Football Talk

Ντόρτμουντ – Κολωνία 6-1: Πάρτι κορυφής για τους «Βεστφαλούς» (video)

Ντόρτμουντ – Κολωνία 6-1: Πάρτι κορυφής για τους «Βεστφαλούς» (video)

Με εμφατική νίκη επί της Κολωνίας η Ντόρτμουντ έπιασε, έστω και προσωρινά κορυφή. Με το ευρύ 4-1 οι «κιτρινόμαυροι» δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους και «κλείδωσαν» από το πρώτο ημίχρονο το τρίποντο.

Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε την Κολωνία στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» για την 25η αγωνιστική της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον ρόλο του «κομπάρσου» σε σχεδόν όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και το τελικό 4-1 το αποδεικνύει. Άκρως σημαντική νίκη για τους «Βεστφαλούς» που πλέον περιμένουν τον αγώνα της Μπάγερν για να δουν αν θα παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.  

 Στην πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού η Ντόρτμουντ κατάφερε να προηγηθεί. Μετά από μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» ο Γκερέιρο βρέθηκε μπροστά από τον Σβάμπε και δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 στο 15ο λεπτό.



Οι «Βεστφαλοί» δεν σταμάτησαν εκεί και μόλις δύο λεπτά αργότερα έκαναν το 2-0. Μετά από άλλη μία υπέροχη συνεργασία ο Αλέ «πυροβόλησε» για δεύτερη φορά τον Σβάμπε, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του στο 17’. Η Ντόρτμουντ είχε 100% επιτυχία καθώς σκόραρε και με τα δύο μοναδικά σουτ που είχε στο παιχνίδι.

Το ματς εξελίχθηκε σε «γιορτή» και ο αρχηγός δεν θα μπορούσε να λείπει. Με τρομερό σουτ από τις παρυφές της περιοχής ο Ρόις έκανε το 3-0 στο 32’, «κλειδώνοντας» οριστικά το τρίποντο.

Ασταμάτητη η Ντόρτμουντ έκανε και το 4-0 στο 36’. Ο Μάλεν μπήκε μέσα στην περιοχή και «εξαπέλυσε» ένα δυνατό σουτ με τον αντίπαλο κίπερ να μην μπορεί να αποσοβήσει με επιτυχία τον κίνδυνο.

Ο Ζέλκε μείωσε για τα «κριάρια» στο 42’ εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Μέιερ και με το «ριμπάουντ» έκανε το 4-1.

Γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους στο 69’. Ο Αλέ βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού δείχνει ότι έχει γυρίσει για τα καλά μετά την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

Δεύτερο γκολ και για τον αρχηγό. Με σουτ «δυναμίτη» από τα όρια της μεγάλης περιοχής ο Ρόις έκανε το 6-1 στο 73ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Μέιερ, Βολφ, Σούλε (72’ Μουνιέρ), Σλότερμπεργκ, Ρίερσον (79' Ρόσε), Μάλεν, Μπέλινγκχαμ, Νταχούντ (79' Χούμελς), Ρόις (72’ Ρέινα), Γκερέιρο, Αλέ (71’ Μοντέστ)

Κολωνία (Σ. Μπάουμγκαρντ): Σβάμπε, Χέκτορ, Σάμποτ (58’ Μαρτέλ), Χούμπερς, Σμιτς, Κάινζ (58’ Χουσεϊνμπάσιτς), Σκιρί, Λιούμπισιτς, Όλεσεν, Ζέλκε, Ανταμιν (58’ Μάινα)


Άγγελος Κρεμαστός

 www.bnsports.gr    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0