Football Talk

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Το απόλυτο ρεκόρ των Καταλανών στα Clasico μήνα Μάρτιο! (video)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Το απόλυτο ρεκόρ των Καταλανών στα Clasico μήνα Μάρτιο! (video)

Την Κυριακή το βράδυ (19/3, 22:00) η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο στην Ισπανία και εκτός από το βαθμολογικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Τσάβι έχει και την παράδοση μαζί της!

Η Ισπανία και ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένουν με μεγάλη αγωνία το αποψινό (19/3) Clasico του Καμπ Νόου. Στις 22:00 η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα παιχνίδι «δίχως αύριο» για τους πρωταθλητές Ισπανίας.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θέλει μόνο νίκη για να μειώσει στους έξι τη διαφορά από την «αιώνια αντίπαλο». Αν το καταφέρει, όχι μόνο θα έχει ελπίδες για τον τίτλο, αλλά θα κερδίσει μόλις δεύτερη φορά στα χρονικά - σε επίπεδο πρωταθλήματος- τη Μπάρτσα μήνα Μάρτιο μέσα στο σπίτι της!

Ο Μάρτης είναι… «γδάρτης» για τη Ρεάλ!

Από τη σεζόν 1928-1929, όταν και το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό στη Ισπανία, μέχρι σήμερα, έχουν διεξήχθη 92 Clasico -πρωταθλήματος- στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν την απόλυτη κυριαρχία με 50 νίκες, έναντι 22 της «βασίλισσας» ενώ έχουμε και 20 αγώνες που έληξαν ισόπαλοι.

Αν όμως κανείς το ψάξει…βαθύτερα θα δει πως ειδικά ο Μάρτιος δεν της… πάει της Ρεάλ! Σε σύνολο 16 παιχνιδιών μεταξύ των δυο ομάδων τον τρίτο μήνα του έτους (πάντα μιλάμε για γηπεδούχο τη Μπαρτσελόνα) οι «μερένγχες» έχουν μόλις μια νίκη! Μετρούν 10 ήττες και πέντε ισόπαλες. Ποια είναι η μοναδική επικράτηση; Στις 30 Μαρτίου του 1964 με 2-1, χάρις σε γκολ των Χέντο και Πούσκας!

Το σερί που ξεκίνησε με… πεντάρα και τελείωσε με «τρεμπλ»!

Πάμε όμως και στους γηπεδούχους. Όπως είπαμε, από αυτά τα 16 ματς στην έδρα της μήνα Μάρτιο, η Μπαρτσελόνα έχει 10 νίκες. Η αρχή έγινε το πολύ μακρινό 1945. Στις 25 Μαρτίου η Μπάρτσα διέλυσε με 5-0 τη Ρεάλ, με τα τέσσερα γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο!

Έπρεπε να περάσει μια δεκαετία και τρεις ακόμη νίκες των Καταλανών για να έρθει η πρώτη ισοπαλία, το 1955 με 2-2. Και μιας και μιλάμε για ισοπαλίες, αξίζει να αναφερθούμε στο εντυπωσιακό 3-3 του 2007. Το παιχνίδι όπου ο Λιονέλ Μέσι συστήθηκε για τα καλά στη μεγάλη αντίπαλο με χατ-τρικ σε ηλικία μόλις 19 ετών!

Η τελευταία τους συνάντηση στη Βαρκελώνη μήνα Μάρτιο για τη La Liga συνέβη πριν οκτώ χρόνια, το 2015. Μιλάμε για τη χρονιά που η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κατέκτησε το «τρεμπλ» έχοντας στη σύνθεσή της το γνωστό σε όλους “MSN”.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ζερεμί Ματιέ είχε ανοίξει το σκορ (19’), για να έρθει η ισοφάριση από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (31’). Τελικά, η παρέα του Μέσι πήρε τη νίκη χάρις σε γκολ του κολλητού του, Λουίς Σουάρες (56’).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα επτά ματς που ακολούθησαν, η Μπαρτσελόνα έχει μόλις μια νίκη, και αυτή εμφατική με 5-1 το 2018. Αντίθετα η Ρεάλ έχει τρεις επικρατήσεις και μάλιστα οι δύο είναι στα πρόσφατα ματς (2021,2022). Θα…..τριτώσει το καλό για την ομάδα του Αντσελότι απόψε;

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0