Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 27ης αγωνιστικής της Serie A: «Αγκαλιά» με τη στέψη η Νάπολι – Αφεντικό η Λάτσιο στη Ρώμη – Έλαμψαν οι Έλληνες στη Μπολόνια!

Οι 5+1 στιγμές της 27ης αγωνιστικής της Serie A: «Αγκαλιά» με τη στέψη η Νάπολι – Αφεντικό η Λάτσιο στη Ρώμη – Έλαμψαν οι Έλληνες στη Μπολόνια!

Το «απόσταγμα» της 27ης αγωνιστικής στη Serie A. Πρόβα τίτλου έκαναν οι «παρτενοπέι» στο Τορίνο που γέμισε με Ναπολιτάνους ενώ η Ρώμη βάφτηκε… γαλάζια στο Derby della Capitale. Σε τροχιά Ευρώπης κράτησαν τη Μπολόνια οι Έλληνες με τον Κυριακόπουλο να «κερνάει» και τον Λυκογιάννη να πίνει. Άλωσε το Μιλάνο η επίμονη Γιουβέντους.

H ανυπομονησία για τη στέψη είναι τεράστια και η απόβαση 12 χιλιάδων Ναπολιτάνων στο Τορίνο επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Οι παίκτες του Σπαλέτι με… φτερά στα πόδια έκαναν πάρτι στο χορτάρι κόντρα στη «γκρανάτα» ξεσήκωσαν τις χιλιάδες φίλους τους στις κερκίδες και η Νάπολι είναι δικαιότατα αγκαλιά με τον τίτλο της Serie A.

Η 27η Αγωνιστική όμως είχε και ντέρμπι. Σε εκείνο της πρωτεύουσας, το περίφημο «Derby Della Capitale» που είχε τα πάντα (ένταση, κόκκινες, γκολ), η τυπικά γηπεδούχος Λάτσιο αναδείχθηκε νικήτρια και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας,.

Αυτό συνέβη διότι η Γιουβέντους συνέχισε τον… χαβά της (7 νίκες στα τελευταία 8 εγχώρια παιχνίδια) περνώντας και από το «Τζουσέπε Μεάτσα» και πλησίασε την 6η θέση παρά το -15.

Βέβαια η 27η στροφή είχε και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς οι Κυριακόπουλος και Λυκογιάννης έδωσαν το δικό τους…. σόου. Οι Έλληνες της Μπολόνια, κράτησαν τους «ροσομπλού» σε τροχιά Ευρώπης στο Σαλέρνο με τον δανεικό από τη Σασουόλο, Γιώργο Κυριακόπουλο να «κόβει» (2 ασίστ) και τον Λυκογιάννη να ράβει (γκολ).

Το BN Sports συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 5+1 σημαντικότερες στιγμές της 27ης αγωνιστικής στη Serie A.

Νάπολι: «Προελαύνει» προς την κούπα

Είναι από τις πιο hot ομάδες στην Ευρώπη, απόλυτη κυρίαρχος στην Ιταλία και το επιβεβαιώνει κάθε εβδομάδα που περνά. Οι «παρτενοπέι» σκόρπισαν στους… 4 ανέμους την Τορίνο στην έδρας της, ανέβασαν τη διαφορά στους 19 βαθμούς και μετρούν αντίστροφα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα μπροστά στα μάτια 12 χιλιάδων Ναπολιτάνων που κατέκλεισαν το Τορίνο και έδωσαν το δικό τους πάρτι στις κερκίδες.


Λάτσιο: Η Ρώμη έχει το αφεντικό της

Επεισόδια πριν τη σέντρα, νεύρα, αψιμαχίες, γκολ, θέαμα και μία μεγάλη θριαμβεύτρια. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι έβαψαν τη Ρώμη… γαλάζια , σκαρφαλώνοντας μεταξύ άλλων και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τη λύση έδωσε ο Τζακάνι στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, με τις συμπλοκές ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων πριν την έναρξη να παίρνουν λίγη από την αίγλη του αγωνιστικού σκέλους. Η εικόνα του ματς βέβαια είναι αδιαμφισβήτητα η αγκαλιά του Σάρι με τον Ντιμπάλα.


Μπολόνια: Οι Έλληνες την κράτησαν ζωντανή!

Η Μπολόνια τα βρήκε… σκούρα στο Σαλέρνο απέναντι στην τοπική ομάδα και αν δεν είχε τους Έλληνες και τον Σκορούπσκι, πιθανότατα θα έφευγε με ήττα από εκεί. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος μέτρησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του 2 τελικές πάσες σε ένα παιχνίδι (η προηγούμενη ήταν το Γενάρη του 2022 με τη φανέλα της Σασουόλο κόντρα στην Ελλάς Βερόνα) και η μία από αυτές, κατέληξε στο κεφάλι του Λυκογιάννη και από εκεί στα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μπάμπη με τη «ροσομπλού» φανέλα, βρίσκοντας δίχτυα από… αέρος μετά από περίπου 8 χρόνια με τον τρόπο αυτό. Χάρις λοιπόν τη δική τους συνεισφορά, το σύνολο του ρηξικέλευθου Τιάγκο Μότα έμεινε ζωντανό στο κυνήγι της Ευρώπης.


Μίλαν: Παίρνει φόρα, φόρα κατηφόρα

Μπορεί στην Ευρώπη να συνεχίζει ακάθεκτη όμως τα πράγματα εντός των συνόρων δεν βαίνουν και τόσο καλά για την τέως (λίαν συντόμως) πρωταθλήτρια. Η Μίλαν έμεινε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη (έχασε με 3-1 στο Ούντινε) και κινδυνεύει να χάσει πλέον και την 4αδα.


Γιουβέντους: Με… στόφα μεγάλης ομάδας

Καλύτερη δεν την λες αλλά τι σημασία έχει; Αυτό που δείχνει ο φωτεινός πίνακας έχει σημασία και έγραψε 0-1. Η Γιουβέντους άλωσε το Μιλάνο, συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος και αν δεν είχε το -15 από το οικονομικό σκάνδαλο, θα βρισκόταν στη 2η θέση.

Οι εξαιρετικά στημένοι «Μπιανκονέρι» με τον τρόπο αυτό πήραν και το δεύτερο φετινό «Derby D’ Italia», έχοντας γενικότερα πάρει τον… αέρα των «νερατζούρι». Και παρότι φάνταζε ακατόρθωτο να προλάβει το τρένο της Ευρώπης πριν από ένα τρίμηνο, η Γιούβε απέχει μόλις 4 βαθμούς πλέον.

 

Ιμπραΐμοβιτς: Ο αειθαλής Ζλάταν πήρε το ρεκόρ από τον Κοστακούρτα!

Χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια (δόθηκε επανάληψη) αλλά εν τέλει τα κατάφερε. Ο εκκεντρικός αλλά επίμονος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έχει μετατρέψει το χρόνο σε μία έννοια σχετική και αφότου επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ήταν απλά θέμα χρόνου να το κάνει.

Ο Σουηδός σταρ ισοφάρισε προσωρινά την Ουντινέζε από τα 11 βήματα και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ που στη Serie A και ο μεγαλύτερος ηλικιακά αρχηγός της Μίλαν που βρίσκει δίχτυα. Το επίτευγμα του ως προς το ρεκόρ της Serie A, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν το πήρε από τον εμβληματικό Κοστακούρτα.

 

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0