Football Talk

Τσάμπι Αλόνσο: Ο αναμορφωτής της Λεβερκούζεν

Τσάμπι Αλόνσο: Ο αναμορφωτής της Λεβερκούζεν
Από την προτελευταία θέση και στην αναζήτηση πλάνου, στην 9η θέση και στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Τσάμπι Αλόνσο αναμόρφωσε τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ξεδιπλώνοντας το ανυπολόγιστο ταλέντο των ποδοσφαιριστών του ρόστερ της ομάδας.
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε πολύ κακή εκκίνηση στη φετινή Bundesliga, αλλά από όταν ανέλαβε ο πολύπειρος πρώην μέσος των Λίβερπουλ, Ρεάλ και Μπάγερν, όλοι ηρέμησαν και ο γερμανικός σύλλογος μπορεί να εμφανίσει στο γήπεδο το ταλέντο και τις αρετές του. Όταν ανέλαβε την Λεβερκούζεν, στις  5 Οκτωβρίου 2022, οι «ασπιρίνες» είχαν μόλις μία νίκη μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές της Budesliga και βρισκόταν 2 θέσεις πάνω από την τελευταία θέση του πρωταθλήματος.

τσαωιιι.jpg

Ο Αλόνσο έφτιαξε το προπονητικό του βιογραφικό στη Β’ ομάδα -της ομάδας της καρδιάς του- Σοσιεδάδ όταν την ανέλαβε το καλοκαίρι του 2019 και την οδήγησε στη Segunda Division για πρώτη φορά μετά το 1961- 62. Όταν ανακοινώθηκε από την Λεβερκούζεν, ο 41χρονος Ισπανός εμφανίστηκε ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος ενώ παράλληλα δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του, αναφέροντας: «Εκπαιδεύτηκε για να γίνω προπονητής μία μέρα. Τώρα, αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα γιατί νιώθω πως είναι το σωστό. Νιώθω έτοιμος και ξεκαθάρισα σε όλους στον σύλλογο πως έχω μεγάλο κίνητρο».


 Και συνέχισε: «Γνωρίζω από το πέρασμα μου από την Γερμανία και την Μπάγερν Μονάχου, πως η Λεβερκούζεν είναι ένας εξαιρετικός σύλλογος. Είχε πάντα σπουδαίους ποδοσφαιριστές και μπορώ να δω πολύ ποιότητα και στην τωρινή ομάδα. Θέλω να δώσω στην ομάδα μία ξεκάθαρη ιδέα για το πως θέλω να παίζει. Θέλουμε να το πετύχουμε δουλεύοντας καθημερινά. Θέλω να παίζουμε σύγχρονο ποδόσφαιρο, να είμαστε κυριαρχικοί, έντονοι και δυναμικοί».

 Τα θέλω του Τσάμπι Αλόνσο για την ομάδα του, έχουν αντίκτυπο στα αποτελέσματα αφού πλέον η Λεβερκούζεν διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο στη Bundesliga, καθώς έχει αναρριχηθεί με τον «Βάσκο» στον πάγκο στην 9η θέση της βαθμολογίας, βρισκόμενη στο -6 από την έκτη, Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

 Μαζί με την σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα, ο Αλόνσο βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται στα προημιτελικά του UEFA Europa League, ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της Φερεντσάβρος (4-0 σ.σ.), όπου θα αντιμετωπίσει την Βελγική, Ουνιόν Σεν - Ζιλουάζ.


 Κάπως έτσι, το πρότζεκτ του συλλόγου της Λεβερκούζεν δείχνει να έχει βρει ξανά τον δρόμο του. Πλέον, με τον Τσάμπι Αλόνσο στο τιμόνι οι «ασπιρίνες» αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ακόμη κι όταν το αποτέλεσμα δεν έρχεται. Η πορεία του 41χρονου όταν ανέλαβε τον γερμανικό σύλλογο ίσως ήταν προδιαγεγραμμένη, διότι εκείνο που έλειπε πως έλειπε από τους παίκτες της ομάδας -πριν αναλάβει- ήταν πως δεν είχαν ξεκάθαρο πλάνο να υπηρετήσουν και αυτό οδήγησε στο να μην ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο.

  Όπως είπε είχε πει και ο ίδιος ο Ισπανός, «οι παίκτες πρέπει να απολαμβάνουν και να τους αρέσει το πως παίζουν».

 Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0