Football Talk

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1: Μανδάς και Γκροφ αρνήθηκαν να… ηττηθούν – Σημαντικός βαθμός για τους Βοιωτούς! (video)

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1: Μανδάς και Γκροφ αρνήθηκαν να… ηττηθούν – Σημαντικός βαθμός για τους Βοιωτούς! (video)

Σπουδαίο βαθμό κατάφερε να πάρει ο Λεβαδειακός στην Κρήτη, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το 1-1 και τη δεδομένη χρονική στιγμή να είναι εκτός ζώνης υποβιβασμού. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, έσωσε την ομάδα του ο Μπάκιτς.

Σημαντικό βαθμό κατάφερε να αποσπάσει στην Κρήτη ο Λεβαδειακός, ο οποίος στην πρεμιέρα των play – out έφυγε με το 1-1 από το γήπεδο του ΟΦΗ, δείχνοντας στο φινάλε πως η ισοπαλία του αρκεί, καθώς προς το παρόν είναι εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

1ο Ημίχρονο

Οι «Βοιωτοί» μπήκαν καλύτερα στο ματς και απείλησαν για αρχή στο 26ο λεπτό, με τον Μανδά να καταφέρνει όμως να κρατήσει το «μηδέν» στην προσπάθεια του Σαχπεκίδη με εντυπωσιακή εμφάνιση.


Η αντίδραση του ΟΦΗ έλαβε χώρα στο 31ο λεπτό, όταν ο Ντίκο κατέγραψε την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της ομάδας του, αλλά ήταν ο Γκροφ αυτός που διατήρησε το ματς στην απόλυτη ισορροπία, με τη συμπλήρωση μισής ώρας.


Η λήξη του πρώτου μέρους έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια, αλλά ο ρυθμός της αναμέτρησης προϊδέαζε πως θα ακολουθούσαν γκολ εν συνεχεία.

2ο Ημίχρονο

Και πράγματι, η πρόβλεψή μας επιβεβαιώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς ο Νίκας σημείωσε το πρώτο του γκολ εντός του 2023 και το «παρθενικό» μετά την 10η αγωνιστική της Super League και τη νίκη της ομάδας του τότε με 2-1 επί του Ατρομήτου.


Εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση του Γιαννιώτα, πήδηξε ψηλότερα από όλους και μετουσίωσε σε προβάδισμα την πρώτη απόπειρα του Λεβαδειακού να βγει μπροστά στην επανάληψη.

Από εκεί και πέρα, είχαμε μία «ασπρόμαυρη» κυριαρχία, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να επιφέρει την ολική ανατροπή. Ο Ντίκο απείλησε στη μία ώρα αγώνα αλλά δεν βρήκε στόχο και εν τέλει έμελλε η «λύτρωση» να έρθει με τρομερό σουτ του Μπάκιτς, σε εκτέλεση φάουλ.


Σε αυτή την περίπτωση, ο Γκροφ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και η ισοφάριση ήταν γεγονός στο 73’ με 17 λεπτά να εκκρεμούν για την συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου. Πίεσε ο ΟΦΗ, αλλά δεν τα κατάφερε και υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο Λεβαδειακός ξεκινά θετικά την διαδικασία των play – out, την στιγμή που οι Κρητικοί μένουν δίχως νίκη για 3ο σερί ματς συνολικό και τέταρτο διαδοχικό στο «σπίτι» τους.

Ο MVP

Πιθανώς, ως MVP να λογίζεται ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού. Ο Γκροφ κατέγραψε συνολικά τέσσερις επεμβάσεις και ήταν καθοριστικός στην διατήρηση του 1-1 για την ομάδα του.

Η φάση του αγώνα

Από το πουθενά, ο Λεβαδειακός έφτασε μία «ανάσα» από τη νίκη στις καθυστερήσεις, αλλά ο Μανδάς αντέδρασε εξαιρετικά στην προσπάθεια του Βινίσιους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ : Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Τοράρινσον, Μπάκιτς, Ντίκο, Μπαλογιάννης

Λεβαδειακός: Γκροφ, Βινίσιους, Τσάπρας, Παζ, Λιάγας, Χαμόντ, Μεχία, Παναγιώτου, Νίκας, Σαχπεκίδης, Γιαννιώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0