Football Talk

Bundesliga: «Ανάσα» για Χόφενχαϊμ – Χάνει έδαφος η Λειψία!

Bundesliga: «Ανάσα» για Χόφενχαϊμ – Χάνει έδαφος η Λειψία!

Σπουδαία νίκη για τη Χόφενχαϊμ στην 25η αγωνιστική της Bundesliga. Έσωσε στο τέλος την παρτίδα η Σάλκε απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, ενώ η Λειψία ηττήθηκε από την Μπόχουμ και μένει πίσω στην «κούρσα» του πρωταθλήματος. Στην τελευταία θέση η Στουργκάρδη, που έχασε από την Βόλφσμπουργκ.

Η 25η αγωνιστική της Bundesliga ξεκίνησε με μερικές ιδιαίτερα κρίσιμες αναμετρήσεις. Η Χόφενχαϊμ πήρε τρεις κρίσιμους βαθμούς απέναντι στη Χέρτα, η Λειψία ηττήθηκε από την Μπόχουμ και έμεινε αρκετά πίσω από την πρώτη θέση, ενώ η Σάλκε ισοφάρισε στο φινάλε την Άουγκσμπουργκ και πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό. Στην τελευταία θέση η Στουτγκάρδη που δεν τα κατάφερε απέναντι στην Βόλφσμπουργκ.

Σπουδαία νίκη για τη Χόφενχαϊμ απέναντι στην Χέρτα Βερολίνου στη «μάχη» που δίνουν οι δύο ομάδες για παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν το προβάδισμα στο 24ο λεπτό, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κράμαριτς, ενώ επίσης από τη λευκή βούλα, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 37’.

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, στο 51’, η Χόφενχαϊμ «καθάρισε» την υπόθεση νίκη, με τον Μπεμπού να σημειώνει το 3-0. Η κόκκινη που δέχθηκε ο Νταμπούρ στο 71’, δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει το αποτέλεσμα, καθώς παρά το γεγονός ότι η Χέρτα ήταν με παίκτη παραπάνω για περισσότερα από είκοσι λεπτά, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει ο Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις σε 3-1. Έτσι, η ομάδα του Ματαράτσο πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς, ξεπερνώντας στη βαθμολογία τον σημερινό της αντίπαλο κατά έναν πόντο, ανεβαίνοντας στη 15η θέση.

Η Λειψία έμοιαζε σοκαρισμένη μετά τα επτά τέρματα που δέχθηκε μεσοβδόμαδα από την Μάντσεστερ Σίτι. Ηττήθηκε και απέναντι στην Μπόχουμ με 1-0 και χάνει ακόμα περισσότερο έδαφος στην «κούρσα» για την κατάκτηση της φετινής Bundesliga.

Παρά το γεγονός ότι πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί. Το γκολ του Μάσοβιτς στο 48’ έκρινε το παιχνίδι, δίνοντας μία άκρως σημαντική νίκη στους γηπεδούχους, στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας.

Η Σάλκε «λυτρώθηκε» στο τρίτο λεπτό καθυστερήσεων, χάρη στο πέναλτι του Μπίλτερ που έγραψε το τελικό 1-1. Η Άουγκσμπουργκ προηγήθηκε στο 51’ με το γκολ του Μάιερ, ωστόσο μόλις δύο λεπτά αργότερα, στο 53’, ο Ντεμίροβιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, αφήνοντας τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν, έστω και αργά, οι «βασιλικοί μπλε».

Ιδιαίτερα σημαντικός βαθμός για τη Σάλκε, καθώς σε συνδυασμό με την ήττα της Στουτγκάρδης, την προσπέρασε κατά έναν βαθμό και βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Η ομάδα του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου δεν τα κατάφερε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Βόλφσμπουργκ. Ηττήθηκε με 1-0, χάρη στο γκολ του Μάρμους στο 56ο λεπτό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, όπως αναφέραμε, να βρεθεί στην τελευταία θέση.

«Πλήρωσε» τις χαμένες ευκαιρίες της η Στουτγκάρδη, που πλέον έχει να ανέβει ένα… βουνό εάν θέλει να συνεχίσει και στην Bundesliga και την επόμενη σεζόν.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (17/03)
Γκλάντμπαχ - Βέρντερ Βρέμης 2-2 (48' Τουράμ, 73' Νόιχαους - 65', 89' Ντουκς)

Σάββατο (18/03)
Χόφενχαϊμ
- Χέρτα Βερολίνου 3-1 (24’ (πεν.), 37’ (πεν.) Κράμαριτς, 51’ Μπεντού – 90+2’ Γιόβετιτς)
Μπόχουμ - Λειψία 1-0 (48’ Μάσοβιτς)
Άουγκσμπουργκ - Σάλκε 1-1 (51’ Μάιερ – 90+3’ (πεν.) Μπίτλερ)
Στουτγκάρδη - Βόλφσμπουργκ 0-1 (56’ Μάρμους)
Ντόρτμουντ - Κολωνία (19:30)

Κυριακή (19/03)
Ουνιόν Βερολίνου - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Λεβερκούζεν - Μπάγερν Μονάχου (18:30)
Μάιντς - Φράιμπουργκ (20:30)

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0