Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στη Bundesliga: Η Ντόρτμουντ που «τρομοκρατεί», η νίκη «χρυσάφι» της Χόφενχαϊμ και η λευκή βούλα που «πλήγωσε» την Μπάγερν

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στη Bundesliga: Η Ντόρτμουντ που «τρομοκρατεί», η νίκη «χρυσάφι» της Χόφενχαϊμ και η λευκή βούλα που «πλήγωσε» την Μπάγερν

Η 25η αγωνιστική της Bundesliga ολοκληρώθηκε με επιτυχία, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην κορυφή αλλά και τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Το BN Sports μάζεψε τα best of εστιάζοντας στην φοβερή και τρομερή Ντόρτμουντ, στην Μπάγερν Μονάχου που «εκθρονίστηκε» από την κορυφή της βαθμολογίας αλλά και στο restart που επιχειρεί η Ουνιόν Βερολίνου.

Τα αποτελέσματα 25ης αγωνιστικής της Bundesliga μόνο χαρά μπορούν να δώσουν στον ουδέτερο φίλαθλο. «Αίμα και άμμος» είναι φέτος το Γερμανικό πρωτάθλημα καθώς έχουμε μετά από χρόνια παραπάνω από έναν διεκδικητή του τίτλου, ενώ η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία γίνετε ολοένα και πιο απαιτητική.  

Οι Βαυαροί δείχνουν «κουρασμένοι» από τις πολλές κούπες με αποτέλεσμα να χάσουν την κορυφή της βαθμολογίας από την ασταμάτητη για το 2023 Ντόρτμουντ, ενώ οι νίκες των Χόφενχαϊμ και Μπόχουμ δίνουν άλλη «γεύση» στην ζώνη του υποβιβασμού.

Η Ντόρτμουντ «φωνάζει» βροντερό παρών για τον τίτλο

Μπορεί η τελευταία «σαλατιέρα» των Βεστφαλών να είναι από το μακρινό 2012, όμως φέτος οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν πιο έτοιμοι από ποτέ για να την ξανά κάνουν δική τους.

Με ένα φοβερό σερί στο πρωτάθλημα για το 2023 με εννιά νίκες και μόλις μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, η Ντόρτμουντ κατάφερε να πιάσει κορυφή και δεν δείχνει διατεθειμένη να την αφήσει τόσο εύκολα. Ο Έντιν Τέρζιτς έχει δημιουργήσει μία ομάδα με επιθετικό πλουραλισμό που «πνίγει» τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Κάτι τέτοιο βίωσε και η Κολωνία στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» η οποία στο ημίχρονο βρισκόταν ήδη με τέσσερα γκολ στην «πλάτη». Το τελικό 6-1 επιβεβαιώνει την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρωτοπόροι (πλέον) του Γερμανικού πρωταθλήματος.

Εικόνα

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για την Χόφενχαϊμ

Χρειάστηκαν 14 ανεπιτυχείς προσπάθειες για να καταφέρει η Χόφενχαϊμ να ξανά «γευτεί την γλύκα» μίας νίκης. Η Χέρτα Βερολίνου ήταν η ομάδα που της έδωσε την χαρά αυτή καθώς ηττήθηκε με 3-1 και πήρε την θέση της στην ζώνη του υποβιβασμού.

Ο αγώνας για την παραμονή στην κατηγορία όμως δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος και αν η Χόφενχαϊμ δεν διορθώσει άμεσα τα σοβαρά προβλήματα της σε άμυνα και επίθεση δεν θα αργήσει να ξανά βρεθεί σε δυσμενή θέση.

Η Μπόχουμ τιμώρησε τους «ταύρους» και ανάσανε βαθμολογικά

Η Μπόχουμ επικράτησε 1-0 επί της Λειψίας και δημιούργησε «ανακατωσούρες» σε όλα τα μέτωπα του βαθμολογικού πίνακα.

Με την νίκη αυτή η Μπόχουμ ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στην Bundesliga 2. Μία απόσταση που μόνο αμελητέα δεν θα έπρεπε να θεωρείτε καθώς μέχρι πρότινος οι ομάδες στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα ήταν κυριολεκτικά «αγκαλιά» μεταξύ τους.

Η Λειψία από την άλλη πλευρά τρέχει για να προλάβει το τρένο για το Champions League και η «στάση» στο Μπόχουμ μόνο προβλήματα δημιούργησε στην ομάδα του Μάρκο Ρόζε.

Η Ουνιόν Βερολίνου μήπως… ξύπνησε;

Οι πρωτευουσιάνοι μας είχαν μαγέψει στην αρχή της σεζόν. Στις τελευταίες αγωνιστικές όμως πηγαίνουν από στραβοπάτημα σε στραβοπάτημα και από διεκδικητές τίτλου έχουν καταλήξει να παλεύουν για να κρατήσουν την θέση τους στην 4αδας.

Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες η Ουνιόν επανήλθε στις νίκες στο πρωτάθλημα απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης όπου και επικράτησε με 2-0.

Με τις υπόλοιπες ομάδες να δείχνουν συνεχώς σημάδια αστάθειας η Ουνιόν μοιάζει ως το ακλόνητο φαβορί για να συμμετάσχει του χρόνου στην διοργάνωση των πολλών αστέρων.  Βέβαια αυτό θα ισχύει μόνο αν γυρίσει και πάλι τον «διακόπτη» μετά την νίκη αυτή και επανέλθει στην αγωνιστική εικόνα που την είχαμε συνηθίσει

Μάιντζ και Φράιμπουργκ παρέμειναν αήττητες αλλά με τι κόστος;

Τόσο η Μάιντζ όσο και η Φράιμποργκ έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών. Μετά την μεταξύ τους ισοπαλία με 1-1 και οι δύο ομάδες αμφότερες έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Βέβαια αν δεν μπορείς να νικήσεις φρόντισε να μην χάσεις, κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε και ο Ονισίβο όταν ισοφάρισε στο 90+6' για την ομάδα του. Η Φράιμπουργκ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Λειψίας και να εδραιωθεί στην 4η θέση με αποτέλεσμα να νιώθει την «καυτή ανάσα» των ταύρων μόλις στον έναν βαθμό. Από την άλλη πλευρά οι νίκες της Βόλσφμπουργκ και της Μπάγερ Λεβερκούζεν «γκρέμισαν» την Μάιντζ στην 9η θέση απομακρύνοντας την από τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια που με τόσο κόπο κυνηγάει.

Η λευκή βούλα έστειλε την Μπάγερν ένα βήμα πίσω από την κορυφή

Για το τέλος αφήσαμε ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη της 25ης αγωνιστικής, την σπουδαία νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν επί της Μπάγερν Μονάχου με 2-1. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει χαρακτήρα και προσωπικότητα μετρόντας πλέον πέντε συνεχόμενες νίκες σε Γερμανία και Ευρώπη.

Μπορεί οι Βαυαροί να προηγήθηκαν στο 22ο λεπτό με τον Κίμιχ όμως οι δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Παλάσιος ανέτρεψαν τα δεδομένα του παιχνιδιού και έδωσαν σπουδαίο δώρο στην… Ντόρτμουντ. Εξαιτίας της ήττας αυτής η Μπάγερν χάνει την πρώτη θέση στην οποία είχε «βολευτεί» και μένει στο -1 από την νέα πρωτοπόρο. Αν η Μπάγερν επιθυμεί να κατακτήσει το 11ο σερί της πρωτάθλημα θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσήλωση και σοβαρότητα καθώς η φετινή Bundesliga δεν είναι σαν τις προηγούμενες χρονιές. Η ποιότητα των αντιπάλων και η ανταγωνιστικότητα έχει ανέβει κατακόρυφα και το χρυσό μετάλλιο στο τέλος της χρονιάς μόνο δεδομένο δεν θα έπρεπε να θεωρείτε.   



Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr     

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0