Football Talk

Ουντινέζε - Μίλαν 3-1: Οι «Ροσονέρι» έμειναν στο... Λονδίνο και το πλήρωσαν! (video)

Ουντινέζε - Μίλαν 3-1: Οι «Ροσονέρι» έμειναν στο... Λονδίνο και το πλήρωσαν! (video)

Στο... Λονδίνο και την πρόκριση επί της Τότεναμ φαίνεται πως έμεινε η Μίλαν, αφού έχασε με 3-1 από την εξαιρετική Ουντινέζε που ανέβηκε στην 8η θέση και κάνει όνειρα... Ευρώπης!

"Ανώμαλη προσγείωση" για τη Μίλαν στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι γνώρισε την ήττα με 3-1 από την εξαιρετική Ουντινέζε και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στη δεύτερη θέση. Από την άλλη οι "Ζεμπρέτι" ανέβηκαν στην 8η θέση και... κοιτάζουν με αισιοδοξία ακόμη και τις ευρωπαϊκές θέσεις!

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 10' πήραν "κεφάλι" στο σκορ. Ο Σάμαρτζις έκανε την ενέργεια, η μπάλα στρώθηκε στον Περέιρα και εκείνος με ξαφνικό σουτ αιφνιδίασε τον Μενιάν για το 1-0.


Στην επανεμφάνισή του μετά από 419 ημέρες, ο Ιμπραϊμοβιτς απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 14ο λεπτό, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα ο Ζλάταν έγινε ο γηραιότερος παίκτης που ξεκινά βασικός σε αγώνα της Σέριε Α, από τη σεζόν 1994-1995.

Η Μίλαν πήρε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δε μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σιλβέστρι. Μέχρι και το 40', όταν ο Λεάο με ωραίο πλασέ είδε τον Ιταλό πορτιέρε να αποκρούει. Ο Πορτογάλος κέρδισε πέναλτι (χέρι του Μπιγιόλ), ο Ιμπραϊμοβιτς είδε τον Σιλβέστρι να αποκρούει αλλά ο VAR έδωσε επανάληψη (ο κίπερ δεν πατούσε στη γραμμή), με τον Σουηδό να αλλάζει γωνία και να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 45+3'! Με το γκολ αυτό έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της ιταλικής λίγκας, ξεπερνώντας τον θρυλικό Αλεσάντρο Κοστακούρτα!

Όμως το ημίχρονο δεν είχε τελειώσει. Και η Ουντινέζε απάντησε! Στο 45+6' ( ! ) ο Μπέτο με κοντινό πλασέ  νίκησε τον Μενιάν από κοντά για το 2-1!


Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να φτάσουμε στο 70ο λεπτό για να δούμε κάτι αξιόλογο. Και αυτό ήταν το τρίτο γκολ των γηπεδούχων! Ο Σαξές -που έσπρωξε τον Τιαό- έκανε το γύρισμα, ο Ουντότζι σούταρε και ο Εχιζίμπουε από κοντά έργαψε το 3-1.

Η ψυχολογία των παικτών της Ουντινέζε ήταν στα ύψη και στο 73' παραλίγο να είχαμε το 4-1, με το βολέ του Περέιρα να φεύγει λίγο άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ουντινέζε (Αντρέα Σοτίλ): Σιλβέστρι, Μπεκάο, Μπιγιόλ, Πέρες, Εχιζίμπουε (89' Εμποζέλ), Περέιρα (81' Αρσλάν),Γουάλας, Σάμαρτζιτς (74' Λόβριτς), Ουντότζι (90' Ζέχελαρ),Σαξές (74΄Τοβέν), Μπέτο

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλουλού, Τομόρι (76' Καλάμπρια),Τιαό, Τονάλι, Μπενασέρ (64' Κρούνιτς), Σαλεμάκερς (64' Ρέμπιτς), Μπάλο-Τουρέ, Ντίας (76' Οριγκί), Ιμπραϊμοβιτς (76' Ντε Κετελάρε)

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0