Football Talk

Θέλει ξεκίνημα με το δεξί ο Παναθηναϊκός - Τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς για ενδεκάδα

Θέλει ξεκίνημα με το δεξί ο Παναθηναϊκός - Τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς για ενδεκάδα
Στην OPAP Arena στρέφεται η προσοχή της Super League στην πρώτη αγωνιστική των Play Off, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται από την ΑΕΚ. Αυτά έχει ο Γιοβάνοβιτς στα πλάνα του και ποια είναι τα θετικά από το δύσκολο ξεκίνημα του τριφυλλιού (;)
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Κατευθείαν στα δύσκολα «έπεσε» ο Παναθηναϊκός, αφού το βράδυ της Κυριακής (19/3) θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην πρώτη αγωνιστική των Play Off. Ακριβώς το ίδιο ξεκίνημα ήταν και στην περσινή διαδικασία αυτού του μίνι πρωταθλήματος, όμως τότε οι πράσινοι υποδέχτηκαν την ένωση στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Σίγουρα, η κλήρωση δεν είναι η πιο ευνοϊκή για το τριφύλλι, αλλά όλοι γνώριζαν εξ αρχής πως τα Play Off θα είναι απαιτητικά και θα χρειαστεί 101% προσήλωση σε αυτά, με τις ομάδες να δίνουν απανωτά ντέρμπι. Το ξεκίνημα αυτό με την ΑΕΚ μπορούμε να το δούμε και με άλλο μάτι όμως. Είναι ένα παιχνίδι που προφανώς έχει τεράστιες απαιτήσεις και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μην χάσει το καθαρό μυαλό του. Ακόμη και στο χειρότερο ενδεχόμενο (την ήττα), τίποτα δεν θα έχει κριθεί. Στην περίπτωση της νίκης το ίδιο, απλώς οι πράσινοι θα αποκτήσουν ένα μεγάλο αβαντάζ απέναντι στο «Δικέφαλο», ενώ στην ισοπαλία μοναδικός κερδισμένος θα είναι ο Ολυμπιακός (αν και εφόσον περάσει νικηφόρα από το Βόλο).

Μετά από το Αθηναϊκό ντέρμπι, θα υπάρξει διακοπή για τις εθνικές και όλοι θέλουν να πάνε με καλή ψυχολογία σε αυτήν. Ο Παναθηναϊκός ύστερα υποδέχεται τον Βόλο, πράγμα που σημαίνει πως θα έχει χρόνο για «ανασύνταξη». Σίγουρα οι αναμετρήσεις των διεκδικητών του τίτλου με το Βόλο θα παίξουν μεγάλο ρόλο, γιατί όλοι θα είναι «υποχρεωμένοι» να πάρουν το τρίποντο από την τελευταία εισαχθείσα ομάδα των Play Off. Τα στραβοπατήματα όπως καταλαβαίνουμε στην προκειμένη χρονική στιγμή, θα μετρήσουν πάρα πολύ και οι ομάδες που επιθυμούν να κατακτήσουν τον τίτλο δεν έχουν πολλά περιθώρια.

Η ΑΕΚ προέρχονται από την ήττα με τον Ολυμπιακό και είναι με «τσακισμένη» ψυχολογία. Θέλει προφανώς να βγάλει αντίδραση, όμως αντίθετα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί της δεδομένες συνθήκες. Συνυπολογίζοντας μάλιστα τις απουσίες των Βίντα και Γκαρσία, πρέπει να αρπάξει από τα μαλλιά όλες τις ευκαιρίες που θα του δοθούν. Η αλήθεια είναι πως σε μια έδρα που κανείς δεν περνάει εύκολα, το τριφύλλι έχει καταφέρει να παίξει «στα ίσια» την ΑΕΚ και ήταν ο πιο απειλητικός αντίπαλος που πέρασε από εκεί, παρά την ήττα του.

Στα της ενδεκάδας για τον Παναθηναϊκό, ο Μπρινιόλι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ το δίδυμο Σένκεφελντ-Μάγκνουσον επιστρέφει μετά από τις 8 Ιανουαρίου (δυόμιση μήνες μετά δηλαδή), ενώ στα άκρα της άμυνας θα παραμείνουν οι Χουάνκαρ και Κώτσιρας. Στη μεσαία γραμμή Ρούμπεν Πέρεθ και Κουρμπέλης θα είναι οι δύο χάφ, ενώ η τρίτη θέση ταλαντεύεται ανάμεσα στους Τσέριν, Κλέινχεϊσλερ και Μπερναρντ. Ο Βραζιλιάνος λόγω της απουσίας του από τις προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα, μπορεί να μην επιλεχθεί σαν πρώτη επιλογή, αλλά σαν λύση προερχόμενη από τον πάγκο. Ο Τσέριν το τελευταίο διάστημα δεν θυμίζει τον καλό του εαυτό, οπότε οι πιθανότητες πέφτουν επάνω στον Ούγγρο. Στην επιθετική γραμμή, Μαντσίνι και Παλάσιος θα βρίσκονται πίσω από τον Φώτη Ιωαννίδη, ενώ ο Σπόραρ που δεν έκανε ολόκληρη προπόνηση μαζί με την ομάδα θα βρίσκεται στην αποστολή, αλλά δεν θα είναι στην αρχική σύνθεση.

Άπαντες στον σύλλογο έχουν πίστη στην ομάδα και θέλουν ξεκίνημα… με το δεξί για τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena. Τα Play Off ξεκινάνε και είναι με βεβαιότητα τα πιο συναρπαστικά όλης της ιστορίας της Super League. Ας τα απολαύσουμε…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0