής, η Λαμία πήρε... εξάποντο με τον Νίκο Βέργο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενώ ο Μάρκο Μπάκιτς προσέφερε ένα «έργο τέχνης».

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Στο αθηναϊκό ντέρμπι, κανένας από τους νικητές δεν ήταν στην Αθήνα

Ως σενάριο δεν έμοιαζε απίθανο και εν τέλει, επιβεβαιώθηκε. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αλληλοεξουδετερώθηκαν, «κόλλησαν» στο 0-0 (19/03) και ουσιαστικά, έφεραν τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον ΠΑΟΚ, σε απόσταση «αναπνοής».

Εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, μέσα σε όλα τα άλλα, δεν άφησαν κανέναν χαρούμενο στο φινάλε, αν και οι «πράσινοι» θα έχουν «χρυσή» ευκαιρία στην επόμενη αγωνιστική. Τα... δύσκολα βρίσκονται μπροστά για την ΑΕΚ, αφού στη 2η αγωνιστική των Play Off αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ (02/04, 19:30), ενώ για αυτούς τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα, αφού υποδέχονται τον Βόλο στο Απόστολος Νικολαΐδης (02/04, 18:00).

Η «αντεπίθεση» του Ολυμπιακού συνεχίζεται

Κανείς δεν έμεινε έκπληκτος από την επικράτηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Βόλο (19/03, 3-0). Η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων, η φόρμα στην οποία βρίσκονται και οι 15.000 φίλοι των «ερυθρολεύκων», έγερναν αισθητά την πλάστιγγα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Κάπως έτσι, εκμεταλλευόμενοι τη δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, πλησίασαν στο -1 και το -3 αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας μία επική επιστροφή από τη διψήφια διαφορά που είχαν από την κορυφή, μεσούσης της σεζόν. Και με τη... βούλα, λοιπόν, διεκδικητές!

ΠΑΟΚ: Και γιατί να μην το... πιστεύει;

Ανατροπή στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη (19/03, 2-1) και παρότι το ματς ξεκίνησε πολύ... στραβά, το «γύρισε», ήρθε στο -5 από την κορυφή και διατήρησε το αήττητο από τις 30 Οκτωβρίου!

Πραγματικά, το σερί που «τρέχει» ο ΠΑΟΚ είναι ασύλληπτο και, πλέον, όσο κι αν οι τόνοι διατηρούνται χαμηλά, είναι «μέσα» για τα... καλά στο «κόλπο» του τίτλου.


Λαμία: «Άγαλμα» στον Βέργο!

Ίσως στο τέλος της σεζόν, αυτό το «τρίποντο» της Λαμίας επί του ΠΑΣ Γιάννινα (18/03, 2-0), να λογίζεται ως το ματς της σεζόν και ο Νίκος Βέργος ως ο... λυτρωτής!

Με δύο δικά του γκολ κρίθηκε το ματς, αναμφισβήτητα ήταν το πρόσωπο του αγώνα και σε συνδυασμό με τις βαθμολογικές απώλειες Λεβαδειακού και Ιωνικού, έδωσαν τεράστια «ανάσα» στους Φθιωτούς.

Δεδομένα, εάν στο τέλος των Play Out έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους, το ματς αυτό και τα δύο γκολ του Βέργου, θα μνημονεύονται.
 

Χαρά μας, κύριε Μπάκιτς

Τι απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν αυτή; Δυνατό χτύπημα, στο πλαϊνό δίχτυ, με την μπάλα να αλλάζει συνεχώς πορεία ενώ κατευθύνεται προς την εστία. Αριστούργημα.

Κι όλα αυτά, από έναν παίκτη που αφήνει ολοένα και καλύτερες εντυπώσεις στα ελληνικά γήπεδα, από τον Ιανουάριο που «πάτησε» στη χώρα μας, για λογαριασμό του ΟΦΗ: τον Μάρκο Μπάκιτς.
 

Νταμπάνοβιτς vs Μαριάνι, σαν να λέμε η μέρα με τη νύχτα

Με μία εβδομάδα διαφορά, δύο διαιτητές κατάφεραν να διαχειριστούν τελείως διαφορετικά, ένα μεγάλο ντέρμπι στο ίδιο γήπεδο, την OPAP Arena.

Σε αντίθεση με τον Μαουρίτσιο Μαριάνι, που στο μεγάλο μέρος του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός πέρασε... απαρατήρητος, ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς κατάφερε να γίνει «κόκκινο πανί» για συγκεκριμένες φάσεις, τόσο για την «Ένωση», όσο και για τον Παναθηναϊκό.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα είναι ήδη τεταμένο και μόλις ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα. Απομένουν εννέα αγωνιστικές, οπότε απαιτείται να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές. Και οι διαιτητές που περνούν «απαρατήρητοι», σίγουρα συμβάλλουν σε αυτό.

νταμπανοβιτς.jpg

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0