Football Talk

Οι απορίες του Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ο 4ος διαιτητής»

Οι απορίες του Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ο 4ος διαιτητής»

Γεμάτος... απορίες ήταν ο Ματίας Αλμέιδα στην συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Τα όσα δήλωσε για Νταμπάνοβιτς, Σιδηρόπουλο και τα... σούπερ μικρόφωνα!

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των play off, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς.

Επόμενο, ο Ματίας Αλμέιδα να ερωτηθεί για τις αποφάσεις του Μαυροβούνιου ρέφερι, ιδίως για το πέναλτι που αρχικά καταλόγισε στο φινάλε του αγώνα κι έπειτα το πήρε πίσω. Ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε παράλληλα στην παρουσία του Τάσου Σιδηρόπουλου ως 4ο διαιτητή στο παιχνίδι, αλλά και τα «σούπερ μικρόφωνα» όπως τα χαρακτήρισε, που χάλασαν το ρυθμό του αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα:

Aν με την 11άδα που επέλεξε ήθελε να δείξει εμπιστοσύνη στους παίκτες που έπαιξαν με τον Ολυμπιακό κι αν μετάνιωσε γι’ αυτή την επιλογή του;

«Οι αποφάσεις που παίρνουμε θα πρέπει να τις αναλύσουμε μόλις δούμε το παιχνίδι. Από το αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι χωρίς να έχουμε το σύνηθες παιχνίδι που κάνουμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιωθήκαμε στις αντεπιθέσεις στην άμυνα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Παίξαμε σαν να είναι τελικός. Όμως έτσι όπως βλέπω εγώ το ποδόσφαιρο το παιχνίδι ήταν με πολλές διακοπές.

 Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να διορθώσουμε την πίεση. Κάναμε αλλαγές. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο αντίπαλος είχε μία ξεκάθαρη φάση να σκοράρει. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, είτε δεξιά, είτε αριστερά, χωρίς τις ξεκάθαρες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Εχω κάποιες απορίες σχετικά με το τέλος του αγώνα. Και θα μπορούσε να είχε αλλάξει όλα όσα συζητάμε τώρα».

Για την τελευταία φάση του αγώνα και το πέναλτι που πήρε πίσω κι αν του είπαν κάτι γι’ αυτή τη φάση οι παίκτες του στα αποδυτήρια;

«Πιστεύω ότι εσείς το είδατε καλύτερα απ’ ότι εγώ. Ίσως όταν το βλέπεις πιο ψηλά είναι πιο ξεκάθαρο. Στην αρχή έδωσε πέναλτι. Και μετά αυτό που σκέφτομαι είναι από τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να τσεκάρεις το VAR τότε γιατί όχι…; Πάντα προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, αλλά σήμερα μπαίνω στη θέση του 4ου διαιτητή και με τον διάλογο που προσπαθώ να έχω. Ο 4ος δεν καταλάβαινε τι συζητούσαν οι διαιτητές γιατί δεν καταλάβαινε τη γλώσσα. Οπότε γιατί υπάρχει ο 4ος διαιτητής; Και είναι ο καλύτερος του ελληνικού ποδοσφαίρου (σ.σ. Σιδηρόπουλος).

Μου αρέσει το θέαμα και το ποδόσφαιρο. Όμως υπάρχει πολύς κόσμος στους πάγκους. Περίπου 40 άτομα. Σαν αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε να εκτελέσουμε γρήγορα τα φάουλ ή τα κόρνερ. Μας αρέσει το ποδόσφαιρο. Μπορεί να χάσουμε, μπορεί να κερδίσουμε, αλλά προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ζούμε απ’ αυτό, κάνουμε λάθη, αλλά υπάρχουν ψυχές που πληρώνουν και παθιάζονται γι’ αυτό. Το θέμα θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Ο 4ος διαιτητής συμμετέχει όπως σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Τώρα είναι παράξενο αν δεν καταλαβαίνει τι λένε».

Αν μετά από 27αγωνιστικές θα έδινε κάποιο προβάδισμα σε μία ομάδα για τον τίτλο;

«Μέσα στις σκέψεις μου εχω σκεφτεί κάτι. Το αγωνιστικό κομμάτι δεν έχει κανείς κάποιο ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Είμαστε ισοδύναμοι. Γι’ αυτό θα ήταν όμορφο να κερδίζει αυτός που αξίζει. Κι εμείς προσπαθούμε να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι εχει μεγάλο χρονικό διάστημα που τόσες ομάδες ανταγωνίζονται με τόσους λίγους βαθμούς στις πρώτες θέσεις. Είναι μία ανάπτυξη. Μου αρέσει. Θα μου άρεσε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο και υπάρχει ανταγωνισμός. Θα είναι μία μάχη μέχρι το τέλος. Εξωαγωνιστικά… Δεν ξέρω!»

Αν θα επηρεάσει την ΑΕΚ ότι δεν κέρδισε δυο σερί ματς στο γήπεδό της και τι ρωτούσε τον Σιδηρόπουλο που δεν μπορούσε να του εξηγήσει;

«Από την αρχή που μπήκαμε στο γήπεδο, από τα εγκαίνια, τα νούμερα μιλάνε ξεκάθαρα υπέρ μας. Εχουμε κερδίσει αρκετά παιχνίδια. Εχουμε αντιμετωπίσει δυνατά τους αντιπάλους μας, όπως και απόψε. Εχοντας χάσει το προηγούμενο παιχνίδι και ξεκινώντας τα πλέι οφ, γνωρίζουμε ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι παρόμοια. Πάντα θα στεναχωριέμαι για τις τρεις ενέργειες στο προηγούμενο παιχνίδι που δεν μας επέτρεψαν καλύτερο αποτέλεσμα. Τα παιδιά πάλεψαν σήμερα. Θα δώσουμε τη μάχη μας. Ο τέταρτος διαιτητής καταλαβαίνω ότι μπορεί να βοηθήσει τους συναδέλφους του γιατί μιλάνε μέσω μικροφώνου. Βέβαια απόψε το μικρόφωνο δεν λειτουργούσε για 5 λεπτά. Εμεις τότε ήμασταν στην επίθεση. Αν δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους του, τότε είναι ένα άτομο που περισσεύει.

Πάντα μιλάω και για τις δυο ομάδες. Μετά μέσω αυτών των… σούπερ μικροφώνων, έλεγε ότι το 5 στις στατικές φάσεις μπορεί να αρπάξει τον Μήτογλου, πρόσεξέ το. Ή θα μπορούσε να πει ο τερματοφύλακας κρατάει τη μπάλα πάνω από 8 δευτερόλεπτα. Αφορά λέω πάλι και για τις δυο ομάδες. Αυτά τα πράγματα πτωχαίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν ξέρει τι γλώσσα ένας 4ος , τότε μπορεί να βοηθήσει ένας μεταφραστής. Όπως τον χρησιμοποιώ εγώ. Η απάντηση που πήρα από τον 4ο είναι ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους άλλους διαιτητές! Δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα αυτό. Το ξεκαθαρίζω. Ξέρετε γιατί το λέω αυτό; Γιατί όταν εμείς δεν κερδίζουμε οι δικές μας θέσεις είναι υπό αμφισβήτηση. Αλλα σε ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχουν παίκτες που παίρνουν πολλά χρήματα και μαχόμαστε για μία ευρωπαϊκή θέση, ολοι μας πρέπει να βελτιωθούμε λίγο. Γι’ αυτό και αναφέρομαι ότι 40 άτομα διαμαρτύρονται σε μία φάση».

Για τις «μάχες» που έχει δώσει με τον Γιοβάνοβιτς;

«Σέβομαι κάθε προπονητή γιατί όλοι ζούμε και δουλεύουμε για το ίδιο πράγμα. Σταμάτησα όμως να νιώθω ανταγωνισμό από τη στιγμή που σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Θέλω οι παίκτες μου να είναι ευτυχισμένοι γιατί αυτοί θα μας δώσουν τη νίκη. Θέλω να τους δίνω τα εχέγγυα. Ειμαι σε αυτή τη δουλειά γιατί την αγαπά και όχι να είμαι αναγνωρίσιμος. Δεν με ενδιαφέρει. Σέβομαι κάθε προπονητή γιατί προσπαθεί. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Οσοι είναι από κάτω, μπορω να πω ότι… συνοδεύουμε. Και φυσικά ο ιδιοκτήτης που σε προσλαμβάνει και είναι το νούμερο ένα».

Αν έγινε κάτι εις βάρος του στο τέλος του αγώνα;

«Όταν τελειώνουν τα παιχνίδια μερικές φορές υπάρχει ένταση. Και όπως σας είπα ότι υπάρχει πολύς κόσμος. Άρα μπορεί να ειπωθούν πράγματα. Κι εμείς είμαστε με… 1000 σφυγμούς την ώρα. Δεν μου αρέσει κανείς να μη μου δείχνει σεβασμό, γιατί σέβομαι τον κόσμο. Όταν υπάρχει έλλειψη σεβασμού αντιδρώ. Όταν το χάσω αυτό θα φύγω. Το ζω με πάθος και αγάπη. Εχω κουραστεί να λέω ότι σέβομαι τον αντίπαλο. Κάθε αντίπαλο. Δεν μου αρέσει κάποιος να περάσει και να μου πει κάτι προφορικά. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται στο ποδόσφαιρο και μένουν εκεί. Για την ώρα στις φλέβες μου έχω αίμα… Και μερικές φορές βράζει. Όταν δεν έχω αίμα , αλλά νερό θα είμαι αλλού. Εχω δεθεί με το κλαμπ αυτό. Με την ιστορία του. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι προπονητής της ΑΕΚ και θα την υπερασπίζομαι όπου και όπως μπορώ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η 11άδα με τον Ολυμπιακό λειτούργησε καλά, αντίθετα με απόψε που η ίδια 11άδα όχι και τόσο. Αν συμφωνεί και γιατί συνέβη αυτό;

«Πολύ καλή παρατήρηση. Απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε πολύ καλά. Ολες οι ομάδες εχουν καλούς προπονητές και αναλύουν ο ένας τον άλλο. Ειχαμε σχεδιάσει ένα πλάνο πίεσης. Ο αντίπαλος λόγω των χαρακτηριστικών του και των δικών μας αργών κινήσεων έσπαγαν το παιχνίδι μας. Είχαν περισσότερη ένταση. Για μένα ο ΠΑΟ παίζει διαφορετικά απ’ ότι ο Ολυμπιακός. Προσπαθούν να βγουν από την άμυνα έχοντας έλεγχο του παιχνιδιού. Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τον γενικό έλεγχο από τον ΠΑΟ. Είναι ομάδα που συνηθίζει να έχει τον έλεγχο. Αργήσαμε να αντιληφθούμε τι έπρεπε να κάνουμε στο γήπεδο, μέχρι που αλλάξαμε θέσεις και το διορθώσαμε. Αλλα είναι δυο ομάδες αρκετά ισοδύναμες. Είναι κρίμα να σταματάει τόσο συχνά η μπάλα, ενώ προσπαθείς να δώσεις ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου».

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0