Football Talk

Αταλάντα – Έμπολι 2-1: Ανατροπή… Ευρώπης στο Μπέργκαμο!

Αταλάντα – Έμπολι 2-1: Ανατροπή… Ευρώπης στο Μπέργκαμο!

Σπουδαία νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει η Αταλάντα επί της Έμπολι στο Μπέργκαμο, με τους γηπεδούχους να φέρνουν «τούμπα» το ματς και να πανηγυρίζουν την είσοδό τους στην εξάδα της Serie A.

Πολύ δύσκολο αποδείχθηκε το ματς της 27ης αγωνιστικής της Serie A για την Αταλάντα, η οποία ναι μεν αποτελούσε το απόλυτο φαβορί για το τρίποντο απέναντι στην Έμπολι, πλην όμως κάτι τέτοιο χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μία σημαντική ανατροπή για να επιτευχθεί.

Και αυτό διότι οι φιλοξενούμενοι πήγαν το ματς ακριβώς εκεί που ήθελαν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και είδαν την προσπάθειά τους να ανταμείβεται, όταν ο Εμπουεχί έκανε το 1-0 στο 44’, ύστερα από όμορφη ασίστ του Καπούτο.

Η διαφορά ποιότητας έκανε όμως την εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Γκασπερίνι να ισοφαρίζει πριν την συμπλήρωση μίας ώρας. Ο Ντε Ρουν βρήκε το πολυπόθητο γκολ και οι γηπεδούχοι είχαν χρόνο μπροστά τους για να προβούν στην ολική ανατροπή.

Απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις, είδαν ένα φάουλ του Μπογκά να φτάνει κοντά, αλλά εν τέλει η λύτρωση έλαβε χώρα στο 86ο λεπτό. Σε μία φάση διαρκείας, που χρειάστηκε και αρκετή δόση τύχης, η μπάλα κατέληξε στον Χόιλαντ και αυτός διαμόρφωσε επί της ουσίας το τελικό αποτέλεσμα, με το πρώτο του γκολ μετά από δύο μήνες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Αταλάντα έφτασε στο πρώτο της τρίποντο μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, ενώ η Έμπολι γνώρισε την 4η διαδοχική της ήττα, ούσα δίχως νίκη από τα τέλη Ιανουαρίου και το 2-1 επί της Ίντερ.\

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Παλομίνο, Σκαλβίνι (76' Λούκμαν), Τζαπακόστα (89' Μάλε), ντε Ρον, Έντερσον, Ρούγκερι, Πάσαλιτς (89' Ντεμιράλ), Τζαπάτα (79' Χόιλουντ), Μουριέλ (79' Μπογκά).

Έμπολι: Περίζαν, Εμπουέχι, Ντε Βίντερ, Λουπέρτο, Παρίζι, Άκπα Ακπρό (69' Χέντερσον), Γκράσι (59' Ισμαΐλι, 79' Βαλούκεβιτς), Φατσίνι (59' Μπαντινέλι), Μπαλτάντσι (69' Χάας), Σατριάνο, Καπούτο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0