Football Talk

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-1: Ανατροπή Ευρώπης και... δώρο στη Ντόρτμουντ για τις «ασπιρίνες»!

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-1: Ανατροπή Ευρώπης και... δώρο στη Ντόρτμουντ για τις «ασπιρίνες»!
Η Λεβερκούζεν «έριξε» την Μπάγερν Μονάχου από τη κορυφή της Bundesliga, επικρατώντας στη «Bay Arena» με 2-1, παρότι βρέθηκε να χάνει στη λήξη του ημιχρόνου. Ο Εζέκιελ Παλάσιος με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (55' ,72') ήταν αυτός που πέτυχε τα γκολ της ανατροπής.
Πανηγυρισμοί στο Λεβερκούζεν, πανηγυρισμοί και στο... Ντόρτμουντ μετά τη σπουδαία νίκη των «ασπιρίνων» με 2-1 επί της Μπάγερν, η οποία βλέπει πλέον τη πλάτη των «κιτρινόμαυρων» στη κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο επιβεβαίωσε την εξαιρετική της φόρμα, κερδίζοντας πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Μετά από ένα «ήσυχο» πρώτο ημίχρονο, οι Βαυαροί προηγήθηκαν στα μισά του, χάρη στο γκολ από… σπόντα του Κίμιχ στο 22’, και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Ο Αντλί όμως έμελλε να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα. Ο Γάλλος άσος ήταν εκείνος που κέρδισε δύο πέναλτι, τα οποία καταλογίστηκαν σε… δεύτερο χρόνο με την χρήση VAR κι ενώ σε κανονική ροή ο διαιτητής τον είχε «κιτρινίσει» σε αμφότερες τις περιπτώσεις, για «θέατρο»!

Τα εκτέλεσε εύστοχα ο Παλάσιος, στο 55ο και στο 73ο λεπτό του αγώνα, για να κάνει το 2-1 υπέρ της Λεβερκούζεν, η οποία στη συνέχεια με «ήρωα» τον Χραντέτσκι υπερασπίστηκε το προβάδισμά της.

Έτσι, η Μπάγερν πηγαίνει στην διακοπή του πρωταθλήματος δεύτερη πλέον, έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μπορούσια Ντόρτμουντ, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στο ντέρμπι κορυφής της 1ης Απριλίου!

Οι ενδεκάδες:

Λεβερκούζεν (Τσάμπι Αλόνσο):
Χραντέτσκι, Φριμπόνγκ, Κουσουνού, Ταπσόμπα, Ινκαπιέ, Παλάσιος, Άντριχ, Ντέμιρμπάι, Ντιαμπί, Βιρτζ, Αντλί

Μπάγερν (Νάγκελσμαν): 
Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτζκα, Σανέ, Μίλερ, Μανέ



Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0