Football Talk

Λάτσιο - Ρόμα 1-0: Η Λάτσιο με γκολ του Τζακάνι, βγήκε νικήτρια στο επεισοδιακό ντέρμπι της Ρώμης

Λάτσιο - Ρόμα 1-0: Η Λάτσιο με γκολ του Τζακάνι, βγήκε νικήτρια στο επεισοδιακό ντέρμπι της Ρώμης

 Το δεύτερο ντέρμπι della capitale ανέδειξε νικήτρια την Λάτσιο η οποία κατάφερε να επικρατήσει της Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο με 1-0, παίρνοντας ως συγκομιδή από το ματς ένα πολύτιμο τρίποντο για την συνέχεια στο πρωτάθλημα της Serie A. Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Ολύμπικο ήταν εκρηκτική!



 Η Λάτσιο υποδέχθηκε την Ρόμα στο κατάμεστο Ολύμπικο για την δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Serie A.

Η Ρόμα είχε επιβάλλει τον ρυθμό της στη αρχή του αγώνα, εκμεταλλευόμενη παράλληλα τις αποτυχημένες προσπάθειες των γηπεδούχων, που δεν είχαν καταφέρει να ευστοχήσουν. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Λάτσιο ήρθε στο 20’ με τον Φελίπε Άντερσον να στέλνει την μπάλα με ένα δυνατό σουτ στην εστία του Ρουί Πατρίσιο, ο οποίος βρισκόταν σε ετοιμότητα και απέτρεψε το γκολ. Στο 24’, ο Ντιμπάλα, στην πρώτη επικίνδυνη φάση για την ομάδα του, επιχείρησε ένα σουτ, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τον Προβεντέλ ο οποίος έκανε μια φοβερή απόκρουση κρατώντας το μηδέν. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες της Λάτσιο να έχουν ανεβάσει πολύ τους ρυθμούς τους στα τελευταία λεπτά, να κρατούν την κατοχή και να απειλούν την Ρόμα χωρίς όμως οι προσπάθειές τους να έχουν μετουσιωθεί σε γκολ. 

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι και συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ. Στο 53’ ο Λουίς Αλμπέρτο της Λάτσιο εξαπέλυσε ένα σουτ στην αντίπαλη εστία με πολύ καλές προδιαγραφές, ωστόσο για άλλη μια φορά, ο πορτιέρε της Ρόμα ήταν εκεί για να πεί το όχι και να κρατήσει το σκορ στο 0-0.

Το 1-0 για την Λάτσιο έγινε στο 65’ με τον Τζακάνι να σουτάρει στην δεξιά κάτω γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα αφήνοντάς τον αβοήθητο.


Η Ρόμα μέσα σε ένα μόλις λεπτό έκανε το 1-1 ύστερα από μεγάλο λάθος και αυτογκόλ του Καζάλε, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει μια σέντρα έστειλε την μπάλα μέσα στο τέρμα της ομάδας του. Το γκολ των τζιαλορόσι, ωστόσο, ύστερα από έλεγχο ακυρώθηκε ως οφσάιντ και έτσι οι Ρωμαίοι βρέθηκαν ξανά πίσω στο σκορ και υπέστησαν ακόμα μια ήττα από την Λάτσιο, στον "εμφύλιο" της ιταλικής πρωτεύουσας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάτσιο (Μαουρίτσιο Σάρι): Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Καζάλε, Ρομανιόλι, Χισάι, Μιλίνκοβιτς, Κατάλντι, Λουίς Αλμπέρτο, Πέντρο, Άντερσον, Τζακάνι

Ρόμα (Ζοζέ Μουρίνιο): Ρουί Πατρίτσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνεζ, Ζαλέφσκι, Κριστάντε, Σπινατσόλα, Ντιμπάλα, Πελεγκρίνι, Άμπραχαμ, Βαϊνάλντουμ 



www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0