Football Talk

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Πήρε τη ματσάρα, παίρνει και τον τίτλο με ήρωα τον Κεσί!

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Πήρε τη ματσάρα, παίρνει και τον τίτλο με ήρωα τον Κεσί!
Η Μπαρτσελόνα είναι η μεγάλη νικήτρια του «Ελ Κλάσικο» και βρίσκεται «αγκαλιά» με τον τίτλο της La Liga, χάρις στο χρυσό γκολ του Κεσί στο 90+2' , το οποίο έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο -12 από τη κορυφή της βαθμολογίας!
Στο κατάμεστο «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ρεάλ (2-1) με λυτρωτή τον Φρανκ Κεσί στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, που εκτόξευσε τη διαφορά των δύο ομάδων στους 12 βαθμούς. Η ομάδα του Τσάβι μετά τη σπουδαία ανατροπή πανηγυρίζει πρόωρα την κατάκτηση της φετινής La Liga. Η «βασίλισσα» έφτασε πολύ κονντά στο διπλό σε αρκετά σημεία του αγώνα με αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ για... εκατοστά (οφσάιντ) του Ασένσιο στο 80΄!

Το παιχνίδι είχε από την αρχή εξαιρετικό ρυθμό με την Ρεάλ Μαδρίτης να είναι αυτή η οποία άνοιξε το σκορ σε μία ιδιαίτερη φάση.  Στο 9ο λεπτό ο Βινίσιους  πάτησε περιοχή από τα αριστερά, πήγε για τη σέντρα, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Αραούχο και με μία περίεργη τροχιά κατέληξε στην εστία του Τερ Στέγκεν.

Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο αυτογκολ που σημειώνεται στο «Ελ Κλάσικο», σερί που συμβαίνει φυσικά πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων.

Η απάντηση από την ομάδα του Τσάβι ήρθε σε ιδανικό χρονικά σημείο και συγκεκριμένα στο 45΄με σκόρερ τον Σέρτζι Ρομπέρτο. Ο Ισπανός μπακ πήρε το ριμπάουντ από την επέμβαση του Κουρτουά στο σουτ του Ραφίνια και έστειλε με πλασέ τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές, αλλά τον ίδιο καλό ρυθμό. Όμως, έπειτα από το 75ο λεπτό οι μαζεμένες αλλαγές των Αντσελότι και Τσάβι  οδήγησαν σε ανισσοροπία στο χώρο του κέντρου και στο γκολ της Ρεάλ στο 82' με τον Μάρκο Ασένσιο, το οποίο όμως δεν μέτρησε λόγω οριακού οφσάιντ.

Η Ρεάλ πολιόρκισε την εστία του Τερ Στέγκεν για περίπου δέκα λεπτά, με συνέπεια να αφήσει κενά στα μετόπισθεν.

Σε μία αντεπίθεση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φρανκ Κεσί έκανε το 2-1 και με αυτήν τη νίκη έπειτα από ανατροπή, η Μπαρτσελόνα αύξησε την απόστασή της από τους «μερένχες» στους 12 βαθμούς, συνθήκη που ουσιαστικά της δίνει πρόωρα τον τίτλο.

Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη των Καταλανών κόντρα στη Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ραφίνια, Λεβαντόβσκι, Γκάβι

Ρεάλ Μαδρίτης ( Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μόντριτς, Καμαβινγκά, Κρόος, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0