Football Talk

Βόλος – Ολυμπιακός 0-3: Μείωσε άνετα τη διαφορά με «σούπερ» Φορτούνη και… περιμένει! (video)

Βόλος – Ολυμπιακός 0-3: Μείωσε άνετα τη διαφορά με «σούπερ» Φορτούνη και… περιμένει! (video)

Εύκολο πέρασμα από τον Βόλο για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρολεύκους» να επικρατούν με 3-0 και να αναμένουν τι μέλλει γενέσθαι στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, στο φινάλε της πρώτης αγωνιστικής των play off.

Μπορεί το σκορ να μην πήρε μεγάλες διαστάσεις, όπως στην πρώτη εξόρμηση του Ολυμπιακού στον Βόλο, στην κανονική διάρκεια της Super League, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χρέος τους και ξεκίνησαν νικηφόρα την διαδικασία των play – off, επικρατώντας με 3-0.

Δύο γκολ στο πρώτο μέρος και μία απίθανη έμπνευση του Φορτούνη ήταν αρκετά και από εκεί και πέρα… συντήρηση, πριν την διακοπή για τις εθνικές ομάδες, με την ομάδα του Μίτσελ να ισοφαρίζει την ΑΕΚ στην 2η θέση και να αναμένει το αποτέλεσμά της με τον Παναθηναϊκό, στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής της εν λόγω διαδικασίας.

1ο ημίχρονο

Μπήκε από νωρίς δυνατά ο Ολυμπιακός και μόλις στο 4ο λεπτό κατάφερε να απειλήσει, με τον Κώστα Φορτούνη να είναι ο πρωταγωνιστής. Αυτός δημιούργησε την στιγμή, βρήκε τον Ροντινέι εξαιρετικά, αλλά το ωραίο σουτ του τελευταίου κατέληξε δίπλα από την εστία του Κλέιμαν.


Τρία λεπτά αργότερα όμως, στο 7’, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Παϊτίμ Κασάμι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σύγχυση που δημιουργήθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων. Άνοιξε το σκορ και χρίστηκε σκόρερ ξανά με τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια και το ματς με την Καλλονή που είχε ολοκληρωθεί με 5-0.


Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό, έδιωξε το άγχος και έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ,  πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Μπακαμπού ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στους «ερυθρολεύκους», και πάλι από στατική φάση, με τον Χάμες Ροντρίγκες να δίνει την ασίστ με το κεφάλι.


2ο ημίχρονο

Με το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα, ο Μπακαμπού ξεπέρασε το προσωπικό του ρεκόρ σε τέρματα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το 2014/15 είχε 13 γκολ με την Μπούρσασπορ πριν πάρει τη μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ.

Συνεπώς, όλα έμοιαζε να βαίνουν καλώς για την ομάδα του Μίτσελ, που ολοκλήρωσε εμφατικά την αναμέτρηση, όταν ο Κώστας Φορτούνης χρίστηκε επίσης σκόρερ στο 83',  μόλις για δεύτερη φορά στο 2023.


Απίθανο γκολ από τον Έλληνα επιτελικό μέσο που εκτέλεσε απευθείας από πλάγια θέση, ο Κλέιμαν είχε βγει πιο έξω από την εστία και με παρέμβαση του Τσοκάνη, έκανε το 3-0. Το ιδανικό «κερασάκι» στην τούρτα για τον Ολυμπιακό, που με την 3η του συνεχόμενη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, είναι τρίτος (σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ) και αναμένει την κατάληξη του αθηναϊκού ντέρμπι.

Ο MVP

Ο Κώστας Φορτούνης. Έχει συμμετοχή σε κάθε γκολ του Ολυμπιακού και «κλείδωσε» με υπέροχο τρόπο το αποτέλεσμα.

Η Φάση του αγώνα

Η απίθανη έμπνευση του επιτελικού μέσου του Ολυμπιακού στο φινάλε. Ο ιδανικός τρόπος για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ, στο δεύτερο γκολ του Φορτούνη στο 2023. Εξαιρετικός…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Σι, Τσοκάνης, Λούνα, Ντέλετιτς, Πιρές (86' Καρτάλης), Κάτσε (75' Ταχάτος) και Οζέγκοβιτς.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Φορτούνης (82' Βαλμπουενά), Χάμες (65' Μασούρας), Κανός (65' Γκάρι Ροντρίγκες), Σωκράτης (84' Ντόι), Ροντινέι, Μπα, Κασάμι, Σαμασέκου, Ρέαμπτσιουκ και Μπακαμπού (82' Αραμπί).

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0